kubisz Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 No to będzie błotko, może nie większe, ale jakieś na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Sklejone to i tamto, złożony na sucho do zdjęcia w 4 kawałkach: podwozie - nadwozie - dach - obrotnica. Widać, jak dach jest zwichrowany: W końcu mam Humvee ze skręconymi kołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 I ze skęconym dachem... uważaj jak będziesz lepił dach żeby się koła nie wyprostowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Spróbuj Kubisz zrobić pusty zbiornik paliwa w motorku, tak aby można było cos tam nalać...Jak sie weźmie do ręki model, będzie tak uroczo chlupotało. To dopiero będzie realizm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Fajnie wyszedł motorek , "XXL" lat temu skleiłem motor Dragona też wyglądał super ( ale już chyba nie produkowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Spróbuj Kubisz zrobić pusty zbiornik paliwa w motorku, tak aby można było cos tam nalać...Jak sie weźmie do ręki model, będzie tak uroczo chlupotało. To dopiero będzie realizm! Zbiornik był fabrycznie "wydrążony", szpachlowane łączenia połówek "kadłuba", a ja głupi przykleiłem korek wlewu paliwa, zamiast go nagwintować Fajnie wyszedł motorek Dzięki "XXL" lat temu skleiłem motor Dragona też wyglądał super ( ale już chyba nie produkowany) Właśnie o tym motorku Dragona wspominałem w pierwszym poście. Faktycznie dawno go nigdzie nie widziałem. Kiedyś go "macałem" w sklepie i nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. Tak przy okazji - znalazłem w sieci dwie galerie z modelami Humvee z motocyklem Kawasaki Dragona: - galeria modelu Jima Wechslera (to i reszta zdjęć na tej stronie: http://www.track-link.net/gallery/3566): - galeria zdjęć jakiegoś greckiego modelarza (o ile dobrze pamiętam, znalazłem tę galerię właśnie na jakimś greckim forum): Przede mną budowa uchwytu na motor, potem oczywiście malowanie i brudzenie, więc będę częściej na te zdjęcia spoglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Uchwyt na motocykl wystrugany: A tak to mniej więcej będzie wyglądało w całości: Do zrobienia został jeszcze tylko jeden element układanki - uchwyt na narzędzia. Na zdjęciu oryginału widać, że jest umieszczony nie jak zazwyczaj na ramie, ale na mocowaniach uchwytu na motocykl. Mocowania te są z kolei zamontowane od spodu do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 No dobra. Powiem szczerze. Nie wiem co wymyślić, więc powiem tylko, że w mojej opinii chyba kogucik lekko przyduży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 No dobra. Powiem szczerze. Masz rację. To było najmniejsza znaleziona wytłoczka na tabletki. Też mnie ten kogucik gryzie, więc możliwe, że powstanie nowy. Do zakończenia budowy kupa czasu, więc kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Sądzę, że po pomalowaniu i przykurzeniu nie rzucałby się tak w oczy i lekko by zniknął. Ale jeśli ma być w 100% rzeczywisty, to poprawiaj z korzyścią dla modelu i własnego spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Heh, zamierzam zamontować motocykl zupełnie inny niż w oryginale, a Ty mi piszesz o zgodnej wielkości koguta? Jak wspomniałem wyżej - możliwe jednak, że go wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 (edytowane) Kogucik - to przecie wystaczy tą wytłoczkę z tabletek potraktować płomyczkiem i naciągnąć na byle szablonik - np, z wypraski (ramka) czy inny kołeczek. Nie tak dawno szanowny kolega tak mi radził przy filipińskim (tylko ja musiałem wziąść Biseptol - bo czerwona wytłoczka) A poza tym cool Edytowane 23 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Jak zawsze perfekcyjny humvee w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Ciekawie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 Humvee poczerniał i pozieleniał. Powoli widać już koniec, chociaż zostało najtrudniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Teraz to wygląda jak nasz polski. Takie skojarzenia. Bardzo fajny. Tylko o antenach nie zapomnij. Może zrób mały s.f. i zostaw w polskim malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 Teraz to wygląda jak nasz polski. Takie skojarzenia.... Może zrób mały s.f. i zostaw w polskim malowaniu? Też mi się tak skojarzył, jak zobaczyłem te zdjęcia Chociaż to trochę inny kolor niż polski. Raczej tak nie zostanie. ...Tylko o antenach nie zapomnij. Tym razem chyba nie zapomnę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi