Skocz do zawartości

Opel Astra V8 Coupe"Opel Team Phoenix"|Tamiya 1:24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czekamy Może przyniesiesz ją na spotkanie modelarskie, będzie 8 sierpnia tylko jeszcze nie wiadomo czy w sklepie czy w aeroklubie

Wezme Astre i Shelby-ego Będzie można po nich pojechac na żywo

Co do pomysłow z carbonem na przedni zderzak....hmmmm. Chyba tak zrobie

• 4 weeks later...
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troszkę długo się tu nic nie działo więc postanowiłem pokazac efekt dzisiejszych paru chwil wolnych spędzonych przy Astrze.

A więc Astra dostała "skrzydła" czyli drzwi. Montaż przebiegł w miarę bez kłopotów choc parę epitetów się wyrwało. Na pochwałę zasługuje to, że Tamiya dała po 1 dodatkowej śrubie z każdego zestawu na wypadek zgubienia jakiejś śrubki. Drzwi otwiera się poprzez delikatne wyciągnięcie ich na boki i popchnięcie do góry, by nie zamknęły się dodane są zastrzały. Dobra czas na foty

b2b5d820d890a282med.jpg

68249745f2f2b5f7med.jpg

f33790695242f652med.jpg

Napisano

Ale bajer z tymi drzwiami

Napisano

No proszę, sklejałeś autko a wyszedł ci samolocik Jak narazie super wyglada Czekam na malowanie i końcowy efekt

Ps.

Do malowania kasty chyba zdemontujesz drzwi

Napisano
Do malowania kasty chyba zdemontujesz drzwi

Tak, zdemontuje gdyż boję się, że farba może zapaskudzic prowadnice i zawiasy. Zamaskuje cały mechanizm i pomaluje go ręcznie żeby miec pewnośc, że farba będzie tylko tam gdzie powinna

Się chłopie namęczyłeś z tymi zawiasami, ale za to świetnie się prezentuje

Dokładnie. Te mikroskopijne śrubki zaczęły mnie powoli denerwowac ale efekt wart tych nerwów.

Dziś może uda się pomalowac kastę w finalne kolory. Jeśli się uda to od razu wrzucę fotki.

Dobra dziś udało się położyc 3 warstwy żółtego. Niech dobrze przeschnie to jutro zabiorę się za maskowanie i malowanie białym.

5c93e07c2324a574med.jpg

Napisano
Drzwi musisz jeszcze poprawić bo jakieś ciemniejsze są

Dokładnie ,oraz spoiler też inny odcień

Napisano

orfeusz,Bodzio a może w te miejsca przyjdzie biały?. Vybor pewnie celowo mniej pomalował te elementy na żółty, żeby mu dobrze biały dobrze pokrył . No chyba, że się mylę .

Pozdrawiam

Napisano

Drzwi dziś poprawie a spoiler bedzię czarny nie żółty. Zapomniałem go zdjąc.

Napisano
spoiler bedzię czarny nie żółty. Zapomniałem go zdjąc.

W takim razie nic do zarzucenia

Pozdrawiam

Napisano

Dobra. Tak się prezentuje kasta ukończona w 99% [1% drobne babole łatwe do usunięcia].

142537748d178d9amed.jpg

7ff87ef7e17b10b0med.jpg

Byc może dziś jeszcze wrzucę fotki tego co uda mi się wykończyc.

Napisano

Na razie wygląda ładnie. A jak tam drzwi? Bo kolorem rzeczywiście trochę się różniły od reszty.

Napisano

Drzwi są już w identycznym kolorze co kasta. Wrzucę ich foty z kastą przy następnym apdejcie.