hank Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 od jakiegos czasu kolacze mi sie po glowie pomysl na dioramke w trzypiatce o namie zaczalem sie powoli przygotowywac jest mut, m113, troszke figurek (problem z cywilami vietnamskimi przy okazji moze ktos poleci co nie co) ale zapragnalem by znalazl sie tam a jak ze by inaczej przeciez to wietnam najzacniejszy i ukochany przez piechociazy ireQ czyli UH 1b. no i klops bo za cholere - przepraszam zakolokwializm nie moge nigdzie znalezc w 1/35 takowego. znalazlem dzis na allegro dosc ciekawy zestam ale w 1/32 http://allegro.pl/item146218970_uh_1d_i_oh_6_vietnam_helicopter_patrol.html co o tym myslicie. bedzie kompatybilne z trzy piatka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Ja bym to bral... Miedzy 32, a 35 wielkiej roznicy wymiarowej nie bedzie... Z reszta.. Kto Ci to bedzie z suwmiarka mierzyl? Na oko, nikt sie nie pokapuje. A chyba nie dostaniesz modelu sprzetu latajacego w 35... IreQ fajny, ale ten OH-6 jeszcze fajniejszy... Zawsze mialem slabosc do "Loachow"... Kupuj i zaczynaj relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 30 Listopada 2006 Autor Share Napisano 30 Listopada 2006 no to licytacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Radziłbym trochę cierpliwości....otóż jest Uh-1 w skali 1/35,produkowała go firma Mrc,obecnie ktoś przejął formy ,ale gdzieś widziałem ten model do nabycia w sklepie-to chyba to.... http://www.hobbysta.pl/sklep/product_info.php?products_id=4091&osCsid=86724a2171c92d8d52fd98950a245d00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 To tu przy okazji masz figurki Vietkongu: http://www.hobbysta.pl/sklep/product_info.php?products_id=1724&osCsid=86724a2171c92d8d52fd98950a245d00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Pewnie że poszukaj tego smigłowca w 1/35. Na pewno jest taki. Między skalą 1/32 a 35 jest spora róznica, wiem bo sam chciałem zaadoptować jakies cięzarówkiw 1/35 do dioramy w 1/32. I jak obiekt ma 15 metrów w oryginale model będzie się róznił o całe 5 cm a to sporo. Człowiek o wzroście 1,75 m będzie wyższy w 1/32 o 4 mm od gościa w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Na stronie http://www.aircraftresourcecenter.com/ w dziale "galeria - helikoptery - huey", przedstawiono w 1/35 kilka modeli firmy Panda i jeden Academy. Nie wiem jak z ich dostępnością w Polsce. Kupiłem kiedyś niekompletnego UH-1 w nieznanej skali, z jedynym znakiem rozpoznawczym w postaci napisu Revell na stateczniku poziomym. Wielkość figurek pilotów w tym modelu była na tyle różna od tych w skali 1/35, że przez dłuższą chwilę myślałem, że jest to model Monogramu w 1/24 (Po dokładnieszym poszperaniu w internecie okazało się, że to jednak Revell 1/32 - BTW potrzebuję do niego oszklenia, drzwi tylnych prawych, kalkomanii, i ew. instrukcji i kalkomanii i silnika) P.S. To stary i b. źle spasowany model jest (szczególnie drzwi przednie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 30 Listopada 2006 Autor Share Napisano 30 Listopada 2006 stronka niezla. apropos dla okreciazy niezly ten Akagi musial robic wrazenie w realu - podplynac mala szalupka pod burte oj szczenka opada. wlasnie tak myslalem co do tego revela ze to kiepscizna jakos nie ufam temu producentowi. ale z drugiej strony niezla para... a moze by je tak rozbic ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi