Arnold95 Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Popierdółka z Fabbri skończona, nie wkładałem w niego zbyt wiele serca, no ale zrobiłem i mi się podoba Zmiany: Nowy, niebieski lakier Usunięcie przednich i tylnych wycieraczek Usunięcie ''trójkątów'' Emblemat ''ArnoldoVwóz'' Polska tablica rejestracyjna Amerykańska tablica na przód Felgi Borbet Naciąg Gleba Dymione lampy przednie Foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 A powiedz mi, co ma na celu usuwanie wycieraczek? ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Kolejny model metalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Kolejny model metalowy Na forum modelarstwa PLASTIKOWEGO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Czlowieku to JEST FORUM MODELI PLASTIKOWYCH a nie jakis METALOWCOW!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Kolega zrobił sobie ładnego resoraka Szkoda, bo chciałbym pogratulować modelu, ale tutaj widzę tylko metalową zabawkę... :( Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 PO co usuwałeś wycieraczki, trójkąty w drzwiach... ? VW wie po co zrobił te elementy, to po co to wyrwałeś ? Krzywo pomalowane obrysówki, już pomijam jakość felg i to że to metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Jeszcze zrozumiał bym jak byś był początkujący i uczył się na modelach metalowych, ale nie... Robisz modele na ilość?! Skoro nie wkładasz serca w model to po co go robisz?! Już kolejny raz ludzie piszą ci, że to jest forum MODELARSTWA PLASTIKOWEGO, a ty dalej pokazujesz metale - czego się spodziewasz - bo na pewno nie komentarzy odnośnie wykonanej pracy... Jak dla mnie to tylko "przypudrowana" zabawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 A może by tak wzorem forum wettringer-a zrobić osobne subforum na przeróbki, modyfikacje itp modeli metalowych? Bo tak to mieszają się modele plastikowe z metalowymi a moim zdaniem nie powinno tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 A moim zdaniem nie powinno na tym forum byc zadnych modeli metalowych!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Trochę plastiku w tym modelu jest... zderzaki... wnętrze... Ale skoro kol. Arnold pokazuje swój model to pewnie spodziewa się komentarzy co do wykonania - więc: 1. za takie tablice - auto stoi na policyjnym parkingu do wyjaśnienia 2. w tym czasie jak stało na parkingu ktoś zakosił tylne zawieszenie bo buda leży na kołach 3. lakiernika powiesiłbym za j... za wymieszanie lakieru z piaskiem i zamalowanie obrysówek (najlepiej widać na ostatnie fotce) 4. pomalowanie zardzewiałych felg srebrzanką do kaloryferów to nie najlepszy pomysł - najpierw trzeba było je oczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 nie wkładałem w niego zbyt wiele serca ... to widać, nawet uszczelek w oknach nie pomalowałeś Trochę plastiku w tym modelu jest... zderzaki... wnętrze... tyz prawda Koledzy nie ma co się czepiać o elementy metalowe, w Galerii i w relacjach są modele wogóle bez plastiku i jakoś nikomu do tej pory to nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Koledzy nie ma co się czepiać o elementy metalowe, w Galerii i w relacjach są modele wogóle bez plastiku i jakoś nikomu do tej pory to nie przeszkadzało Dokladnie, jestem tego samego zdania. Model to model. Sam mam na magazynie kilka metalowych modeli, tyle ze na zasadzie kitu plastikowego, do sklejenia i malowania (Seat Cordoba WRC). Jedyne, do czego mozna miec "ale" to to, ze taki metalowy model moglby byc od podstaw zrobiony we wlasnym zakresie. Wymalowac wszystko, podorabiac brakujace detale, poprzerabiac sam model. I nie bedzie sie on roznil od tych z plastiku. Bo kazdy bedzie budowany od zera. Wazne, zeby wlozyc w niego troszke serca... p.s. Czasami, gdy chcesz miec cos w kolekcji, a plastiku nie kupisz, to mozna skorzystac z dobrodziejstw metalu i taki eksponat zorganizowac sobie. Tylko warto nad nim popracowac. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi