Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
coś ci wyskoczyło po lewej stronie nad szybą

To nie problem, bo będzie przecież malować w tym miejscu uszczelki na czarno, więc to zamaluje pewnie

Vybor89 maskę zostawiasz czarną, czy będziesz ją carbonować?? A jeżeli zostawiasz czarną, to ja bym ją zostawił w matowej wersji

Pozdrawiam

Mors

Napisano
To nie problem, bo będzie przecież malować w tym miejscu uszczelki na czarno, więc to zamaluje pewnie Smile

Dokładnie.

Maskę chiałbym dac w carbon o ile go dorwę. Jeśli nie to maska zostaje w czarnym. Światła chyba też dam czarne....tzn klosze tak jak na fotce obrazującej schemat malowania na jakim się wzoruje.

Ps. Mógłby mi ktoś pomóc i rozpisac krok po kroku jak się flock'uje wnętrze???[Flock do innego modelu gdyż S15 ma wanne skończoną.]

Z góry thx za pomoc.

Napisano
Fajnie wygląda! Z czego zrobiłeś klatkę??

Moja klatka powstała z cyny lutowniczej o średnicy 2mm. Świetny materiał na klatkę moim zdaniem gdyż łato się go formuje czy przycina. A całośc można zlutowac bądź skleic na "Super Gluta".

Napisano

Sorki wielkie, że post pod postem ale może ktoś to zauważy i mi pomorze

Mógłby mi ktoś pomóc i rozpisac krok po kroku jak się flock'uje wnętrze???[Flock do innego modelu gdyż S15 ma wanne skończoną.]

Z góry thx za pomoc.

Napisano

Nie chce mi się drugi raz tego pisać Przekleję cytaty

Cytat z wątku: viewtopic.php?t=15980&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ja kładę flock na klej do drewna typu "Vikol" rozrobiony 1:1 z wodą. Maluję element na kolor podobny do koloru flocka, a następnie smaruję tą mieszaniną element "po kawałku" i nakładam flock aż wsiąkne w niego cały klej. Potem delikatnie dociskam i strzepuję nadmiar na kartkę papieru. W razie potrzeby uzupełniam punktowo gdzie było za mało - kropla kleju i pruszenie flockiem. Mam nadzieję, że to pomoże [...]

Mors zgadzam sie z opisem nakładaniu flocku lecz trzeba go nakładać poprzez sitko aby nie tworzyły się bryłki , ale jesli posmarujesz porządnie dany element klejem nie trzeba przeprowadzać poprawek[...]

Pozdrawiam

Mors

• 4 weeks later...
Napisano (edytowane)

Witam po "krótkiej" przerwie.

Po godzinach gapienia się na przedni zderzak w wersji Veilside, który jakoś do końca mnie nie przekonywał oświeciło mnie jak się go pozbyc.

Oto efekty:

9d6dbb152ac9318emed.jpg

0717149f988b485dmed.jpg

Szału nie ma, lecz moim zdaniem wygląda o niebo lepiej.

Oraz przymiarka przednich "patrzydeł"

Edytowane przez Gość
Napisano

Cieszę się, że się podoba nowy zderzak

Pochwal się że zrobiłeś ten zderzak z dwóch

Krzychu126 ma rację. Ten zderzak to połączenie standardowego zderzaka [wyciąłem w nim nowe ciut większe otwory i pozbyłem się spodu]

z bumper'em od Veilside[odcięta dolna cześc]

Trochę cięcia, gięcia szpachlowania i udało się zgrac te elementy w 1 zderzak.

Napisano
Trochę cięcia, gięcia szpachlowania i ...

od razu wygląda lepiej

Napisano

Dobra...pora na małą zachętę do zaglądania do tego wątku.

Fotki zaraz po ściągnięciu maskowania. Tylko 2 fotki jak na razie gdyż jak poprawie drobne niedoskonałości dam więcej fotek lepszej jakości.

d3dc70883c0e3c93med.jpg

abc32517419153d8med.jpg

Na razie tyle....C.D.N.