szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Na prośbę kolegi Roberta daję in-boxa tego zestawu, miałem zrobić głównie zbliżenia na detale ale prawdę mówiąc jest ich mało, a ich jakość jest przeciętna więc są mało widoczne. Ogólnie zestaw jak na żywicę jest średni, o wiele lepsze pod względem wykonania wydaje mi się robi Chorszy... Więc jak na cenę 90-100 zł to osobiście odradzam, sam kupując myślałem, że będzie lepiej... Jak kupiłem za około 7 dych. Najbardziej rzuca się w oczy sporo skrzywień (lampy, kierownica) Cytuj
Roobert Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Dzięki Mam jeszcze jedno pytanie. Czy opony mają jakiś bieżnik i czy jest dość wyraźny? I czy koła trzymają kształt? Cytuj
szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Autor Napisano 4 Września 2009 Bieżnik jest w postaci prostych linii ale to na tej zasadzie, że jest, nagle się urywa potem gdzieś tam znów się pojawia itd. Najlepiej według mnie wyszły felgi, szprychy. Cytuj
pioter Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Prosilbym o fotki ramy podwozia. Przymierzam sie do niego w 1/72 Cytuj
whiteeagle Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Prezentowałem ten model na początku roku - wygląda to tak (część detali trzeba wykonać we własnym zakresie): http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=12165&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=fiat Cytuj
szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Autor Napisano 4 Września 2009 Prosilbym o fotki ramy podwozia. Przymierzam sie do niego w 1/72 Zrobiłem zdjęcia wszystkiego co było w pudle oprócz figurek, rama jest taka o z kilku części co na fotkach są, do sklejenia Prezentowałem ten model na początku roku - wygląda to tak (część detali trzeba wykonać we własnym zakresie) To miałeś dwa karabiny? MG i rkm? a ja tylko jeden :( Cytuj
whiteeagle Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Nieee, MG jest z innego zestawu Rogatywka też. U mnie brakowało kierownicy (była połamana dosłownie w siedmiu miejscach). Nie ma też wycieraczki, lusterka, a lampy są pełne (całe odlane z żywicy, łącznie z kloszem). Kierunkowskazy też są tragiczne. Zresztą zestaw, zestawowi nierówny. W jednym niektóre części będę spaprane, a z kolei w następnym będą wyglądały całkiem nieźle, ale za to inne będą miały wady itd. Generalnie duuuużo obróbki, szpachli i papieru ściernego Cytuj
szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Autor Napisano 4 Września 2009 Nie ma też wycieraczki, lusterka, a lampy są pełne (całe odlane z żywicy, łącznie z kloszem). Kierunkowskazy też są tragiczne. Zresztą zestaw, zestawowi nierówny. W jednym niektóre części będę spaprane, a z kolei w następnym będą wyglądały całkiem nieźle, ale za to inne będą miały wady itd.Generalnie duuuużo obróbki, szpachli i papieru ściernego To ja mam identyczny zestaw co Twój Cytuj
Jendrass1 Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Mam ten zestaw, już sklejony, sporo roboty jest z tym bałaganem. Cytuj
whiteeagle Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Zapomniałem dodać, że 3 z 6 moich kół były (są) jajowate. A, no i powodzenia z wycinaniem szprych Diabelska robota Cytuj
szlachcik1 Napisano 5 Września 2009 Autor Napisano 5 Września 2009 Zapomniałem dodać, że 3 z 6 moich kół były (są) jajowate. A, no i powodzenia z wycinaniem szprych Diabelska robota No to u mnie w tym jest lepiej bo wszystkie są okrągłe:> Cytuj
Roobert Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 A ja się chyba skuszę na takiego Fiacika, pomimo tego co mówicie . Ja tam się nie boję obróbki i dorabiania części. Zawsze mam fajną zabawę, że coś może lepiej wyglądać niż daje producent. Zakupię w momencie, aż pewne plany zacznę realizować. No chyba, że szlachcik1 będzie się pozbywał modelu (nawet bez figurek) to odkupię. Przynajmniej będę miał pewność, że koła okrągłe Cytuj
whiteeagle Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 (edytowane) Ależ ja też się nie boję i nie bałem, ani obróbki (w tym przypadku wręcz rzeźbienia), ani dorabiania części Dowód tego jest widoczny w postaci gotowego modelu. A w kolejce czeka Polski FIAT 508/III pick-up Edytowane 5 Września 2009 przez Gość Cytuj
LordDisneyland Napisano 5 Września 2009 Napisano 5 Września 2009 Ja tam się nie boję obróbki i dorabiania części. Kozak z ciebie Cytuj
szlachcik1 Napisano 5 Września 2009 Autor Napisano 5 Września 2009 No chyba, że szlachcik1 będzie się pozbywał modelu (nawet bez figurek) to odkupię. Przynajmniej będę miał pewność, że koła okrągłe Raczej się go nie pozbędę takiego drugiego z okrągłymi kołami już nie dostane :P a tak na serio to muszę tego fiacika mieć na półce wśród innych mych wypocin Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi