RH Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Tym razem to już bardzo głęboka fikcja z tytułowego cyklu. A bohaterami tej foto galerii są P-51 iP-40b przemalowane na kolory obowiązujące w WP z tym że P-51 nosi całkiem nowy doświadczalny kamuflaż . Patrząc na to jednak z innej strony to tak po prawdzie te fikcje w jakiś sposób po 70 latach sę urealniły To znaczy zakupiliśmy z USA F-16 (taki współlczesny MUSTANG P-51 ) No a co do modeli to są to samoloty w 1:48 P-40 Trumpeter P-51 Tamyia A..jeszcze jedno ..modele są celowo wykonane jako czysciutkie niczym prosto z fabryki,Takie trochę książkowe , no ale w tym fikcyjnym malowaniu jest to calkiem na miejscu. Mala errata do fotek. W pośpiech w klejeniu i robieniu zdjeć zapomnialem wstawic uzbrojenia ,co tez teraz uczynilem i A tu dowód Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Jak dla mnie to do tej wersji P-40 to najbardziej pasuje malowanie z 7 grudnia 1941 z ataku na Pearl Harbour. Aaaaaaa Zapomniałbym POZDRO Dla DRZEWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Kolega widzę ma za dużo kasy.... ;) Skoro już taki s-f to trzeba było poprzestać na tym Severskym, którego tez zrobiłeś, bo to juz prędzej. Ale Mustang, P-40? Skąd? Poza tym żywcem zerżnięte kalki z Dudwałowskiej jedenastki nie robią dobrego wrażenia, bo widać skąd brałeś kalki... Kolega sądzi, że wtedy nasz przemysł nie byłby już w stanie produkować odpowiednich mysliwców, żeby trzeba było ratować się P-51? Oj nieładnie... ;-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 A ja jestem fanem robienia modeli „s-f” od czasu do czasu. Obydwa modele bardzo mnie się podobają, tym bardziej, że i ich wykonanie jest mistrzowskie (eh, jak wy te czyste szybki robicie?). No i oczywiście drzewko!. Jak kiedyś niechcący zrobisz zdjęcie bez drzewka to grożą Ci poważnie konsekwencje PS. RH - Jak nas będą banować za igranie ze świętościami to przynajmniej razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 A ja jestem fanem robienia modeli „s-f” od czasu do czasu. Obydwa modele bardzo mnie się podobają, tym bardziej, że i ich wykonanie jest mistrzowskie (eh, jak wy te czyste szybki robicie?). No i oczywiście drzewko!. Jak kiedyś niechcący zrobisz zdjęcie bez drzewka to grożą Ci poważnie konsekwencje PS. RH - Jak nas będą banować za igranie ze świętościami to przynajmniej razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 PS. RH - Jak nas będą banować za igranie ze świętościami to przynajmniej razem.Bany nie grożą, o ile w miarę merytorycznie i bez obelg będziecie się wypowiadać. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Fajna i interesująca alternatywa dla "klasyki" modelarskiej. Warsztat tradycyjnie perfekt (pozazdrościć, oj pozazdrościć). Ale P-40 w tym kammo jakoś nie specjalnie mi "leży", może gdyby była z jakimś dodatkiem jak Mustang... Ciekaw jestem kiedy w ramach tej serii "machniesz" coś dużego - takiego Liberatora, albo B-17... pzdr. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Fajna i interesująca alternatywa dla "klasyki" modelarskiej. Warsztat tradycyjnie perfekt (pozazdrościć, oj pozazdrościć). Ale P-40 w tym kammo jakoś nie specjalnie mi "leży", może gdyby była z jakimś dodatkiem jak Mustang... Ciekaw jestem kiedy w ramach tej serii "machniesz" coś dużego - takiego Liberatora, albo B-17... pzdr. Hubert Ciekawy pomysl .. może kiedyś ...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Bardzo ładne Warsztat opanowany super. Lubię takie sf. Mam w planach A-10 PL A B-17 lub Liberator w polskich barwach to zacny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Liberatora w polskich barwach można zrobić bez dopisku "s-f" A polski A-10 to może być piękna bestia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Liberator w barwach narodowych z wieeelkim orłem (coś jak MiG-29 z godłem kościuszkowców na grzbiecie) jako pathfinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Jak dla mnie P-51 genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi