szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Na prośbę kolegi Roberta daję in-boxa tego zestawu, miałem zrobić głównie zbliżenia na detale ale prawdę mówiąc jest ich mało, a ich jakość jest przeciętna więc są mało widoczne. Ogólnie zestaw jak na żywicę jest średni, o wiele lepsze pod względem wykonania wydaje mi się robi Chorszy... Więc jak na cenę 90-100 zł to osobiście odradzam, sam kupując myślałem, że będzie lepiej... Jak kupiłem za około 7 dych. Najbardziej rzuca się w oczy sporo skrzywień (lampy, kierownica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Dzięki Mam jeszcze jedno pytanie. Czy opony mają jakiś bieżnik i czy jest dość wyraźny? I czy koła trzymają kształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Bieżnik jest w postaci prostych linii ale to na tej zasadzie, że jest, nagle się urywa potem gdzieś tam znów się pojawia itd. Najlepiej według mnie wyszły felgi, szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Prosilbym o fotki ramy podwozia. Przymierzam sie do niego w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Prezentowałem ten model na początku roku - wygląda to tak (część detali trzeba wykonać we własnym zakresie): http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=12165&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=fiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Prosilbym o fotki ramy podwozia. Przymierzam sie do niego w 1/72 Zrobiłem zdjęcia wszystkiego co było w pudle oprócz figurek, rama jest taka o z kilku części co na fotkach są, do sklejenia Prezentowałem ten model na początku roku - wygląda to tak (część detali trzeba wykonać we własnym zakresie) To miałeś dwa karabiny? MG i rkm? a ja tylko jeden :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Nieee, MG jest z innego zestawu Rogatywka też. U mnie brakowało kierownicy (była połamana dosłownie w siedmiu miejscach). Nie ma też wycieraczki, lusterka, a lampy są pełne (całe odlane z żywicy, łącznie z kloszem). Kierunkowskazy też są tragiczne. Zresztą zestaw, zestawowi nierówny. W jednym niektóre części będę spaprane, a z kolei w następnym będą wyglądały całkiem nieźle, ale za to inne będą miały wady itd. Generalnie duuuużo obróbki, szpachli i papieru ściernego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Nie ma też wycieraczki, lusterka, a lampy są pełne (całe odlane z żywicy, łącznie z kloszem). Kierunkowskazy też są tragiczne. Zresztą zestaw, zestawowi nierówny. W jednym niektóre części będę spaprane, a z kolei w następnym będą wyglądały całkiem nieźle, ale za to inne będą miały wady itd.Generalnie duuuużo obróbki, szpachli i papieru ściernego To ja mam identyczny zestaw co Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Mam ten zestaw, już sklejony, sporo roboty jest z tym bałaganem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Zapomniałem dodać, że 3 z 6 moich kół były (są) jajowate. A, no i powodzenia z wycinaniem szprych Diabelska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Zapomniałem dodać, że 3 z 6 moich kół były (są) jajowate. A, no i powodzenia z wycinaniem szprych Diabelska robota No to u mnie w tym jest lepiej bo wszystkie są okrągłe:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 A ja się chyba skuszę na takiego Fiacika, pomimo tego co mówicie . Ja tam się nie boję obróbki i dorabiania części. Zawsze mam fajną zabawę, że coś może lepiej wyglądać niż daje producent. Zakupię w momencie, aż pewne plany zacznę realizować. No chyba, że szlachcik1 będzie się pozbywał modelu (nawet bez figurek) to odkupię. Przynajmniej będę miał pewność, że koła okrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 (edytowane) Ależ ja też się nie boję i nie bałem, ani obróbki (w tym przypadku wręcz rzeźbienia), ani dorabiania części Dowód tego jest widoczny w postaci gotowego modelu. A w kolejce czeka Polski FIAT 508/III pick-up Edytowane 5 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Ja tam się nie boję obróbki i dorabiania części. Kozak z ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 No chyba, że szlachcik1 będzie się pozbywał modelu (nawet bez figurek) to odkupię. Przynajmniej będę miał pewność, że koła okrągłe Raczej się go nie pozbędę takiego drugiego z okrągłymi kołami już nie dostane :P a tak na serio to muszę tego fiacika mieć na półce wśród innych mych wypocin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi