RH Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Nie... to nie jest to co myślicie to znaczy cykl z seri"Co by bylo gdyby" ale raczej fakt autentyczny. Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło oczywiście w skali 1:72. Z relacji kolegi można wnioskować że samolot ten po przemalowaniu byl używany parę miesięcy w szkole lotniczej dla mechaników jako pomoc naukowa.Był on pomalowany już farbami używanymi w LWP oraz naniesione mial szachownice Postanowiłem coś takiego skleić ale w 1:48.Orginalny samolot nie posiadal uzbrojenia ani anteny więc go tak wykonałem.Oczywiście w miejscach gdzie była spora ingerencja uczących sie osób wykonałem ślady zdartej farby z pod której widać orginalny niemiecki kamuflaż .(oczywiście jak zwykle nie przesadzając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Iglaczek ma coraz bliższą styczność z modelami Wczoraj na Discovery oglądałem film o historii pewnego Bf-109G , który większość swego żywota latał w barwach RAF-u ...ale odrzuciłem szybko pomysł by zrobić taki model. Szachownice to jednak zupełnie coś innego... i chwała Ci za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 No i bardzo piękny , ale z poważnym błędem - na szczęście łatwym do poprawienia . Otóż maszyna ta miała uszkodzone ogumienie podwozia głównego , czyli mówiąc potocznie , stała "na flaku" . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło Smile Też kiedyś to widziałem, ale już nie pamiętam gdzie Model piękny tylko kółko ogonowe się świeci :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Czy na obu kołach miał kapcia Bo znów mnie się napaliło na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 (edytowane) No i bardzo piękny , ale z poważnym błędem - na szczęście łatwym do poprawienia . Otóż maszyna ta miała uszkodzone ogumienie podwozia głównego , czyli mówiąc potocznie , stała "na flaku" . PZDR Zgadza sie ,ale nie chcialo mi się tego robić ,i tylko leciutko je przygniotłem Edytowane 17 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Bardzo mi się podoba, ma taki surowy, spartański wygląd. Kolejna foka w niemieckim malowaniu byłaby po prostu kolejną foką w niemieckim malowaniu Tak jest znacznie ciekawiej. Jak zwykle pozdrowienia dla drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Fajna foka. Brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 A na tym zdjęciu był wypadek - maszyna wpadła w drzewa. ;) A tak na poważnie bardzo ciekawie wyszedł model. Jeśli rzeczywiście był taki polski, to gratulacje za wspaniały efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Central_14 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło Smile oczywiście w skali 1:72. Można poprosić jakiegoś linka? Bardzo interesująca historia, nigdy nie słyszałem aby foka była w polskim malowaniu. Co do modelu, to jak dla mnie na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Ogladając strony internetowe natknąłem sie na relacje z budowy i galerie skończonego modelu przez jednego z naszych kolegów modelarzy Fw 190 w tym malowaniu oraz opis skąd sie takie coś wzięło Smile oczywiście w skali 1:72. Można poprosić jakiegoś linka? Bardzo interesująca historia, nigdy nie słyszałem aby foka była w polskim malowaniu. Co do modelu, to jak dla mnie na 5 Myślę że nie popelnie przestępstwa jak pokaże ten link http://www.boris.ow.pl/gallery/p13/index.php?position=0.3.30&dlevel=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi