albert091283 Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Albercie, szalejesz nam tu Staram się rozbujać towarzystwo, bo ostatnio albo mi się wydaje albo dział lotniczy troszkę przymarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 albo mi się wydaje albo dział lotniczy troszkę przymarł. Chyba tak Jeśli ktoś się wpisuje, to są to stali bywalcy tacy jak Ostach, Ipkinss itp. Ale już niedługo relacja z Wellingtona, mam nadzieję, że dział trochę ożyje pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Chyba tak Jeśli ktoś się wpisuje, to są to stali bywalcy tacy jak Ostach, Ipkinss itp. Wiesz, co dla niektórych liczy się jakość a nie ilość komentarzy. Chodziło mi bardziej o to, że mało nowych relacji warsztatowych się pojawia być może to wina wakacji?! Mam nadzieję, że tak jest i wszystko wróci do normy po wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 dla niektórych liczy się jakość a nie ilość komentarzy. Tak, tylko ciężko o komentarze, gdy mało kto się wpisuje :( że mało nowych relacji warsztatowych się pojawia być może to wina wakacji?! Mam nadzieję, że tak jest i wszystko wróci do normy po wakacjach. Też mam taką nadzieję Ale dobra, kończmy OT. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 wina wakacji?! Mam nadzieję, że tak jest i wszystko wróci do normy po wakacjach.Dlatego też w lecie nie ma konkursów na modelwork. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Coś niesamowitego albercie. Oglądam z zapartym tchem i czekam na coraz to nowsze aktualizacje. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Jeśli ktoś się wpisuje, to są to stali bywalcy tacy jak Ostach, Ipkinss itp. Staram się jak mogę w działalności aktywizującej dział lotniczy ale "czasu mało, kruca bomba czasu mało". Niemniej nie jest tak źle. Co jakiś czas w galerii ląduje jakiś samolot z długiego i interesującego warsztatu. Na przykład na finiszu mamy Lancastera HubertaK Niedawno ja skończyłem wiecznego Halifaxa (ale się okropnie chwalę ) Dwa polskie, czterosilnikowe bombowce ukończone w niedużych odstępach czasu to nie przelewki Bo wierzę, że HubertK niedługo zrobi galerię Także nie jest aż tak źle A co do RWD to jestem pod ogromnym wrażeniem dokładności wykonania i precyzji przy lutowaniu Ale to będzie piękny model! Kibicuję cały czas Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 Witam wszystkich podglądaczy i z góry dziękuję za frekwencję. Kolejny dzień prac upływający pod znakiem lutownicy i cyny. Dorobiona dolna część kadłuba, przygotowana do przylutowania mocowań podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Doskonała robota pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 Staram się jak mogę. Ciężko jest, ale warto się poświęcić dla dobrego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam Na początek przepraszam, że zaniedbałem zainteresowanych, ale nie było, czego pokazywać. Dzisiaj dorobiłem dolną część kadłuba a przez ostatnie kilka dni zacząłem przygotowywać części, które mam zamiar odlać z żywicy (to jeszcze nie koniec) Ok koniec pisania teraz kilka zdjęć. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Czołem kilka nowych zdjęć, na których są przyklejone pozostałe listwy profilujące kadłub, wklejony zbiornik, przylutowane uchwyty do przeciągania samolotu, dwa elementy wewnątrz kabiny i tylna płoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Z nudów zrobiłem kilka zdjęć z PIPEREM w tle dla porównania konstrukcji i wielkości i okazuje się, że RWD był dość sporych rozmiarów samolotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Po prostu Kubuś był mikry ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam ponownie Tak na szybko wydłubałem tablice przyrządów i sztuczny horyzont(jeszcze niewykończony czekam za wyschnięcie farby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Mmmmmm super pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Mmmmmm super Dzięki I teraz smutniejsza wiadomość dla podglądaczy. Zawieszam prace na jakieś 2 tygodnie i udaję się na wypoczynek, bo przez ostatni miesiąc wiele się działo, ale mam nadzieja, że będziecie cierpliwie czekać na wznowienie projektu. Oczywiście będę zaglądał do tematu i odpisywał na ewentualne posty. Za tem Pozdrawiam i do przeczytania po urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Tak siedzę i czekam na wyjazd na lotnisko i nie mogłem się powstrzymać żeby czegoś nie zrobić, bo nic nie robienie doprowadza mnie do szału. I tak oto zafarbowałem płótno do pokrycia kadłuba. Ale to już naprawdę ostatnia aktualizacja z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 dawno sie nie udzielalem tu (na tym forum) Model bedzie piekny, mowie od razu Bardzo dobry ci wyszedl kolor plotna Tym razem poprawiłem Twoje błędy, jednakże postaraj się popracować nad pisownią (szczególnie ortografią), gdyż przy tak dużej ilości błędów wypowiedź staje się nieczytelna... Kermit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkich zainteresowanych budową. Wróciłem z urlopu, na którym dokonałem kilku niezbędnych zakupów z postaci silikonu, żywicy, metalizera i podkładów. Oraz zamówiłem kalkomanie do modelu i tutaj serdeczne podziękowania dla KayFranz-a za wykonanie projektu owych przepięknych kaleczek. Jeszcze raz wielkie dzięki!! Być może jutro już dołączę jakieś zdjęcia z postępów budowy Pozdrawiam wszystkich Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Dla odmulenia po wypoczynku podeszłem do tematu ze świeżym spojrzeniem w efekcie, czego powstało kopyto osłon kół. Jeszcze do ostatecznego wyszlifowania, ale już widać jak będą się prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Dobry wieczór W ramach dzisiejszych robótek ręcznych pokolorowałem wnętrze kabiny i dorobiłem pasy pilota. Coraz bliżej do zamknięcia kadłuba już się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 No super to wygląda... czekam na kadłub pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam Przez ostatnie dwa dni nie było za wiele do pokazania, więc postanowiłem, że jak skończę przygotowywać elementy do zalania sylikonem to dopiero wtedy. Zrobię jakieś fotki i tak oto część elementów zamocowana w i gotowa do zrobienia form. Równolegle również prowadziłem prace nad stworzeniem nowego silnika, który również zamierzam odlać z żywicy,(Co prawna nie będzie to Aries ani nic podobnego to mam nadzieje, że efekt będzie znacznie lepszy niż to, co zaproponował Revell). Komentarze jak najbardziej mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Komentarze jak najbardziej mile widziane Żeby komentarz miał jaiś sens, musiałbym "wsiąknąć" w RWD na amen. Jedyne co mogę napisać, to to, że mi się podoba co robisz. I czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi