Zderzak Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam! Ja także zaczynam prace nad Hummerkiem Model nie będzie żadnym 100% odzwierciedleniem rzeczywistego pojazdu. Można powiedzieć, że puszczę lekko wodzę fantazji Będzie to przeróbka Academy I.E.D Gun Truck + własne elementy. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Zapowiada się całkiem ciekawie. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 No więc mały aktual. Na razie nic wielkiego, ale stale do przodu Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Zieleń tych foteli jakaś strasznie dziwna, wręcz morska. No i usuń te ślady po wypychaczach z tyłu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Zieleń tych foteli jakaś strasznie dziwna, wręcz morska. No i usuń te ślady po wypychaczach z tyłu. ;) Wiedziałem, że kolor foteli nie będzie się podobał. W rzeczywistości są jaśniejsze. Mam zamiar je jeszcze pociemnić, zobaczymy potem. Ślady oczywiście znikną bo za tył jeszcze się nie brałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Witaj. Zmieniłbym jeszcze mocowanie lusterek, w 35 troszke razi taki "wrażony" drut w ramę drzwi - fajnie jak jest mocowane lusterko to widac na fotce polskiego hummera na plastikowe.p - http://images.plastikowe.pl/materialy/lucki/20060210_hummer_pl/049.jpg (dodatkowo mam wrażenie ze drut jest lekko przygruby - ale to może jest złudzenie - perspektywa). Pozdrowienia i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam! Trochę porobiłem. Skończyłem wczoraj po 24 ...Zmieniłbym jeszcze mocowanie lusterek, w 35 troszke razi taki "wrażony" drut w ramę drzwi ... Teraz lepiej Dorobiłem też coś takiego,bo wnętrze było za puste Jeszcze trochę poprzecieram. no chyba, ze jest tragiczne to wyrzucę... Dorobiłem kabelki i uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam! Znów dzień się nie zmarnował, a pewnie przed snem jeszcze coś dokleję Zacząłem od zderzaka Tu wyciąłem tam wstawiłem: Potem rama plandeki. Na razie tyle. Ostatnio jakaś taka moda, to i ja się skusiłem Wyciąłem stare, zeszlifowałem i przygotowałem "wkład". Skleiłem i dałem sprężynę I na miejscu: Na koniec dopieściłem wnętrze: I to by było na tyle. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Zderzak - pędzisz jak błyskawica. Coraz bardziej mi się podoba, może to być efektowny model. Jak napisałeś, Twój model nie będzie dokładną repliką konkretnego Humvee, więc nie będę się czepiał, że sprężyna ma 4 zwoje, a powinna 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Z pewnością zrobiłbym 6, ale gdzieś przeczytałem, że robiąc sprężyny do Hummera trzeba pamiętać, żeby było ich tyle samo jak na plastikowych. I tak mi utkwiło w głowie Jak znajdę gdzie to było to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam! Post pod postem, ale no nikt tu chyba nie zagląda . Dobra lecimy z aktualizacją. Skleiłem ramę: Dorobiłem lusterka: Pomalowałem na piasek Szlifowanie też już za mną Co do śladów po wypychaczach, bo pewnie zaraz zostałbym skarcony, to mam zamiar wyładować pakę kartonami, więc niepotrzebnie spaliłbym kalorie... No i to co tygryski lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 ...nikt tu chyba nie zagląda... Zagląda, zagląda. A już na pewno kilku hummeromaniaków z projektu Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja tu nie zagladam Trzymaj dalej kurs jakby Ci się chciało to też zmień mocowanie przedniej osłony - patrz mój post do Flammable Hummer viewtopic.php?t=15751&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Witam, po bardzo długiej przerwie Jakoś zawsze tak jest, że przez wakacje nic nie zorbie, a jak się zacznie rok szkolny, to nagle przychodzi ochota Tyle podgoniłem od ostatniego razu: P.S. Na razie bez washu, to w zagłębieniach to po moim własnym filtrze Mały ładunek na pakę. Wiem, że woda nie teges, ale taką miałem wydrukowaną już. Można powiedzieć, ze specjalna przesyłka z Polski, bo bali się pić inną... A tak to jest jak się tnie w powietrzu i to nożem do tapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Ciesz się że robisz konwersji metalowych figurek citadel - przy obcinaniu łapy Ogrowi przebiłem skalpelem palec na wylot i jeszcze opieprz zebrałem że scianę zapaskudziłem na czerwono. Mam drobną uwagę do "szmaty" na dachu i pace- myślę że była z chusteczki. Najlepiej toto rozciągnąć na jakimś otwartym pudełku i pomalować pierwszą warstwę bezbarwnym olejnym - ja dodaję ok 50% rozpuszczalnika i rozprowadzać farbę w jednym kierunku miękkim szerokim pędzlem - powstają się wtedy naturalniejsze "zamięcia" bo zanim farba wyschnie robią się fałby w kierunku dłuższych brzegów pudełka. Potem już można jechać akrylami na szablonie lub zamontować i malować na modelu. Po kilku próbach udało mi się w ten sposób zrobić nawet materiał z pojedynczej warstwy chusteczki z obszyciem z podwójnej (dach kabiny 1:72) http://s719.photobucket.com/albums/ww197/BaldPuma/M998%20PL/?action=view¤t=M998_PL_13.jpg Akryl bezpośrednio na "papierowe" materiały daje niestety niekontrolowane zmarszczki. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 BaldPuma O.. wielu rzeczy można się nauczyć. Zawsze miałem z tym problem, trudno jest wyprowadzić z tych "nieregularnych zmarszczek", spróbuję Twojej techniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 No to pojechałeś zderzak z ta mineralna zdroj ;) Prawda jest taka ze my nie pijemy naszych krajowych wod, tak samo jak i amerykanie, logistycznie sprawa nie do ogarnięcia ;) A co do samego modelu, milo widziec ta maszynke w naszych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Zderzak - już myślałem, że zapomniałeś o projekcie Dobrze, że wróciłeś do budowy, bo wygląda to coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Ciesz się że robisz konwersji metalowych figurek citadel - przy obcinaniu łapy Ogrowi przebiłem skalpelem palec na wylot i jeszcze opieprz zebrałem że scianę zapaskudziłem na czerwono. No tak źle na szczęście nie jest, ale niewiele brakowało a bym se odciął kawałek skóry Ale nie ma co się użalać, robota wzywa: Zderzak - już myślałem, że zapomniałeś o projekcie Dobrze, że wróciłeś do budowy, bo wygląda to coraz lepiej. Tak łatwo się mnie nie pozbędziecie. Tym bardziej, że zastanawiam się nad Humvee transportowym, cargo czy jak tam zwał, oczywiście Polskim, bo tylko taka pancerkę sklejam od jakiegoś czasu, albo takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Skąd Mk. 19 na polskim Humvee w Iraku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Skąd Mk. 19 na polskim Humvee w Iraku ? Nie wiedziałem jaki powinien być i stąd dałem taki, ale albo go usunę, albo zamienię, tylko na jaki Możesz pomóc Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Ten Humvee, którego model robisz, na zdjęciach ma karabin zdemontowany. Ale z tego co wiem (poprawcie mnie, jeśli się mylę), na polskich Humvee w Iraku (i Afganistanie) Polacy wożą: - karabin maszynowy UKM-2000 kal. 7,62 mm, - karabin maszynowy PKM kal. 7,62 mm, - karabin maszynowy WKM-B kal. 12,7 mm, - karabin maszynowy NSW kal. 12,7 mm. Gdzieś czytałem, że kiedy w Afganistanie do polskich żołnierzy trafiały wypożyczone od USA Humvee z granatnikiem Mk. 19, broń nie była demontowana. Czy tak było też w Iraku - nie wiem. Niżej trochę przykładów z Iraku i Afganistanu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Mk.19 jeżdżą na polskich HMMWV w Afganistanie, bo MON je kupił ( w trybie przyspieszonym czy jak to się tam zwie). Polacy takich granatników potrzebowali i wybór padł na Mk.19 właśnie. Z eMkami w Iraku jeździli tylko nasi specjalsi , panowie z 1.PSK lub GROMu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Polak92 dzięki za wyjaśnienie. Zderzak na Twoim miejscu wymieniłbym granatnik na PKM, gorąco polecam tez zestaw (Dragon 3806, wszystkie karabiny x2): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Polak92 Polska dostała Mk. 19 w darze od Sił Obrony Izraela w liczbie 12 szyuk w 2007 plus ileśtam tysięcy amunicji, do końca 2009 IDF miał przekazać jeszcze kilkadziesiat. Nic nie kupiliśmy. W Iraku nie używalismy Mk. 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi