knightrider Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam. Mam pytanie co do farb pectra, bo kolor brązowy i ten prawie czarny mi krył nawet dobrze , ale ten żółty to masakra, bo kryje jagby miał 90% wody. Mam nadzieje ze farba jest dobra i prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 jasne akryle zawsze mają problemy. Z takich odcieni lepiej wybierać emalie. Ale skoro farbę już masz zakupioną, to jedynym wyjściem jest kilka warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Vallejo nie ma takich problemów ;) Nawet z żółtym i białym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Aha, ale emaliami jeszcze nigdy nie malowałem. A akryle TAMIYA tez mają te problemy? A i jeszcze jedno a farby VALLEJO mają bić z serji AIR czy MODEL COLOR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Ostatnio na modelarstwo czasu nie było, więc skleiłem tylko troche Opla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Dlaczego nie ma zdjęć?? Tylko troche opla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Dlaczego nie ma zdjęć?? Tylko troche opla Zdięć czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Będziesz szpachlował ślady po wypychaczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Witam ostatni prubnie pomalowałem wnętrze i wygląda to narazie okropnie . Ale poco tyle gadać, bo to dopiero pruba, więc przejdżmy do fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Malowanie poprawiłem i zrobiłem foty w świetle dziennym, ale i tak nie wygląda to zbyt ładnie bo ta zółta pactra to koszmar . Najważnijsze, że w realu wygląda lepiej niż na fotkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Moim zdaniem napackałeś i tyle !!! Dałes wogole podkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Moim zdaniem napackałeś i tyle !!! Dałes wogole podkład ? Tak dałem podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Klasyczny błąd przy malowaniu pędzlem - jedna warstwa gęstej farby i koniec. Zamiast tego mogłeś położyć 3 warstwy farby rzadkiej. Drugi błąd - machanie pędzlem w różne strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Będziesz poprawiał malowanie wnętrza? bo faktycznie smugi po malowaniu pędzlem są na widoku . Podczas takiego malowania trzeba konkretnie ustalic kierunek pędzla a tam gdzie nie ma dostępu do pędzelka( najczęściej koło drobnych elementów) nie próbować na ,,siłę'' malować tylko zostawić dla mniejszego rozmiarem, pędzla. A tak pozatym to co zamierzasz zrobić z dolna i górną połówką kadłuba??? bo widać strasznie odstającą spoinę czy jak to się zwie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 mogłeś położyć 3 warstwy farby rzadkiej. To powinno być jasne ja słońce... machanie pędzlem w różne strony. A to powinno być niedopuszczalne... Na Twoim miejscu bym to zmył i pomalował od nowa bo wygląda strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Farba była zadka jak woda i ledwo kryła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Farba była zadka jak woda i ledwo kryła. No i dlaczego poprzestałeś na jednej warstwie? Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach. Prawdopodobnie chciałeś jednak za wszelką cenę pokryć plastik tą warstwą i dlatego rzadka farba ściekała w dół. Też maluję pędzlem - po pierwszej warstwie na modelu nie mam prawie w ogóle farby. Druga zaczyna lekko pokrywać, a dopiero trzecia albo czasem czwarta załatwia sprawę. I przy każdej warstwie prowadzę pędzel w tym samym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaatzs Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Farba była zadka jak woda i ledwo kryła. Sprawdź wykałaczką dno słoiczka/puszki. Całkiem możliwe że na dnie masz piękny klusek pigmentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Witam i odrazu pytam, jakie malowania miały armaty PAK 40 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi