Piotrek W. Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 Malowanko pustynne???? Raczej tak, w końcu to projekt "Barwy Forum". Inne pewnie by nie przeszło . Dzięki za zdjęcia działka. Może się kiedyś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Dla ciekawostki dorzucam tego z działkiem bezodrzutowym... Próby prowadzili:):) to malowanko czy pudełkowe???? jak widzisz na tym podają inne kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Witam, niestety nie udało mi się z modelem wyrobić na koniec września . Jednak urlop, remont w domu i modelowanie zupełnie ze sobą nie współgrają. Byłem zbytnim optymistą jeśli chodzi terminy. No ale cóż jest jak jest i mam tylko nadzieję, że jakoś wybaczycie „lekki” poślizg z końcem modelu. Na dzień dzisiejszy Bronco wygląda tak: Po położeniu podkładu Tamiyi okazało się, że szpachlowanie kadłuba wyszło zupełnie nieźle i potrzebne są tylko niewielkie poprawki (już zrobione). Natomiast połączenie skrzydeł i kadłuba nie jest najmocniejszą stroną tego modelu. Poszło trochę szpachli. Pozostało jeszcze szlifowanie w paru miejscach. Jednak najgorsza sprawa to sprawa obciążenia dziobu okazało się, że jednak Bronco bardzo ładnie siadł na tył. Nie bardzo mam pomysł co z tym fantem zrobić zwłaszcza, że całość dziobu jest już wypełniona ołowiem . Jak na razie jedyne co mi przychodzi do głowy to przykleić przednie koło do podstawki. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Witam. Mój skończył jako podsufitowy zbieracz kurzu,właśnie ze względu na felerne wyważenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 wypchaj ołowiem też silniki.Powinno pomóc.Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Wypchanie silników nie bardzo pomoże. Już próbowałem na "sucho". Można spróbować dociążyć jeszcze za fotelami ale obawiam się trochę czy golenie podwozia wytrzymają. Trzymam kciuki Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jam ci to Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Można spróbować dociążyć jeszcze za fotelami ale obawiam się trochę czy golenie podwozia wytrzymają. W takim razie wzmocnij golenie drucikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 Mimo, że projekt już się zakończył nie wypada mi nie dokończyć mojego OV-10D. Powolutku sobie dłubię przy nim bo coraz więcej rozgrzebanych modeli na półce. W międzyczasie udało mi się złożyć w całość owiewkę, składającą się z czterech elementów. Przed sklejeniem poszczególnych elementów zamaskowałem ją taśmą Tamiyi. Teraz pozostało właściwie już tylko malowanie i podoklejanie drobnych części. Niestety próby dociążenia przedniej części spełzły na niczym. Pomimo wykorzystania całej wolnej przestrzeni nie udało mi się opanować przechyłu Bronco na ogon. Tak więc by postawić go na trzech kołach pozostało jedynie przyklejenie przedniego do podstawki Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Odkurzam, khm, khm, khm, temat . Prace posuwają się tempem raczej baaardzo wolnym i już po roku udało mi się położyć kamuflaż. Nie będę obiecywał kiedy koniec bo sam nie wiem. Na razie jestem na takim etapie: Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 No i bardzo fajnie to wygląda Tylko mam wrażenie że belka ogonowa nie jest równoległa do skrzydeł... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Pewnie dlatego, że jest prostopadła ;) Ciśnij z tematem, bo naprawdę jestem ciekaw efektu koncowego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Równoległa, dobrze napisałem ^ ^ Nie chodzi mi o gondole :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Czyli jak rozumiem o statecznik poziomy? ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Ekhm, no tak Tak mi się napisało pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Tylko mam wrażenie że belka ogonowa nie jest równoległa do skrzydeł... Belka czyli statecznik poziomy jest równoległy do skrzydeł. To tylko moje zdjęcia wypaczają rzeczywistość Ciśnij z tematem, bo naprawdę jestem ciekaw efektu koncowego ;) Postaram się cisnąć ale jeszcze trochę przede mną. Na razie nie zapeszam obietnicami, że już wkrótce galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi