Kamil K. Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam! Tak się złożyło, że dostałem ten model częsciowo sklejony (dzieki Przemo1CK ) i postanowiłem jego prostą bryłę wykorzystac na ćwiczenia malarskie... Klejenia duzo nie miałem i bardzo mnie to cieszy, bo to co mi zostało do złożenia wołało o pomstę do nieba i nie wiem, czy zaczynając od zera dobrnąłbym do końca. Zresztą widać trochę baboli, ale cóż zrobić - Skifff... Pobawiłem się trochę z Color Modulation, ale pobawiłem to chyba tutaj słowo klucz. Potem trochę błotka, pigmentów i farb olejnych i takie coś mi wyszło: I bonusowo jedna fotka z psikania bazy i zabaw z CM... Zapraszam do oglądania i komentowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Łaaaaadnyyy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Bardzo lubię Twoje modele. Mają fajny styl, zwłaszcza wykończenia. Ten BTR też bardzo mi się podoba. (Poza reflektorami) Fajne zróżnicowanie koloru. A były kalki do niego? A mokre błotko to jakieś Vallejo czy coś innego? P.s. fotki na czarnym są miejscami prześwietlone, a na białym zbyt ciemne. Rozjaśnij troszkę- 20 sekund roboty, a wygląda duuużo lepiej! pozwoliłem sobie jedną: pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Bardzo lubię Twoje modele ja wprost uwielbiam Kamil K. Napisz mi proszę jak zrobiłeś te błotko i zakurzenie we wnętrzu Radek Filipek Tą fotkę normalnie rozjaśniałeś, czy bawiłeś się jeszcze z różnymi efektami? Wciąż nie wiem na jakim tle najlepiej robić zdjęcia, kiedyś wychodziły mi na niebieskim ale już zapomniałem jak ustawiałem aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 ładny ale zgodzę się z przedmówcą, reflektory to kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Radek Filipek Tą fotkę normalnie rozjaśniałeś, czy bawiłeś się jeszcze z różnymi efektami? Wciąż nie wiem na jakim tle najlepiej robić zdjęcia, kiedyś wychodziły mi na niebieskim ale już zapomniałem jak ustawiałem aparat Fotkę rozjaśniłem, a potem kliknąłem światło/cień, żeby usunąć cień w okolicy drzwi. To wszystko. Tło to kwestia gustu. Ja najbardziej lubię właśnie białe. Nie przekłamuje kolorów, nie przyciemnia, model fajnie wygląda. O ustawieniach aparatu są tutoriale na forum i na PWM. Polecam lekturkę pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Noo widzę, że się uporałeś Co do tej modulacji bardzo fajnie obrałeś ten kolor jaśniejszy, pasują do siebie, nie ma zbyt dużej różnicy barwy. Co do fot, tak czarne średnio na jeża wyglądają, na białym lepiej. Myknij sobie do Pelikana, wyczaiłem tam takie tła satynowe (tak jak to czarne, na którym ostatnio cykałem foty) - są w formie klejącej, format to chyba A2 także można na pół ciachnąć nawet. Podstawowa paleta kolorów, ale foty nie porównywalnie lepiej wyglądają z racji tej satyny. Co do reszty - błotko cacy, fajnie opony uwalone. P.S. Co następne ? Chyba się do Białegostoku wybierzesz, w końcy masz już więcej modeli na konkurs, bo u mnie stan na dziś : "zero" Pozdro Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 bardzo fajny modelik,wyblocony i wyeksploatowany w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Dziękuję bardzo za odzew Ten BTR też bardzo mi się podoba. (Poza reflektorami) Fajne zróżnicowanie koloru. A były kalki do niego? kalki były ale rozwalały się jak tylko je zamoczyłem :/ Dlatego nie mając żadnych zamienników postanowiłem, że oznaczeń nie będzie. A mokre błotko to jakieś Vallejo czy coś innego? Mokre błotko to farby olejne+soda oczyszczona+trawka elektrostatycnza+troche pigmentów+piasek+sidoluks. Suche błotko to pigmenty+white spirit. Co do reflektorów to moja porażka, ale na następny raz będę wiedział jak je zrobić. P.s. fotki na czarnym są miejscami prześwietlone, a na białym zbyt ciemne. Rozjaśnij troszkę- 20 sekund roboty, a wygląda duuużo lepiej! pozwoliłem sobie jedną: Dzięki Radek, ja bawiłem się w Corelu z fotkami, ale tak dość ostrożnie. Następnym razem bardziej pokombinuje z ustawieniami Jeszcze raz, dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ten model to najgorszy koszmar modelarza, ja mojego kleje od 2 lat i nigdy nei skończę, zazdroszczę. PS Polecam sklejenie Skifa to od razu spodoba się Trumpeter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ten model to najgorszy koszmar modelarza, ja mojego kleje od 2 lat i nigdy nei skończę, zazdroszczę. Potwierdzam, mały koszmarek. Dobrze, że Przemo odwalił za mnie prawie całą brudną robotę Marzy mi się teraz jakiś Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ten model to najgorszy koszmar modelarza, ja mojego kleje od 2 lat i nigdy nei skończę, zazdroszczę. Potwierdzam, mały koszmarek. Dobrze, że Przemo odwalił za mnie prawie całą brudną robotę nie kuście bo w końcu zainwestuję w skifa, poczynając od tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Cóż, alternatywy dla tych modeli chyba nie ma Temat ciekawy, więc jeśli czujesz się na siłach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Cóż, alternatywy dla tych modeli chyba nie ma Jest jeszcze UM w wersji z działkiem przeciwlotniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ale to te same wypraski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ja się mało znam, więc wolę zapytać: dlaczego koła na jednej osi (zarówno przedniej jak i tylnej) mają bieżniki założone w przeciwstawne strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Bo je tak założyli gwardzisci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ja się jeszcze mniej znam, dlatego odpowiem głupim pytaniem: a jaka to różnica? Pytam serio bo "jak co" to powinno mi się udać założyć je właściwie. EDIT: Dobra, wiem już o co chodzi. ogarnąłem temat ;) Dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Model doczekał się podstawki i ciut lepszych zdjęć, mam nadzieję. Kół ostatecznie nie ruszałem, bo za mocno siedziały, tym samym ogłaszam 100% zakoczenie prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi