Krzychu126 Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Jak w temacie Nie mogłem się mu oprzeć i musiałem zacząć go sklejać. Będzie to wózek streetowy, będą małe przeróbki a kolor prawdopodobnie czerwony. Zmajstrowałem oczka do holowania takie jak w wyścigówkach: Skleiłem silnik i myślę nad jego kolorystyką: We wnętrzu będzie jeden wyścigowy kubełek z pasami szelkowymi a wnętrze będzie czarno białe. Jeszcze trzeba popracować troszkę nad karoserią, były ślady łączeń form i niewielkie nadlewki ale wszystko to da się okiełznać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 Witam!! Mam słabość do tej wersji Skyline'a Zasiadam w pierwszym rzędzie oglądających Planujesz może jakąś klatkę bezpieczeństwa może skoro masz zamiar przerobić go na street'a i wsadzasz jeden kubełek Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Września 2009 Autor Share Napisano 17 Września 2009 Będzie kubełek kierowcy i półklatka. Pokombinuję też z pasami, wymienię tłumik i może coś z silnikiem ale nie wiem jeszcze jak się to potoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 No no Zapowiada się ciekawie Klatkę będziesz robić z drutów czy plastikowych elementów Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Klatka będzie z ramek od części. Obecnie pracuję nad kubełkiem i tłumikiem oraz wyciąłem dwa otwory w przednim zderzaku. Deska i wnętrze pójdzie jutro może do malowania chyba że coś mi wpadnie nowego do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Klatka będzie z ramek od części. [...] EEEEeeeee.... czy ramki z części nie są "odrobinkę" za grube do tego celu Chyba, że będziesz je na ciepło "wyciągać" na odpowiednią średnicę Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 2mm na klatkę to max! Czekam na dalsze efekty prac ;) A może by tak turbinkę do silniczka wrzucić?:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Września 2009 Autor Share Napisano 19 Września 2009 Skinn3r - silniczek ma dwie Jutro porobię trochę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Klatka wygląda tak (jeszcze przed obróbką) Przykleiłem lusterka Dorobiłem obrotomierz z shift lightem Wnętrze "się maluje" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Yyyy... to wygląda raczej jak "ćwierćklatka" bo do półklatki to trochę brakuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Ta klatka wydaje mi się troche za gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Klatka jest zdecydowanie za gruba. 2mm to max. Ja używam miedzianego 2mm drutu. A co do lusterek to nie potrzebnie je teraz przykleiłeś - będą przeszkadzać w późniejszej polerce - oo ile taka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Można też użyć pręcików styrenowych firm Evergreen lub Plastruct - są w różnych przekrojach i różnych średnicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Ok klatka na śmietnik, zobaczę czy mam coś bardziej odpowiedniego. A polerka raczej będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Witam! Troszkę pogrzebałem i wpadłem na pomysł zrobienia dokładki przedniego zderzaka i wyszło mi coś takiego (przyklejone taśmą tylko do zdjęcia) Nowa końcówka wydechu zrobiona ze słomki do napojów Fotele w początkowej fazie malowania, docelowo dwukolorowe Wanienka, docelowo dwukolorowa + nowy drążek zmiany biegów (jeszcze nie dopieszczony) Byłoby na tyle. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Zapowiada się świetnie. Mnie osobiście ta dokładka się podoba o ile tył też dostanie podobną [to tylko taka moja wariacja na temat]. W jakich kolorach planujesz wnętrze ? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Wnętrze będzie czarno białe. Co do dokładki z tyłu to się zastanawiam i kombinuję. Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Dokładka jest dobra, a skoro to ma być fura streetowa to układ wydechowy powinien być przelotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Jeżeli ma być street to trochę skróć tą dokładkę bo na razie to pod drift jest ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Hejka! Kasta się maluje a wnętrze wygląda tak, oczywiście troszkę jeszcze nad nim popracuję, zmieniłem kolorystykę wnętrza. Szare wstawki wyglądają jak pomarszczona skóra, farba pod szarym popękała. Tak wyglądają standardowe felgi, czarny mat z czerwoną krawędzią, myślę czy by nie psiknąć ich połyskiem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Kolorystyka średnia ale to Twój wybór, drugi [jasny] kolor foteli kiepsko wyszedł, felgom przyda się połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Co to za drąg wystaje między fotelami?? Sorka za złośliwość nie mogłem się powstrzymać. A teraz na poważnie. Trochę przesadziłeś i z grubością i wielkością tego lewarka zmiany biegów. Jak sobie jego wymiary przeskalujesz (x24) to zobaczysz co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Kazik, takie drążki są wkładane do driftowych wozów. Mógłby być ewentualnie ciut cieńszy. Poza tym jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Cześć! Pobawiłem się trochę z silniczkiem i wyszło coś takiego: Szkło również dostało to co miało dostać: No i obręcze psiknięte połyskiem: Chyba czas brać się za zawieszenie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Kazik, takie drążki są wkładane do driftowych wozów. Mógłby być ewentualnie ciut cieńszy. Poza tym jest ok No bez jaj?! Jeszcze takiego nie widziałem. Pokażcie mi fotkę jak to wygląda w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi