Meksyk89 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Mały update: Oczywiście jeszcze mały poprawki na fotelach mnie czekają. I muszę to trochę obczyścić z kurzu. Nie wiem czemu się to tak zakurzyło wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Witam Deska rozdzielcza miód Fotele też mogą być Mi nie pasuje jednak ta wykładzina na leżankach i środkowym tunelu - troszkę za gruba chyba jest, ale to tylko moje zdanie No i coś chyba Italeri błąd zrobiło w łączeniu globu z kabiną z przodu... Albo mi sie wydaje... Chodzi mi o ten "brzuszek" tuż nad szybą czołową. Poza tym jest OK Powodzenia w dalszych pracach Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Szczerze to cały dach jest do wymiany, Italeri spaprało robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Mi nie pasuje jednak ta wykładzina na leżankach i środkowym tunelu - troszkę za gruba chyba jest, ale to tylko moje zdanie Szczerze mi też tak średnio to leży, ale nie mam innej więc juz zostanie tak. Człowiek się uczy na błedach. Szczerze to cały dach jest do wymiany, Italeri spaprało robotę W porównaniu orginału do tego co proponuje italeri to jest tragedia, ale no cuż zostawie tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Deseczka prezentuje się świetnie ,a co do wykładziny mam takie samo zdanie co Alvaro92 A na dach dasz troszkę szpachli? ,bo widać przerwy . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Meksyk89 każdy uczy się na błędach Ja mógłbym mieć jeszcze jedną małą propozycje co do wykładzin Mogły by zostać i fajnie pasować jeśli by inaczej je wpasować Np przy leżance wywalić środek zostawić same ramki, a wykładzinę dociąć dobrze do krawędzi i wpasować na równo z ramkami Tylko że z drugiej strony... szkoda by było psuć to co już jest zrobione Aha i tam na desce trzeba by pędzelkiem delikatnie zamalować beżowy kolor na schowku pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Już mi się nie chce tego psuć...tak mi się podoba i zostanie. Mogłobyć lepiej ale to przy następnym projekcie gdzie będzie masa przeróbek itp. Już zamalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Mogłobyć lepiej ale to przy następnym projekcie Oczywiście że tak Już mi się nie chce tego psuć...tak mi się podoba i zostanie. Też by mi szkoda było mojej pracy Jak się podoba to ok Czekam na kolejny aktual Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 Mam do was pytanie. Wystartowałem z malowaniem karoseri....chciałbym się dowiedzieć czym jest szlifowanie na mokro? Nigdy nie polerowałem anie nie szlifowałem lakieru stąd moje głupie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 chciałbym się dowiedzieć czym jest szlifowanie na mokro? Praktycznie to samo co szlifowanie na sucho tyle, że z dodatkiem wody - moczysz papier w wodzie i jedziesz. Woda zapobiega zapychaniu się papierowi drobinkami lakieru i daje poślizg (mniejszy opór i równomierne szlifowanie). Należy pamiętać aby zaopatrzyć się w papier ścierny "wodny" gdyż zwykły pod wpływem wilgoci rozklei się (będzie gubił ziarno i może rozłazić się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Witam aktual niebawem ale teraz mam małe pytanko. Czym są Tamiya X-21 flat base i X-22 clear? to są jakieś lakiery czy podkłady? Po drugie to chciałem zakupić pasty polerskie tamiyi i mam pytanie czym to polerujecie? Jakaś ściereczką czy coś w tym stylu? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Flat base to będzie pewnie podkład a clear to lakier bezbarwny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Mały update. Ja jestem średnio zadowolony, chociaż przy moim minimalnym doświadczeniu w modelarstwie to jest chyba znośnie. Oceńcie sami. A co do zdjęć to przepraszam. Dopiero się ucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Jasne, że jest znośnie. Podoba mi się Jednak mam pytanie. Czy tylnie nadkola troszkę opadły, czy to wina fotek? Bardzo podoba mi się malowanie, nie jakiś tam demonstracyjny silnik i inne fajerwerki. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, gratuluje P.S. mogłeś pokusić się jeszcze o skrócenie piast tylnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Ładnie ładnie. Już wiemy jaką rejestrację masz na swoim wozie 1:1:D Co do wykładziny to faktycznie może trochę rozróżnić podłogę od leżanki. PS> Popraw mnie jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Znośnie??? jak dla mnie extra biorąc pod uwagę fakt, że to twój pierwszy model . Mi się podoba, czekam na zdjęcia w dziale Galeria. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Ogólnie całkiem sympatycznie to wygląda, ale jak dla mnie to efekt psuja te tylne lampy tak trochę nie domalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Czy tylnie nadkola troszkę opadły, czy to wina fotek? Ano fakt troszke opadły.... w realu nie tak bardzo jak na fotkach. kijowy ze mnie fotograf Bardzo podoba mi się malowanie, nie jakiś tam demonstracyjny silnik i inne fajerwerki. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, gratuluje Dziękuje bardzo Już wiemy jaką rejestrację masz na swoim wozie 1:1 A właśnie nie bo mam WA 45138 Co do wykładziny to faktycznie może trochę rozróżnić podłogę od leżanki Tak wiem.... ale już teraz to po ptokach. Znośnie??? jak dla mnie extra biorąc pod uwagę fakt, że to twój pierwszy model . Mi się podoba, czekam na zdjęcia w dziale Galeria. Miło słyszeć, ale jeszcze się musze wiele nauczyć ale jak dla mnie to efekt psuja te tylne lampy To fakt skopałem to... musze pomyśleć nad innymi farbami do lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Do lamp najlepsze są clear-y są nieco droższe od zwykłych ale różnica jest ogromna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Nom, bez clearów to ja się z domu nie ruszam Kosztują coś koło 7zł, a używa ich się tak mało, że starczą na baaaardzo długo Co do samej furmanki prezentuje się bardzo fajnie i widać, że czystko sklejone all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Witam. Przy malowaniu uszczelek wystąpił problem i nie wiem co z tym zrobić. Ma pierwszej fotce czarna farba nie chce pokryć warstwy metalicu. Niebieskiej było tak tylko troszeczke a czarnej 5 warstw nie zdołało tego pokryć..... Co z tym zrobić? Na drugiej przy miejscu przyklejenia taśmy( używałem tamki) coś dziwnego stało się z farbą. Może ktoś wie o co może chodzić? I co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Proponuje papierkiem ściernym zetrzeć z powrotem zamaskować i malować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Też tak myślę, zetrzeć do plastiku i jeszcze raz malować albo może warstwa podkładu a potem czarny bez szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie to przetrzeć to czarne papierem ściernym, potem metalik zakryć taśmą i pomalować jeszcze raz. Co do drugiego zdjęcia, skaza na dole to prawdopodobnie nadmiar farby, skaza wyżej to może być źle zmatowany podkład i farba odeszła wraz z taśmą. Tak czy siak szykuje się kolejne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Witam! Kabina dostała podkład i można się brać za malowanie. Tym razem zamaskowałem uszczelki, żeby nie wystąpił ten sam problem co poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi