przemek298 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Witam! Zakupiłem dzisiaj model w skali 1:35 BMP-3 SKIF'a i postanowiłem założyć warsztat. Narazie nie mogę dodać fotek, bo mi się aparat rozładował, ale jak naładuje to powrzucam. Jest to mój pierwszy model w tej skali, wcześniej skleiłem kilka 1:72 i dwa w 1:48, więc proszę o wyrozumiałosć. Zrobię go takim, jakim jest oryginalnie z pudełka. Zdjęcia powrzucam wieczorem. W każdym razie chodzi o ten model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 O super! To chyba najlepszy model Skifa po T-64 więc nie będzie tak źle. Możesz dokupić blaszki eduarda, a dodają one wiele I czy będziesz robił wnętrze? Powodzenia w budowie, podeślę jeszcze link ze swoim warsztatem z BMP-3 viewtopic.php?t=10998&highlight=bmp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Bardzo ładny model , życze ci dużo cierpilosci . Jak T-64 jest najlepszy to ciekawe jak reszta wyglądą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jak T-64 jest najlepszy to ciekawe jak reszta wyglądą . Spróbuj skleić BTR-a-152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Nie, nie, blaszek nie będe kupował, bo nie mam kasy , a Twój warsztat przeglądałem czekając na paczkę .Wnętrze będe robił, takie jakie daje zestaw. Dzieki za otuchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 a Twój warsztat przeglądałem czekając na paczkę Mój model podobał mi się do 9 strony warsztatowej Potem przyszło kurzenie i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 przemek298 kiedy zaczniesz go dłubac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Nie, nie, blaszek nie będe kupował, Cześć. Robisz błąd. Z blaszkami ten model bardzo dużo zyskuje. Dokup przynajmniej zestaw zewnętrzny 35569. Nie jest jakiś kosmicznie drogi, w Martoli kosztuje 33 złocisze. Naprawdę warto. Ale jeśli zdecydujesz się robić bez blaszek, to ten fakt oczywiście wcale nie umniejsza wartości Twojej pracy. Che che widzę ,że SKIFY są na topie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 BLASZEK NIE DAJE I NIE KUPUJE BO: 1. Nie mam kasy; 2. Nie potrafię ich zginać 3. Nawet nie chce ich dawać, może w następnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Ja mojego modelu nie będe kurzył, może po raz pierwszy zrobię łosza i spróbuję metody drybush. A mój model jeszcze mi się podoba P.S zdjęcia dodam rano, bo akumulatory muszą się naładować Edytowane 17 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Che che widzę ,że SKIFY są na topie. Są i to bardzo na topie , przynajmniej skif nie kosztuje 180 zł :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 No, mom akumulatory to czas na zdjecia. IN BOX Pudło: Zapakowane wypraski + instrukcja: Wypraski: Gąski + kalki: Teraz moje wczorajsze, 4 godzinne wypocinki : Boki(?) układu jezdnego, ale kół na stałe jeszcze nie przykleiłem. Bandaże i felgi malować przed przyklejeniem??? Trochę wnętrze skubnąłem: I jeszcze tył: No i teraz czas na pytanie: czy takie farby mogę rozcieńczyć wodą?? Sorry za niewyrażne zdecia, następne będą lepsiejsze. Proszę tylko o jeszcze jedno: tylko łagodnie panowie z krytyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 No i teraz czas na pytanie: czy takie farby mogę rozcieńczyć wodą?? A skąd mamy widzieć nie lepiej sprawdzić niż zadawać takie(moim zdaniem) głupie pytania.(takie pytania mnie irytują jak i pewnie większość forumowiczów ) pzdr. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 No i teraz czas na pytanie: czy takie farby mogę rozcieńczyć wodą?? nie mozna odpowiedziec bo nie widac co to za farby,zdjecie jest nieostre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Z farbami nieważne, dodałem troszkę wody i fajnie sie rozcieńcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 A po co Ci te farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Jak to po co??? Do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Jak to po co??? Do malowania. Modelu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Nie, będe se paznokcie malował... Jasne, że do modelu. A co złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Chyba żartujesz, tymi farbami to możesz "biedronke" zrobić, kup normalne farby do modeli typu Pactra, Tamiya, Humbrol, ModelMaster... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Czmu te się nie nadadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 ...wcześniej skleiłem kilka 1:72 i dwa w 1:48... A czym malowałeś te wcześniejsze modele? Czy ich nie malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Malowałem je Humbrolem i Revellem mattem, ale co to ma do rzeczy?? FAkt, te farby może mają słabe pokrycie(te jasne), ale 3 warstwy i git. Mnie zadowalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Czegos takiego na forum chyba nie było :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 No to jest i powiedz co Ci te farby przeszkadzają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi