Kasia Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Witam! Kolejny model który mam zamiar sklejać to P-51D Mustang. Samolocik jest z firmy ICM w skali 1/48 jak w temacie . Model będę sklejać prosto z pudła. Postaram się skleić jak najlepiej potrafię . Wszelkie rady i uwagi mile widziane . Teraz mały In-Box: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Bardzo fajnie Dobrze, że w końcu "Wustang", nic, tylko te krzywonogie pokraczne Messery albo zgrabne (ale ile można?) Spity... (zaraz mi się dostanie ) Patrząc po zdjęciach, części są chyba całkiem nieźle odlane, linie wklęsłe? Pamiętając Twoje wcześniejsze dokonania jestem spokojny o efekty. Pozdrawiam, bzzz-bzzz P.S. Zauważyłaś, że wśród figurantów (nawiasem mówiąc, bardzo fajny bonus w pudełku) jest pilot w "lekkim" ubraniu (krótki rękaw, płócienna hauba) - tak np. latano na Pacyfiku, może zrobisz coś w tamtejszym malowaniu? Np. samolot Johna Voll'a (21 zwycięstw)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 ułaa... Mustang z ICM-u Może być ciężko. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobby Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Nie powinno być ażtak zle,z analizy wyprasek-kopia Tamiyi,tylko jakościowo gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Fajny model rozumiem że po SUczkach 144... A może jednak ,,Polaczek,,??? może 8smej:):) W Europie też bywa ciepło:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 albo zgrabne (ale ile można?) Spity... (zaraz mi się dostanie ) Jak ktoś lubi przydepniętą jaszczurkę ze spadochronem hamującym w 1/3 długości to jego problem. Choć specjaliści określają zagadnienie mianem kwestii gustu. (zaraz mi się dostanie ) Skąd wiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Nie jest tak ciężko z tą firmą. Fakt, ten zestaw wymaga cztery razy więcej pracy niż Tamka. Obecnie robię już czwartego Mustanga z tej firmy i znam już dokładnie bolączki tego zestawu. Proponuję poświęcić trochę uwagi na poprawienie linii podziału blach, są czasami zbyt płytkie, ledwie widoczne, oraz wypolerowanie faktury całego modelu. Klapy mają dość dużą jamę wklęsłą, osłony podwozia głównego zawsze na całej powierzchni szpachluję i wygładzam. Skrzydła oraz kadłub kleję na Super Glue, brak kołków ustalających, a także to, że te części nie stykają się ze sobą( sprawdź na sucho). Mimo to, można mieć za niewielkie pieniądze dość dobry model, cieszący oko ładnym malowaniem i zgrabną sylwetką rasowego myśliwca z drugiej wojny. Miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 (zaraz mi się dostanie ) Skąd wiedziałeś Powiedzmy... doświadczenie? specjaliści określają zagadnienie mianem kwestii gustu. I wszystko w temacie P.S. Tak nieoficjalnie, to Spit jest zawsze najzgrabniejszą i najfajniejszą laleczką na całym niebie, a późniejsze wersje z Griffonem i obniżonym tyłem kadłuba to prawdziwe super-szprychy, ale... to takie moje prywatne zdanie Jak za dużo dobrego, to każdemu może się znudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 23 Lipca 2009 Autor Share Napisano 23 Lipca 2009 P.S. Zauważyłaś, że wśród figurantów (nawiasem mówiąc, bardzo fajny bonus w pudełku) jest pilot w "lekkim" ubraniu (krótki rękaw, płócienna hauba) - tak np. latano na Pacyfiku, może zrobisz coś w tamtejszym malowaniu? Np. samolot Johna Voll'a (21 zwycięstw)? A może jednak ,,Polaczek,,??? może 8smej:) W Europie też bywa ciepło Koledzy co do innych malowań. Raczej nic nie będę zmieniać, ale mimo to dziękuje za propozycje. A teraz początek budowy: Pomalowane wnętrze kabiny pilota, kokpit, fotel itp. \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Bardzo fany modelik (P-51D) i życzę powodzenia i dobrego złożenia modelu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Dalszy ciąg budowy. Skleiłam kabinę pilota, kadłub oraz wycięłam skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Dlaczego w kabinie są dwa odcienie zieleni? I odwrotne kolory zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Dlaczego w kabinie są dwa odcienie zieleni? Malowałam zgodnie z instrukcją, a tam są podane dwa kolory. I odwrotne kolory zegarów? Nie było kalek na zegary więc zrobiłam tak jak umiałam . No to teraz małe odświeżenie mojej budowy. Troche się namęczyłam ze spasowaniem wszystkich elementów, ale myśle że wyszło mi to nie źle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Dlaczego w kabinie są dwa odcienie zieleni?Malowałam zgodnie z instrukcją, a tam są podane dwa kolory. No właśnie, jak kiedyś składałem Mustanga D z Italerki w 72 to też w instrukcji były dwa odcienie zielonego - taki bardziej niebieskawy i "klasyczny" zielono-żółty (zinc-chromate czy coś takiego ) Całkiem ładnie Ci to idzie, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi