rafiw Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 BEZ KOMENTARZA C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Ja Ci dam "bez komentarza"! Dodaj jeszcze tłoczek/układzik wyrzucający torpedy z tych wyrzutni i normalnie Hardcore! No, odpadłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 będzie ale nie tłoczkiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 A teraz znów technika wykonałem z blachy aluminiowej o grubości 2mm Gródź-fundament silników Tutaj przymiarka silników ( otwory wentylacyjne zostały wykonane by silnik sie nie grzał Gródź została wklejona żywicą Epoxy 5 min Tutaj z przykręconymi silnikami ! zostały zdjete z nich blaszki które zostaną zastąpione radiatorami A na koniec zostały sprzęgnięte wały napędowe z silnikami Po środku zostało zostawione miejsce na 3 silnik jakby te dwa nie dawały rady w co szczerze wątpie C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 model przeszedł próby siłowni C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vought Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Woooah, das ist SHNEEEELBOT Zajebicho! Pytanka: Co się wyginało? Co sie na koniec tak fajnie zapaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 zwierałem pakiet bez złączki po prostu wsadzałem kabel we wtyk pakietu no i się gniazdo zapaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vought Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Ma prośbę! Zauważyłem że znajdujemy się w nie dalekości. Gdy ukończysz tego przecinaka stawów zaprosisz moja skromną osobę na wodowanie? Umieram by zobaczyć pływadła w akcji bo osobiście nigdy nie widziałem takich zabawek na żywo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 oba silniki chodzą równo?? Bo wydaje mi się, że lewy idzie mocniej. Da radę to wyregulowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Wg. jakich kryteriów dobierałeś te silniczki? 17 amperów? Lepiej pomyśl nad dobrym chłodzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 oba silniki chodzą równo?? Bo wydaje mi się, że lewy idzie mocniej. Da radę to wyregulowac?? Dobrze ci sie wydaje jedna sruba ma złamaną łopatke ale to była tylko próba teraz czekam na sruby z odlewni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 aaaa to zmienia postac rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 BEZ KOMENTARZA C.D.N ja mam tylko jedno pytanie... JAK?!?! swoją droga na próbie stoczniowej widać jakie to bydle puścisz go na milę pomiarową? ps. tak się zastanawiam: ile właściwie wyciąga węzłów ELCO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 (edytowane) BEZ KOMENTARZA C.D.N ja mam tylko jedno pytanie... JAK?!?! Opisze jak bo ludziki sie pytają później napstrykam zdjeć i pokaże swoją droga na próbie stoczniowej widać jakie to bydle puścisz go na milę pomiarową? Chodzi o długość Modelu czy o moc ?? Jeśli długość to ma 1000mm długości i 149mm szerokości ps. tak się zastanawiam: ile właściwie wyciąga węzłów ELCO? Nie mam pojęcia ale szybko jak przelatuje przes swój kilwater odrywa sie na moment od wody i to na dwóch śrubach w Czwartek i Niedziele będe pływał już na trzech Edytowane 18 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Opisze jak bo ludziki sie pytają później napstrykam zdjeć i pokaże czekam, czekam mila pomiarowa - odcinek o długości 1852m, przez który dane pływadło przepływa na maksymalnej prędkości, czas przejścia po przeliczeniu daje prędkość w węzłach możesz również mierzyć na dystansie jednego kabla (185,2m) - osczędność czasu i baterii tylko czas najpierw trzeba pomnożyć w Czwartek i Niedziele będe pływał już na trzech hmmm... skok w dal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vought Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 mila pomiarowa - odcinek o długości 1852m, przez który dane pływadło przepływa na maksymalnej prędkości, czas przejścia po przeliczeniu daje prędkość w węzłach Hihi , chyba ciężko byłoby znaleźć zbiornik o takiej wielkości przy którym jednocześnie można by bezpiecznie jechać samochodem by nie stracić zasięgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 nie da się ukryć, widać władze miejskie nie dbają o modelarzy ale, jak pisałem, zawsze pozostaje dystans kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Dzisiejsza przerwa w klejeniu by popływać Model prowadzi nasz kolega z Kartonwork Piotr80 niestety były problemy z trawą pełno dziś jej było :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 jutro jeśli ktoś chetny zapraszam na stawek w niedaleko parku Oliwskiego Ten po prawej stronie za McDonaldem jak sie jedzie w strone Sopotu Godzina 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Żeby nie było że zapomniałem o was czekałem na dostawe farb i innych specjałów by można było ciągnąć relacje dalej w miedzy czasie wypolerowałem stery, dopracowałem pokrywy wyrzutni torped teraz pracuje nad podłączaniem wszystkiego i nie moge sie doczekać mini serw właśnie do tych pokryw a wiec dziś przyszła pierwsza dostawa!! farby polecane przez Tomasza aż 3 IN-BOXy Na pierwszy rzut 2 zestawy załogi do Schnellboota dlaczego dwa o tym później Schnellboot Crew 2 Zestaw beczułek i kanistrów German Fuel Drum Set zestaw oczywiście nie cały a wręcz szczątkowy wyląduje na schnellboota 3 zestaw który też wyląduje na schnellboocie a dwoje członków załogi wylądują na Elco, ale o tym później !! Bofors 40mm Anti Aircraft Gun I mały rodzynek na koniec 2 zestawy bander dedykowanych do tego Schnellboota C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 widze, że potężny arsenał materiałów dodatkowych. Czekamy zatem na dalsze prace ... ps - wydawało mi się, że swastyki "zdjęli" z kalek ... wybrałeś kamo do swojej łajby ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 to nie sa kalki !! flagi są nadrukowane na tkaninie bardzo gęstej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Nareszcie po kilku dniach składania nazistowskich pepeszy zostały one ukończone pomalowane Oczywiście wszystkie tandetne plastikowe elementy zostały zastąpione blaszkami oraz lufami dedykowanymi do tego ustrojstwa oto lufki Sama pepesza doznała kilku zmian a mianowicie opierając sie na dokumentacji zawartej w madrej knidze "GERMAN S-Boats" został przerobiony podest a dokładniej skrucony o rozkładane w wersji lądowej elementy zmieniło tez swoje położenie siedzisko drugiego operatora a teraz fotki pukawki Teraz zabieram sie za wykonanie fundamentu tegoż działka C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 A co z mechanizmami wyrzutni torpedowych? Czy już działają? "Polewaczka" piękna. Rozumiem, że nie strzela tylko dlatego, że nie udało się prochu do amunicji nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi