Grzegorz Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 okonek Tak tez myslalem ze to moze byc ta fotka Co do zdjec z dwoma Kievami to na jednej - tej z ujeciem 3/4 z tylu - srodkowy okret ma dziwnie podswietlona rufe - wulgarny retusz - bo slonce pada z zupelnie innej strony Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 Jak patrzę na tę zajawkę dioramki, to jednak brakuje Ci jakiegoś nie-wojownika do kolekcji. Fajnie prezentowałyby się okręty w towarzystwie któregoś ze statków zaopatrzenia. co racja to racja może zanim Okonek skończy dioramkę to coś się na rynku pojawi (jest gdzieś emotka ze szklaną kulą i wróżką? ) choć po tym jak Okonek wstawił powyżej fotkę (tą z typem 1174) to zacząłem się zastanawiać czy wydzierganie takiego okrętu byłoby skomplikowane w sumie trochę jest tam prostych powierzchni i klockowatych nadbudówek, trochę wyposażenia z innego modelu (tratwy, działka, itp.) i może by się udało... Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 Ze dwie Ropuchy dodac jeszcze do Rogowa (zawsze mi sie podobal ten okret - jedna z ikon zlotych czasow floty ZSRR) i bedzie calkiem elegancka flota desantowa. Moze okonek zrobi kiedys nam tez taka dioramke z jakims ekranoplanem smigajacym po Morzu Kaspijskim Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 Dajcie mi skonczyc najpierw jednen projekt Gdyby ktos mial lub znalazl plany lub nawet rysunki Танкер снабжения кораблей проекта 1559 to bylbym happy Grzegorz moze popytalbys na Balcerze bo ja w tych ich bukwach tydzien bym to robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 No to się popytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 wczoraj zacząłem robić przegląd posiadanych materiałów, poniżej wycinek pochodzący z książki wydawnictwa Concord (1040) Barry Dean. Kiev & Kuznetsov Russian Aircraft Carriers Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Listopada 2006 Autor Share Napisano 14 Listopada 2006 Miodek Szukajac planow czy tez rysunkow dla jakiegos tankowca sredniej wielkosci wpadlem na ksiazke Stanislawa Katzera - " Mikroflota ". Jest w niej skromny planik rosyjskiego tankowca " Jamsk". Nie ta wielkosc ale wyglad troche podobny. Hmmmm.... moze ma ktos wczesniejsza ksiazke tego samego autora " Mikromodele " Moze tam cosik ciekawego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Okonek bylem 25 bm. na gieldzie modelarskiej w Lodzi, bo mieszkam w Ksawerowie to 15 km od Lodzi widzialem i podziwialem modele Pana Andrzeja Brozyny 1:1000. Lubie okrety kleilem z kartonu . Wiesz modele piekne -robilem zdjecia, ale wyszla ''KASZANA". Szkoda bo myslalem, ze cos wrzuce do nas na stronke. W tych malenstwach zaszokowaly mnie relingi. Klejac z kartonu to przewaznie skale 1:100 lub 1:300 i to juz byl dla mnie problem, ale 1:1000 ? Nie myslalem, ze cos takiego mozna stworzyc. Twoje :stateczki : tez bardzo mi sie podobaja. Jako odskocznie od samolotow kleje kuter Radomke - z kartonu, moze nie tak wspanialy jak ktorys z modeli kolegow naszego Forum, moze na gwiazdke uprosze moja kochana zoneczke o jakis prezencik w postaci -Krazownika klasy KIROW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 a może Okonku zrobiłbyś na dioramce scenę zaopatrywania jednego z okrętów? jak na poniższych fotkach fotki pochodzą z czasopisma Okręty wojenne, tylko za czorta nie pamiętam z którego nr, jakiś czas temu zeskanowałem sobie kilka fotek z różnych tematów (i jak mam chwilkę wolną to wrzucam na forum) ale nie zapisałem sobie co skąd wziąłem Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Włączając się do dyskusji, przedstawię mój pomysł: Jak już Okonek wie, buduję właśnie ORP Grom. Mam zamiar stworzyć dioramkę polskich okrętów w skali 1:400 w składzie: ORP Błyskawica, ORP Grom, ORP Burza, ORP Metalowiec. Ten ostatni może nieco nie przystaje do innych, poza tym nie jestem pewien, czy Metalowiec i Burza służyły w MW w tym samym czasie, co Błyskawica i Grom (a szczególnie Grom, bo jak wszyscy wiemy, 4 maja 1940r. w fiordzie Rombakken został zatopiony... szkoda), ale nawet jeśli nie, to na dioramce pojawić się mogą. Poza tym mam nadzieję stworzyć jeszcze coś w rodzaju portu lub przystani, bo raczej chcę, aby okręty były przycumowane, niż na otwartym morzu, ale sprawa jest jeszcze otwarta. Ciekawostką na mojej dioramie chcę, aby był fakt, iż rzeczywiście okręty będą stać w prawdziwej wodzie. Problemem będzie jedynie to, że będę musiał ją co jakiś czas dolewać, bo H2O ma to do siebie, że wyparowuje... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Coś na zachętę ;) http://www5b.biglobe.ne.jp/~pitroad/contest/2004/001_01.jpg http://www5b.biglobe.ne.jp/~pitroad/contest/2004/118_01.jpg http://www5b.biglobe.ne.jp/~pitroad/contest/2004/123_01.jpg http://www5b.biglobe.ne.jp/~pitroad/contest/2005/121.jpg i trzymam kciuki za Ciebie PS. Czy ktoś mógłby wyłączyć te pieprzone gwiazdki śniegowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Świetne zdjęcia. Chociaż, tak według mnie, w tym ostatnim trochę za mało przestrzeni jest. Jak dla mnie za dużo tam jest rzeczy skupionych w jednym miejscu. Ale w ogóle ekstra. Natomiast w sprawie śniegu, można go wyłączyć sobie samemu w ustawieniach profilu. Ja tak zrobiłem i już mi on nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2006 Dzieki Ergie PS. Snieg mozesz wylaczyc sam w profilu Jedrek fajny pomysl i jest nawet model tego zaopatrzeniowca ale nie pytaj sie lepiej ile kosztuje http://www.modelshipgallery.com/gallery/service/ao/700-Berezina-pvb/pvb-index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 jest nawet model tego zaopatrzeniowca fajny modelik plany chyba też jakieś są.. nie pytaj sie lepiej ile kosztuje poczekam na Trumpka, może zrobi nam niespodziankę i wyda model tego okrętu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Okonku Bóg Ci zapłać za ten śniegowstrzymywacz A tak swoją drogą to mam nadzieję że niedługo pokaże początki mojej dioramki w 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Ergie, czyżby 1/87 okazało się za duże? Nie miewaj nadziei tylko pokazuj, co tam pichcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Gulusie 1/87 jest w sam raz, tylko jest kłopot z modelami lub planami do samodziałów (a robiony strażak zatrzymał się na etapie przeróbki opon), a wpadły mi w ręce interesujące modele okrętów w 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 cała rodzinka na spacerze? (zdjątko z dodmedia.osd.mil) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 a tu tak z przymróżeniem oka inna rodzinka na spacerze Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Lutego 2007 Autor Share Napisano 24 Lutego 2007 Troche za wielgasne jak na moja dioramke ale dales mi pomysl. Moze tez dam jakiegos podwodniaka ? Cholercia ale mam tylko Oscara... czy ktos jeszcze nie robil czegos w 700-ce ? Dragon cos kiedys chyba mial takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Lutego 2007 Share Napisano 24 Lutego 2007 jest parę zapowiedzi w 700 na ten rok, zanim skończysz dioramkę na pewno coś sobie dobierzesz pozdrowionka, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Marca 2007 Autor Share Napisano 2 Marca 2007 a tu tak z przymróżeniem oka inna rodzinka na spacerze Czas powoli na czesc tej wlasciwej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Fajnie wyglądają te stateczki (naprawde fajnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Fajnie wyglądają te stateczki okrety kolego, okrety ... zdrobniale to bedzie okreciki (?) Klasa stado okonku Sie prosi zeby dac na dioramie jakis natowski okret ELINT - moze norweska Marjate ? Czesto "chodzila" za Rosjanami - tyle ze jest z 1993 r. http://images.google.pl/images?q=Marjata&gbv=2&ndsp=18&svnum=10&hl=pl&start=0&sa=N Robi ktos Rogowa w 1/700 ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi