Łukasz_G Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Ja używam szpachlówki Humbrola. Jestem z niej bardzo zadowolony, jest w tubce więc wystarczy wycisnąć nałożyć poczekać chwilkę i można szlifować, bez mieszania z utwardzaczem ani nic, szybko łatwo i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 7 Października 2009 Autor Share Napisano 7 Października 2009 Tak formalnie to używam szpachli Novol i techmondu. A motipa chciałem tak tylko na koniec psiknąc. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 7 Października 2009 Share Napisano 7 Października 2009 Szczerze, to zupełnie nie ma sensu... szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 Wiatm. Kolejny akrual: ogólnie kabina w podkładzie, prawa owiewka jeszcze do skrócenia, jeszcze szpachla gdzie niegdzie i szlifowanie. Na to wszystko chyba jednak walne szpachlę motipa bo ładnie wszędzie powchodzi. Do poprawki również niektóre linie podziału. Fotki: Wszelka krytyka mile widziana Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Nie no nie wiem co powiedzieć cudo już nie mogę się doczekać jak ujrzę to cudeńko w dziale galeria. WIELKI SZACUNEK za to dzieło- a tak na marginesie z tą krytyką to chyba jakiś żarcik . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Prawa narożna owiewka krzywo przyklejona, linie podziału blach (szczególnie wkoło grilla) bardzo brzydkie. Do poprawy. Same kształty kabiny całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 Owiewki nie są przyklejone ale pisałem że prawa idzie do skrócenia. Co do lini podziału to też do poprawy będą szły. Ma ktoś dobry sposób na wykonanie lini podziału? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Nożyk scriber do pogłębiania i wycinania linii podziału blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Piotrek, ale mówisz o tych owiewkach z przodu kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 Tak, a Ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Wychodzi Ci to bardzo łanie ale zauważyłem jeszcze, że ten cycek (jeśli można to tak nazwać) na środku atrapy jest asymetryczne i też by się przydał poprawki i jeszcze przy prawym reflektorze w kąciku by się przydało troszeczkę szpachlówki. Mimo tego co napisałem to podziwiam Twoją pracę bo jest wiele do przerabiania z TGA. Z mojej strony duży respekcik dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Tak, a Ty ? No też też... Zapomniałem, że te tylne są integralną częścią ścian kabiny w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Witam. Ostatnio dorobiłem lusterka. Zderzak wciąż mnie nie zadowalał więc postanowiłem wyciąć w nim otwory i wszystko poszpachlowac i wyszlifować. Na atrapę przyszedł napis - literkę N muszę jeszcze ciut przesunąć. Traz myślę jak zrobić tego wilka (lwa/psa?) . Lusterka muszę jeszcze zrobić takie bardziej kańciate. Jeszcze dużo pracy mnie czeka... Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Cały czas się przyglądam, też za mną chodzi przeróbka pewnej ciężarówki. Poza tym kawał dobrej roboty, a przede wszystkim, nikt nie ma takiego modelu na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Ciekawie sobie poczynasz Co do psa/wilka, możesz go wykonać z bloku technicznego (3-4 warstwy kartki, wycinając skalpelem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 ... a przede wszystkim, nikt nie ma takiego modelu na półce No jak to, przecież Piotrek już ma ;p Co do tematu to podziwiam zarówno modle jak i autora. Napis na atrapie jakby nierówny (A nieco uciekło do dołu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Witam. Rowniez zasiadam na widowni i czekam na efekt koncowy bo ciekawie sie zapowiada:) heh, ja tez w tym roku zdaje mature wiec moja skakanka ktora aktualnie jest na warsztacie pewnie tez bedzie pomalu powstawac, zwlaszcza ze to moj pierwszy model:) Man narazie zapowiada sie bardzo ladnie, nic dodac nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Man wychodzi Ci nieźle, tylko jest jeden mankament. Dlaczego zderzak na środku jest taki zapadnięty?. Chyba, że to wina fotki, to zwracam honor . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Dobrze zauważyłeś że zderzak na dole jest trochę wklęsły, jednak fotki też trochę przekłamją. W piątek postaram się to jakos naparwić. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Witam, ostatnio zaglądałem na zagraniczne fora i znalazłem coś takiego może pomoże http://forum.truckmodelworld.com/default.aspx?g=posts&t=2242 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Dzięki Y@ro ale rą relacje widziałem na wettringerze już wcześniej. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Już nad tym myślałem tylko jak się dokładnie temu przypatrzysz to zobaczysz, że pod nim jest taka jakby siatka (niby plaster miodu). A żeby to spiłować to pies wyjdzie za cienki. Pozdrawiam Piotrek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Witam. Sory że post pod postem ale to aktualizacja. Zrobiłem trochę ramę. Pogoda nie rozpieszcza więc fotki takie sobie. Tylne zawieszenie jeszcze nie jest skończone. Mam tylko pytanie: Czy nie wie ktoś na jakim zawieszeniu jest przednie zawieszenie w Manie? chodzi mi o tą 2 oś skrętną. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Rama bardzo ładnie ci wychodzi nic tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi