adamkijak Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Witam. Od dluzszego czasu chodzi mi ten wynalazek po glowie, brak pewnosci i skilsow troszke mniej powstrzymywal, ale w koncu ruszylem. Jako podstawe do prac (niewiele z niej w sumie uzyje wiekszosc to bedzie skracz) uzyje Zestawu Trumpetera: I po pewnie wielomiesiecznej walce powstanie mam nadzieje model tego oto pojazdu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Odpowiednik naszego WZT-4. za temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 To napewno bedzie ciekawe. Gratulacje pomyslu Wszystko co na Abramsie jest dobre Czekam z niecierpliwoscia na wyniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 No, no kawał modelu do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 No piękna maszyna. Ja sie zastanawiam nad naszym MID'em, bo mi zostało gąsienic od leoparda, to moze się pokusze tez o takiego dinozaura Gorąco kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 heheh, to dajesz z tym mutantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Zeby nie byc goloslownym taki jest stan na dzisiaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Niewielki postep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Projekt ambitny. Mi by się coś takiego w życiu nie udało Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Cholera, chyba mnie pogrizzly. Super pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 I kolejny maly update: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Che che na razie wygląda jak prom na Wiśle , czekam na postępy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Postep prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 I znowu udalo cos sie zrobic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 kurczę naprawdę świetna robota! zazdroszczę cierpliwości, nie dźwignąłbym takiej modyfikacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 kurczę naprawdę świetna robota! zazdroszczę cierpliwości, nie dźwignąłbym takiej modyfikacji... Pomysl ze to dopiero poczatek, zrobienie jednej czesci to czasami 30 minut siedzenia. Najwieksza jazda dopiero przedemna-tral przeciwminowy. Swoja droga pamietam ze siedzisz w Lego wiec mam pytanie o kola zebate od technicsa, czy sa jakies duze tak zeby odwzorowac to pod obrotnica koparki (zdjecie gdziesz na poczatku relacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 ano siedzę, mam nadzieję że już niedługo będę siedział bo to masakra...dam ci znać na PW w poniedziałek lub wtorek, powinno się coś znaleźć ... największe to chyba około 4 do 5 cm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 ano siedzę, mam nadzieję że już niedługo będę siedział bo to masakra...dam ci znać na PW w poniedziałek lub wtorek, powinno się coś znaleźć ... największe to chyba około 4 do 5 cm średnicy To super czekam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Swoja droga pamietam ze siedzisz w Lego wiec mam pytanie o kola zebate od technicsa, czy sa jakies duze tak zeby odwzorowac to pod obrotnica koparki (zdjecie gdziesz na poczatku relacji). Nie wiem, jaka to ma być dokładnie średnica i grubość tejże części, ale... może niezastąpiona skarbnica poważnych i całkiem dorosłych legofanów cuś pomoże: http://www.peeron.com/cgi-bin/invcgis/psearch?query=technic+wheel&limit=none Prawie wszystkie, jakie firma wypuściła, koła , no i są [co ważne] ryciny poglądowe ;) Adamie, nie chciało ci się głupich gąsięnic do spychacza dorobić, a tu cały sprzęcior od podstaw... Cóż, łaska pańska na pstrym koniu jedzie ano siedzę, mam nadzieję że już niedługo będę siedział bo to masakra.. Uuuu... tom zmartwiony, Arturze, aż tak? A hasło "praca dla LEGO" tak się miło kojarzy : \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Kojarzy się miło i myślałem że rzeczywiście będzie fajnie ale to straszny wyzysk a ostatnio dopłacić jeszcze musiałem...trza stamtąd spadać...ok koniec offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Niewielkie postepy, wlasciwie foty z dzisiaj. Przy pracy nad fartuchami oderwalem przypadkiem ta bude a z tylu i teraz tak sobie krzywo lezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Sorki że dopiero teraz piszę. Niestety jedyne co jest to zębatki o średnicy jakichś 2,5 cm :( Będę pamiętał o sprawie tzn kumple którzy zostali w firmie mają mi donosić jakby coś przyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Sorki że dopiero teraz piszę. Niestety jedyne co jest to zębatki o średnicy jakichś 2,5 cm :( Będę pamiętał o sprawie tzn kumple którzy zostali w firmie mają mi donosić jakby coś przyszło. Spoko juz zakupilem na ebay-u, kolo o 40 zebach, troszke bylo za duze, wiec trzeba bylo zmniejszyc obwod i gra. Skali nie trzyma ale trudno jakies kompromisy beda musialy nastapic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 I zeby nie bylo tutaj nie przysnalem, powoli pre do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi