afruch Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Witam! Miałem tego tygrysa wrzucić na warsztat, ale nie wiem czemu zdecydowałem się dopiero teraz może dlatego że od kilku dni ostro przy nim dłubie. Sprawił mi trochę problemów. Do szału doprowadzają mnie gąsienice i jak je chociaż skleję do kupy to już i tak będę się cieszył. Tutaj proszę in-boxa: http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=225359#225359 PS: Dwa pierwsze przed upacianiem czołga i bez układu jezdnego. No to może zdjęcia (może trochę kulejącej jakości ale myślę że to co ma być widziane, widziane będzie): Proszę wszystkich o dużo rad porad krytyki i takich tam, bo to mój pierwszy czołg a jeszcze kilka na mnie w składziku czeka. Nie wiem co zrobiłem źle, czego nie robić a co dobrze i co robić dalej. mi ogólnie sie podoba w 60%, mogło być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 witaj! Tygrysek ciekawy, uwagi takie jak w poprzednich modelach - lepiej rozcieńczaj farbe, poza tym ode mnie - mam wrażenie że farbe kładłeś na niezbyt dobrze przygotowaną powierzchni (tak jak by różne paprochy tam się walały) no i staraj sie malować staranniej (te ciapki strasznie poszarpane), modelik sprawia wrażenie dość nieczysto zrobionego, więcej cierpliwości i będzie git po willisie i mustangu widać że nie jest tak źle więc i Tygrysek powinien wyjść nienajgorzej, pozdrawiam!! p.s. jak przyzwoicie pomalujesz te gąski to będą całkiem dobrze wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 (edytowane) To na górnej płycie wieży to włos , czy rysa? (7 fota z góry) Chyba te liny za grube. Zimmerit sam robiłeś? jeśli tak to fajnie nawet wyszło. Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Generalnie to chyba byłoby lepiej dla tego modelu, żeby miał jeden kolor bazowy. Będziesz musiał nałożyć na niego duuużo filtrów, coby plamy się rozmyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 wuwumaster: Myśle że farba była dobrze rozcieńczona a jej poszarpanie wynika z problemów z maskolem, troche o tym pisałem w wątku zadajemy pytania-dostajemy odpowiedzi. Powierzchnia przed malowaniem była bez surfacera, ale za to umyta w płynie do mycia naczyń. A gąsek pewnie nie pomaluje przyzwoicie bo nie wiem jak. ups: to na wieży to rysa która zauważyłem w sumie na zdjęciu . Liny za grube to prawda bo z zestawu ale nie chciałęm inwestować więcej pieniędzy w pierwszy taki model. A zimmerit sam zrobiłem i jestem z niego dumny Mierzu: Filtrów to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 hmm to ty z maskolem tu walczyłeś... no tak - maskol robi takie pikusy jak poszarpane przejścia kolorów, przy nim trzeba bardzo ale to bardzo uważać żeby dać cienką warstwe farby (sam tak MiG-a-21 raz zepsułem) takie ciapki bezpieczniej robić jak nie delikatnie aerografem to po prostu na spokojnie pędzlem (farbe jednak mimo wszystko chyba za słabo rozcieńczyłeś), a gąsienice - przykleiłeś je już? jak tak to zostaje mały pędzelek i dłubaninka czarnym czy jakimś metalizerem (tu już rzecz gustu, niech się lepsi w pancerce wypowiadają) ja maluje na czarno/gunmetal i srebrze suchym pędzlem, mi sie podoba powodzenia! pozdr p.s. a zimmerit ci super wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Mnie się natomiast nie podoba. Model bardziej upaćkany niż pomalowany. Dlaczego klocek do podnośnika jest stalowy? Przecież to drewno było. Dlaczego liny jakieś takie różowo-fioletowe? Dlaczego młotek srebrny? Widziałeś kiedyś srebrny młotek? Z kolei szekle, czy podstawa do MG p-lot są w kamuflażu którego tam nie powinno być. I co robi ten MG p-lot na podstawie skoro nie ma tam obsługi? Przecież pancerniacy nie jeździli z karabinami zamontowanymi na podstawie. Były wyciągane kiedy były niezbędne. A kolba w MG ma być czarna a nie brązowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 No luz model jeszcze nie skończony kloca i młotek przemaluje, nie wiem czym są szekle, no a KM mogę przecież zdjąć. Gąski planuje całe na czarno i zapuścić w zagłębieniach kolor rdzy a na wierzch suchy pędzel gunmetal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Zamiast maskola polecam masę blu tack jest lepsza ponieważ jest wielo razowa, nie pozostają po niej ślady i jest tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 No właśnie malowałem tygrysa dobre kilka dni temu a blu tack dorwałem dopiero wczoraj w Toruniu:P. Więc teraz używał będę tegoż specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi