koksik750 Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jako, że straciłem ochotę na Skyline, skończywszy Nissana GT-R postanowiłem wyciągnąć z szafy duże, ciężkie pudło z flagowym modelem Tamiyi: Mercedes SLR Na początek niezbędne poprawki karoserii za pomocą dwuskładnikowej szpachli Tamiyi: Jutro podkład i kolor. Zastanawiam się nad czarnym i największy dylemat mam nad felgami - chcę zmienić tylko nie wiem na jakie. Ciężko jest dobrać wzór felgi do tego auta. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 http://amgmarket.com/amg/wp-content/uploads/SLR_McLaren_Roadster_2008.jpg <- Takie miałeś w zestawie? Ja bym nad takimi się zastanowił http://superbuytires.com/images/wheels/LacedHangTyme.JPG baaardzo efektowne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 A może BBS'y?? http://www.mundogerman.com/images/bbs_-_ch.jpg takie są bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 miqs te drugie felgi są nawet bardzo fajne, ale nie robią takich. Wybór chyba padnie na felgi Kranze Bareira albo Leon Hardiritt Orden. Bbs'y mi się raczej nie podobają, to są pospolite felgi i nie bardzo pasują do takiego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Tych pierwszych nie mogę znaleźć. Drugie nawet ciekawe, jednak też takie nie bardzo do sportowego auta. Ogólnie teraz też ci zaproponuję 5 ramienne, ASA JS5, jednak chyba bardziej by pasowały jakieś w stylu Porsche czy też seryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Jest osoba w polske która wykonuje felgi na zamówienie a oponki możesz mieć seryjne , kolejny ciekawy model się zapowiada, jest kilka mankamentów przy dzwiach, chodzi o wnęki i ranty , powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Wiem, że jest taka osoba bo zamawiam felgi od takiej, opon seryjnych nie założę bo są za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Ja bym pomyślał nad tymi http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=12217 http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=13995 http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=14989 albo zamów do zrobienia te pierwsze http://mobiltech.com.pl/oferta_b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Zasiadam również do widowni gdyż bardzo dobrze wiem, jaki poziom tamka pokazała w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Mały update: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Maja 2009 Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2009 Elegancko się to wszystko prezentuje Widzę, że technikę obróbki modeli masz opanowana niemalże do perfekcji Pozwolę sobie, jak będę zaczynał swój pierwszy model samochodu, podpytać ciebie o niektóre techniki, szczególnie malowania i polerowania Tymczasem "grande szacun" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Nie ma problemu. Pomogę jeśli będę umiał. Myeti co do felg - muszą to być minimum 19". Werfeny ostatnio użyłem w nissanie. Dziś położe clear - jak wychnie zrobie kilka zdjęć przymiarkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 straciłem ochotę na Skyline Szkoda. Zapowiadał się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Położony bezbarwny: I efekt przy świetle dziennym: No i teraz wybór felgi ( ewentualnego kolory również ): 1. Bersaglio Spoke III 2. Fabulous Genesis 3. Glassenheit 4. Traffistar RTM 5. Leon Hardiritt Bugel 6. D.A.D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Mi się najbardziej podobają 2 i 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Ale bezbarwny to chyba jeszcze przed szlifowaniem? Bo ta faktura to nie za ciekawa jak na Twoje możliwości. Fela 4. Zaryzykowałbym jakiś "dymiony" chrom ale nie wiem czy wyjdzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Oczywiście, że przed szlifowaniem - dziś położony, polerką zajmę się jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Na razie się zapowiada obiecująco.. a co się tyczy felg, to ja bym wybrał nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Jak dla mnie to w grę wchodzą fele 4 i 5!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 A co powiecie na zestaw 7 i 8: 7: Felgi od nissana GT-R: 8. Te same felgi ale dodany rant ( i te jak dla mnie są najlepsze ) Te posiadają rant z felg 5. - jest dwustopniowy, ale posiadam też bez stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Nie szukaj więcej. Z rantem wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 I chyba ostatnia już kombinacja: 9. Felgi SLR + rant 20": A co powiecie na zestaw 7 i 8: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Dla mnie 9 wymiatają choć i zestaw nr 7 jest niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 9, w porównaniu do 7-8 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 4 i 5 pasują najlepiej. Nie dawaj tych szpanerskich, lamerskich felg a'la Szybcy i wściekli na wiosce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi