Skocz do zawartości

[HUMVEE] M1025 HMMWV Armament Carrier z motocyklem - 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sklejone to i tamto, złożony na sucho do zdjęcia w 4 kawałkach: podwozie - nadwozie - dach - obrotnica. Widać, jak dach jest zwichrowany:

DSCF2197.jpg

DSCF2198.jpg

W końcu mam Humvee ze skręconymi kołami

Napisano

Spróbuj Kubisz zrobić pusty zbiornik paliwa w motorku, tak aby można było cos tam nalać...Jak sie weźmie do ręki model, będzie tak uroczo chlupotało. To dopiero będzie realizm!

Napisano
Spróbuj Kubisz zrobić pusty zbiornik paliwa w motorku, tak aby można było cos tam nalać...Jak sie weźmie do ręki model, będzie tak uroczo chlupotało. To dopiero będzie realizm!

Zbiornik był fabrycznie "wydrążony", szpachlowane łączenia połówek "kadłuba", a ja głupi przykleiłem korek wlewu paliwa, zamiast go nagwintować

Fajnie wyszedł motorek

Dzięki

"XXL" lat temu skleiłem motor Dragona też wyglądał super ( ale już chyba nie produkowany)

Właśnie o tym motorku Dragona wspominałem w pierwszym poście. Faktycznie dawno go nigdzie nie widziałem. Kiedyś go "macałem" w sklepie i nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia.

Tak przy okazji - znalazłem w sieci dwie galerie z modelami Humvee z motocyklem Kawasaki Dragona:

- galeria modelu Jima Wechslera (to i reszta zdjęć na tej stronie: http://www.track-link.net/gallery/3566):

th_model_10.jpg

- galeria zdjęć jakiegoś greckiego modelarza (o ile dobrze pamiętam, znalazłem tę galerię właśnie na jakimś greckim forum):

th_model_1.jpg th_model_2.jpg th_model_3.jpg th_model_4.jpg th_model_5.jpg

Przede mną budowa uchwytu na motor, potem oczywiście malowanie i brudzenie, więc będę częściej na te zdjęcia spoglądał.

Napisano

Uchwyt na motocykl wystrugany:

DSCF2204.jpg

A tak to mniej więcej będzie wyglądało w całości:

DSCF2202.jpg

DSCF2203.jpg

Do zrobienia został jeszcze tylko jeden element układanki - uchwyt na narzędzia. Na zdjęciu oryginału widać, że jest umieszczony nie jak zazwyczaj na ramie, ale na mocowaniach uchwytu na motocykl. Mocowania te są z kolei zamontowane od spodu do ramy.

Napisano

No dobra. Powiem szczerze. Masz rację. To było najmniejsza znaleziona wytłoczka na tabletki. Też mnie ten kogucik gryzie, więc możliwe, że powstanie nowy. Do zakończenia budowy kupa czasu, więc kto wie...

Napisano

Sądzę, że po pomalowaniu i przykurzeniu nie rzucałby się tak w oczy i lekko by zniknął. Ale jeśli ma być w 100% rzeczywisty, to poprawiaj z korzyścią dla modelu i własnego spokoju

Napisano

Heh, zamierzam zamontować motocykl zupełnie inny niż w oryginale, a Ty mi piszesz o zgodnej wielkości koguta? Jak wspomniałem wyżej - możliwe jednak, że go wymienię.

Napisano (edytowane)

Kogucik - to przecie wystaczy tą wytłoczkę z tabletek potraktować płomyczkiem i naciągnąć na byle szablonik - np, z wypraski (ramka) czy inny kołeczek.

Nie tak dawno szanowny kolega tak mi radził przy filipińskim (tylko ja musiałem wziąść Biseptol - bo czerwona wytłoczka)

A poza tym cool

Edytowane przez Gość
  • 2 weeks later...
Napisano

Teraz to wygląda jak nasz polski. Takie skojarzenia. Bardzo fajny. Tylko o antenach nie zapomnij.

Może zrób mały s.f. i zostaw w polskim malowaniu?

Napisano
Teraz to wygląda jak nasz polski. Takie skojarzenia.

...

Może zrób mały s.f. i zostaw w polskim malowaniu?

Też mi się tak skojarzył, jak zobaczyłem te zdjęcia Chociaż to trochę inny kolor niż polski. Raczej tak nie zostanie.

...Tylko o antenach nie zapomnij.

Tym razem chyba nie zapomnę.

Dzięki.