Meksyk89 Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Dzięki za radę! Poszukam w domu chyba się znajdzie coś takiego. Volvo już było a wykończeniu a tu taki zonk z szyba ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Zawsze możesz tę szybę sobie darować. U mnie przy renowacji szlak trafił szybę boczną w MAN'ie, wyciąłem tę mniejszą która nie uległa uszkodzeniu i ją wkleiłem i wygląda tak jakby boczna szyba była zupełnie opuszczona i też nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Myślałem o tym ale ta opcja odpada bo szybka jest brudna w górnej części. A z tym dorabianiem to nie będzie tak dużo problemu jak widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Z tego co widzę to szybka boczna w Volvo jest pojedyncza-bez słupka. Tak że można spokojnie całkowicie zrezygnować z niej-okno w pełni otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 A z tym dorabianiem to nie będzie tak dużo problemu jak widze. Masz racje Odrysowujesz sobie szybkę(tzw. robisz szablon,poklejoną bodź "zdrową" szybką),bierzesz skalpel ewentualnie nożyczki i wycinasz . I finito. Potem wklejasz i wszyscy są zadowoleni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Dorobienie szybki to jest 2 minuty, już ich kilka dorobiłem. Najgorsze jest wklejenie tej szyby.... normalnie zemsta stalina Uważacie, że lepiej użyć CA( nie mogę z nim dojść do porozumienia) czy lepiej Contacty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Dorobienie szybki to jest 2 minuty, już ich kilka dorobiłem. Najgorsze jest wklejenie tej szyby.... normalnie zemsta stalina Uważacie, że lepiej użyć CA( nie mogę z nim dojść do porozumienia) czy lepiej Contacty? Najlepiej przyklejać na Humbrolu ClearFix. Jest przeźroczysty także nawet jak zabrudzisz szybke nim, to mało co będzie widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Kolego zawsze możesz spróbować wikolem. Wiem, że ten sposób tez jest polecany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Szyby wklejone. Użyłem CA i już teraz wiem, że po raz ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Najlepiej przyklejać na Humbrolu ClearFix Dokładnie Polecam Kolego zawsze możesz spróbować wikolem. Wiem, że ten sposób tez jest polecany. Tego nie próbowałem,ale wydaje się lepszym rozwiązaniem niż jeżeli CA i Contacta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Jest też sposób wklejania elementów przezroczystych na lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Szyby od jakiegoś czasu wklejam na bezbarwny. Nie wierzyłem w to rozwiązanie, dopóki nie spróbowałem. W razie wpadki, zostaje delikatna, przezroczysta plama. Jedyny minus w porównaniu z Contactą, to to że lakier zdecydowanie wolniej łapie.. Trzeba przytrzymywać i czekać dłuuugo w porównaniu ze zwykłym klejem. Natomiast wspomniane przez Bodzio używanie CA do szyb jest samobójstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Przez CA zrobił mi się taki efekt jak by szyba u góry zaparowała. Fotki zrobię jak będę miał chwile czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Spróbuj zmyć mgięłkę wacikiem namoczonym w ciepłej wodzie, nie zawsze ale niekiedy udawało mi się w ten sposób pozbyć mgiełki po CA. Na przyszłość polecam wklejanie szyb za pomocą ClearFixu - moim zdaniem najlepszy klej do wklejania szybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2010 Witam szybki już dawno dorobione. Dziś zakupiłem Clearfix i w zwiazku z tym mam pytanko. Czym to nakładacie? Stary pędzel czy coś w tym stylu?. Apropos to byłem dziś w 4 marketach budowlanych i nigdzie nie mieli spray-ów motip, czyżby w warszawie nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Ja np. Clearfix nakładam wykałaczką Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Ja także nakładam wykałaczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki wielkie, szybki już są na miejsu Teraz ma kolejny problem. Mianowicie chodzi o duże kalki. Nie zawsze trafie na miejsce klka i trzeba ją troche poprzemieszczać. Cześto dzieje mi się tak, że kalka się zwija w ruloniki i praktycznie jest do wyrzucenia. A jakie wy macie patenty na przemieszczanie kalek? Lepiej palcem czy czyś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Witam szybki już dawno dorobione. Dziś zakupiłem Clearfix i w zwiazku z tym mam pytanko. Czym to nakładacie? Stary pędzel czy coś w tym stylu?. Apropos to byłem dziś w 4 marketach budowlanych i nigdzie nie mieli spray-ów motip, czyżby w warszawie nie było? spróbuj w sklepach motoryzacyjnych np. ja ostatnio widziałem w Norauto całą gablotę farb w spray'u motipa w przeróżnych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Znalazłem wszystkie sklepy w warszawie. Adersy sklepów w polsce są na stronie motip-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Znalazłem wszystkie sklepy w warszawie. Adersy sklepów w polsce są na stronie motip-a. a jaki kolor potrzebujesz? Napisz nr koloru to sprawdzę u siebie w okolicy czy jest dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Potrzebowałem primera, czarnego pół matu i białego połysku. Narazie nic mi więcej nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi