BaldPuma Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 (edytowane) August 10, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador (Spanish: República del Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś .... Stolica Ekwadoru Quito, siedziba parlamentu.... jak donoszą media w odpowiedzi na raporty ekwadorskiego wywiadu oraz ostatnie doniesienia światowej renomy portalu modelwork.pl - patrz min. viewtopic.php?t=15850 donoszącego o zbrojeniach armii kolumbijskej parlament zgodnie postanowił przezbroić część z HMMWV uzytkowanych przez ekwadorskie siły specjalne do roli niszczycieli czołgów. Pierwsze egzemplarze już opuściły warsztaty (photo A - old Humvee, photo B - new version) all: http://www.militaryphotos.net/forums/ - Ecuadorian Armed Forces (Pictures) A. B. Dzięki obecności agenta modelwork w warsztatach sił zbrojnych Ekwadoru (figurującego pod pseudonimem Łysa Puma) otrzymaliśmy pierwsze zdjęcia z procesu przebudowy. photo 0. - 5. stary pojazd który posłużył do przebudowy - wyprodukowany w polowych warsztatach z części dostarczonych przez fabrykę Dragon z nominałem 1:72 oraz dodatkami wykonanymi przez miejscowych mechaników; photo 6. części do modernizacji zakupione przez warsztaty z fabryk Dragona - pozostałości z produkcji gunshipów do Iraku oraz z fabryki CMK - TOW przeznaczony uprzednio dla armii Izraela (HMMWV Orew) 0. --- 1. --- 2. --- 3. --- 4. --- 5. --- 6. August 10, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador (Spanish: República del Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś - liczymy na dalszy ciąg sprawozdania - (o ile nasz agent nie zostanie odkryty przez miejscowe siły bezpieczeństwa - np "hausgestapo") Edytowane 16 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Niech Puma uważa na siebie, żeby jej nie zdemaskowali, bo co wtedy z modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 August 11, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś Zgodnie z obietnicą dotarły do nas kolejne zdjęcia z warsztatów special force ekwadoru 1. demontaż kabiny, 2. usunięcie fabrycznego przetłoczenia pod drzwi, 3. przeróbka nadproża 4. nowy rant, 5. przygotowanie płyty pod zabudowę TOW 1. 2. 3. 4. 5. cd raczej nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 August 12, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne Według doniesień wywiadu oraz publikacji prasowych (w tym ministerstwa obrony) - ekwadorskie Humvee zostały uzbrojone w Izraelskie rozwinięcie BGM TOW - system MAPATS Komunikat Ministerstwa obrony - Con la participación de 4 oficiales y 22 miembros de tropa pertenecientes a tres Brigadas de Infantería de la Fuerza Terrestre que conforman la Tercera División de Ejército “Tarqui”, en el Batallón Antitanque Tomebamba se esta realizando el IV curso de Misiles antitanque MAPATS, el objetivo de este curso es capacitar al soldado ecuatoriano en el entrenamiento y manejo de estas modernas armas antitanque que fueron adquiridas por nuestro ejército, para defender la Soberanía Nacional, TOW foto Wikipedia MAPATS foto FAV-Club Oczekujemy na doniesienia z warsztatów od naszego agenta - na razie dotarły 2 zdjęcia przebudowy kabiny (nowe fotele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 August 18, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne W dniu dzisiejszym udało się zdobyć odręczne notatki naszego agenta - podajemy je w dosłownym brzmieniu: foto 0. cd dywagacji Revell / Dragon ( viewtopic.php?p=257288#257288 )- wyrzutnia TOW (poniżej CMK) - po zastanowieniu - TOW Revella po głębszych przeróbkach - czyli głównie pogrubienie kasety pocisku i dodaniu charakterystycznych prowadnic kasety oraz zespołu celowników z CMK zostanie TOWem i będzie najprawdopodobniej zamontowany na (w kolejności notowań na dz. dzisiejszy) 1. Izraelski Orev, 2 Libańczyk, 3. Tajwańczyk natomiast do kolumbijczyka zrobię od nowa foto 1.-2. zameczek do klapy - pozostało dodać klamrę z drucika - ale to po pomalowaniu 0. 1. 2. Następny ślub - Revell/Dragon - postanowiłem wysłać dywersantów do Kolumbii / viewtopic.php?t=15850 / aby ukraść przednią szybkę (revellowską) i zamontować do Dragona - skopiowałem też stare fotki więc mają oryginalną numerację 16. - 17. 16. 17. 18. foto 4.-9. kolejne etapy produkcji, między innymi montaż uszczelek na szkiełko (oczywiście niezastąpiona folia do bindowania), kanał klimy (CMK) i tablica (Dragon - tu szkoda było mi CMK - dam do Oreva albo HMMWV GROMU) 4. 6. 6. 7. 8. 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 siemka bardzo dobra robota i fajny pomysl na relacje.zagladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 August 23, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne Otrzymaliśmy 2 foto z przebudowy kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 September 20, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne Nowe materiały od naszego agenta: 01.; 02. - wewnętrzny kabłąk; 01. 02. 03. budowa "wyrzutni" od góry CMK, Revel i pierwszy element prototypu MAPATSa - rurka z papieru + superglue, po lewej dolny profil wyrzutni; 04. Revellowski TOW i przymiarka materiału na "lufę" wyrzutni; 05. .... lufa jednak też z papierka (grubsza część); 06. cd - zakończenie kasety; 07. zaczynamy obudowywać kasetę; 03. 04. 05. 06. 07. 08. ... skończyłem obudowywać , dałem o 2 warstwy za dużo.... skutek restart = przerabiam TOWa CMK ---> patrz na dole - zmieniona środkowa część wyrzutni; 09. .... teraz górna część; 10. 11. - tak to wyszło; (może i nie trzeba było przerabiać CMK) 08. 09. 10. 11. 12. nauczony doświadczeniem z poprzednią wyrzutnią robię prototyp kasety rakiety (z wykałaczki); 13. próbny montaż; 14. końcówka kasety. 12. 13. 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Cały czas ładnie, ale ja czekam na następne kroki - elektronika MAPATSa, mocowanie wyrzutni i pocisków do pojazdu, no i siedzenie strzelca. Postaraj się, bo muszę mieć jakiś wzór do naśladowania przy swoim I wybacz, że w zdobywaniu dokumentacji nie pomagam - brak czasu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 cfaniaczek - wysyłam dzisiejszą zdobycz ---> postument MAPATSA September 21, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne kaseta MAPATSA i cd uzupełniania kabiny pierwsze kolorki ps. chyba muszę skasować nity - jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 September 24, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne Szanowni Czytelnicy - udało nam się zdobyć fragmenty zapisków naszego agenta. Nie ingerujemy w styl i ortografię. 01. sławetna wyrzutnia i heroicznie zdobyty obrazek - og. ok 10 fotek mapatsów zdatnych do użytku - będą zamieszczane w trakcie "produkcji"; 02. materiały do produkcji - karta tramwajowa - historyczna - już takich nie ma, papier, resztki zestawu CMK, resztki blaszki z Hurricana, igły do zastrzyków; 03. główna kolumna /papier/ z ośką z igły - długość dobrana z fotki 1 - ale dół będzie przycięty - na oko po postawieniu na modelu; 04. dół kolumny - gniazdo na zakończenie ośki uchytu --> następna fotka; 05. 06. zmodyfikowana część CMK; 07. tak się to-to składa; 08. cd kolumny - nie wiem po co to jest - ale zaciskam zęby i robię; 09. rodzinne zdjęcie; 10. kątowniczek na ten dziwny ekranik "pod lufą 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10.; ....... cdn Co z NITAMI ????? - patrz post z 21.09.2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Jak zwykle porządna robota, elegancko zilustrowana i dokładnie opisana. Możesz być dumny z siebie, że udało Ci się zainteresować mnie tą wersją na tyle, że trafiła do pierwszej piątki moich modeli do zrobienia Dlatego proszę się starać przy tej wyrzutni i dokumentować dalsze etapy co najmniej tak dobrze, jak ten. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 co ch.....a jasna (czywiście choinka) z nitami na kadłubie ???????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Pewnie nikt nie zauważył pytania. Ja na przykład... nie zauważyłem. Nity - moim zdaniem zostaw, lepsze troszkę za duże, niż model-golas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 September 28, 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador Agencja MilitaryTranś Preś i inne No comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Zamiast zdjęć wolałbym dokładnie zwymiarowane rysunki techniczne Ale dobrze jest, działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 (edytowane) October 01 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador (Spanish: República del Ecuador) Agencja MilitaryTranś Preś Otrzymaliśmy nową porcję fotek od naszego agenta. Niestety ze względu na wzmocnioną kontrolę były robione nocą przy żarówce 40 W nieekologicznej żarowej - nie takiej nowej energooszczędnej, nowej, czystej i przyjaznej z rtęcią Przepraszamy za jakość wg najnowszych informacji do zakończenia statywu wyrzutni pozostało dorobić krzesełko Edytowane 2 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Całkiem fajnie idzie, ja bym stracił oczy ale ja to tylko ja PS Jak mozesz niszczyć ziemię !!! Przecież twa żarówka jest tak szkodliwa dla ziemi jak pierdnięcie mrówki dla słonia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Bardzo fajnie idzie. Nawet tę żarówkę wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 (edytowane) October 02 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador (Spanish: República del Ecuador) Agencja MilitaryTranś Preś Szanowni Państwo, udało nam się otrzymać lepsze fotki (co wcale nie oznacza że dobre) Edytowane 2 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Coś chyba z datą wybiegłeś do przodu. Maleństwo całkiem przyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 No to jeszcze krzesełko i urządzenie celownicze, prawda? A wymyśliłeś już, gdzie mieszka skrzynka kontrolna i zapasowe pociski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 1. Bodek -> O raju - nie wiesz że oni mają inną strefę czasową. poprawione 2. Kubisz -> Dzisiaj jeździłem a że "po alkoholu" nie jeżdżę (tylko po tkz. ulicach) - to jak miałem wymyślić. za bardzo trzepało - ostatnie dwa skręcone zwoje mi wytrzepało z wapnia - będzie mi teraz zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 October 04 2009 Quito the Capitol - Republic of Ecuador (Spanish: República del Ecuador) Agencja MilitaryTranś Preś 1. Przymiarka pod krzesełko, 2., 3. dla sprzwdzenia funkcjonalności włożona rura i facecik (taki jeździec bez głowy), 4. tym razem na modelu bez obsługi, 5. ZAŁAMKA - ZA WYSOKA..... i już miałem się wziąść za MEMUGANA ale przypomniałem sobie że został mi dawca PKM-u dla M998 PL, poszukałem, postawiłem koło wyrzutni................. 6. wygląda strasznie wysoko - ale tak ma być 1. 2. 3. 4. 5. 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Na ostatnim zdjęciu to który to jest model a który oryginał? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi