Skocz do zawartości

FW-190 F8(PL) Tamyia 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie... to nie jest to co myślicie to znaczy cykl z seri"Co by bylo gdyby"

ale raczej fakt autentyczny.

Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło oczywiście w skali 1:72.

Z relacji kolegi można wnioskować że samolot ten po przemalowaniu byl używany parę miesięcy w szkole lotniczej dla mechaników jako pomoc naukowa.Był on pomalowany już farbami używanymi w LWP oraz naniesione mial szachownice

Postanowiłem coś takiego skleić ale w 1:48.Orginalny samolot nie posiadal uzbrojenia ani anteny więc go tak wykonałem.Oczywiście w miejscach gdzie była spora ingerencja uczących sie osób wykonałem ślady zdartej farby z pod której widać orginalny niemiecki kamuflaż .(oczywiście jak zwykle nie przesadzając

P6170596.jpg

P6170597.jpg

P6170598.jpg

P6170599.jpg

P6170600.jpg

P6170601.jpg

P6170602.jpg

P6170603.jpg

Napisano

Iglaczek ma coraz bliższą styczność z modelami

Wczoraj na Discovery oglądałem film o historii pewnego Bf-109G , który większość swego żywota latał w barwach RAF-u ...ale odrzuciłem szybko pomysł by zrobić taki model. Szachownice to jednak zupełnie coś innego... i chwała Ci za to

Napisano

No i bardzo piękny , ale z poważnym błędem - na szczęście łatwym do poprawienia .

Otóż maszyna ta miała uszkodzone ogumienie podwozia głównego , czyli mówiąc potocznie , stała "na flaku" .

PZDR

Napisano
Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło Smile

Też kiedyś to widziałem, ale już nie pamiętam gdzie

Model piękny tylko kółko ogonowe się świeci :P

Napisano (edytowane)
No i bardzo piękny , ale z poważnym błędem - na szczęście łatwym do poprawienia .

Otóż maszyna ta miała uszkodzone ogumienie podwozia głównego , czyli mówiąc potocznie , stała "na flaku" .

PZDR

Zgadza sie ,ale nie chcialo mi się tego robić ,i tylko leciutko je przygniotłem

Edytowane przez Gość
Napisano

Bardzo mi się podoba, ma taki surowy, spartański wygląd. Kolejna foka w niemieckim malowaniu byłaby po prostu kolejną foką w niemieckim malowaniu Tak jest znacznie ciekawiej.

Jak zwykle pozdrowienia dla drzewka

Napisano
P6170603.jpg
A na tym zdjęciu był wypadek - maszyna wpadła w drzewa. ;)

A tak na poważnie bardzo ciekawie wyszedł model. Jeśli rzeczywiście był taki polski, to gratulacje za wspaniały efekt.

Pozdrawiam

Napisano
Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło Smile oczywiście w skali 1:72.

Można poprosić jakiegoś linka? Bardzo interesująca historia, nigdy nie słyszałem aby foka była w polskim malowaniu. Co do modelu, to jak dla mnie na 5

Napisano
Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło Smile oczywiście w skali 1:72.

Można poprosić jakiegoś linka? Bardzo interesująca historia, nigdy nie słyszałem aby foka była w polskim malowaniu. Co do modelu, to jak dla mnie na 5

Myślę że nie popelnie przestępstwa jak pokaże ten link

http://www.boris.ow.pl/gallery/p13/index.php?position=0.3.30&dlevel=2