marioba Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Czołem! Właściwie to nie powinienem tutaj umieszczać tego tematu, bo to co chcę pokazać jest stare jak węgiel kamienny. Otóż wpadł w moje łapska stareńki zestaw Italeri M 108 105mm Howitzer 1:35. Model już nie produkowany, poza katalogiem i składa się z trzech ramek, gąsienic z polietylenu, arkusza kalek do dwóch malowań (Niemcy i USA-Wietnam). Całość w legendarnej jakości Italeri. Wanna i podwozie to zasadniczo to samo co Paladin. Różnica to wieża. Dlaczego umieszczam ten temat? Potrzebuję pomocy! Jeśli ktoś posiada jakieś materiały, zdjęcia, opisy, schematy malowania itp i podzieli się tym z moją skromną osobą, to będę naprawde szczęśliwy. Jestem fanem starych zestawów Tamiya i Italeri. Każdy taki model to wyzwanie i nowe doświadczenie . Gardzę dragonowskimi smart kitami. Dla mnie są to klocki Lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Witam odrazu widać , że kolega nie bawił się Shermanami z Dragona. Doprowadzenie tego do wersji jakiej używała Polska armia to jest wyzwanie. SZpachla dorabianie i przerabianie to powinno się koledze spodobać i napewno nie są to kloci Lego pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Doprowadzenie tego do wersji jakiej używała Polska armia to jest wyzwanie. Polska nie używała ani nie używa M108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Polska nie używała ani nie używa M108 Przeczytaj jeszcze raz poprzedni post. Model nie wygląda aż tak źle na zdjęciach, ale pewnie trochę pracy Cię czeka. Na pewno będzie ciekawie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi