Ari Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Panowie! Przestańcie już! Kazdemu może się przytrafić to co Arturowi! Zwłaszcza ze zaden program nie zasygnalizuje tego jako błąd! Chłopak nie wcisnął jednej litery a tu zaraz awantura! No nie wcisnęlo mu się "a" i wyszło nieporozumienie! Myślę ze miało być "zArobiłem" a przez nieuwagę powstało "zrobiłem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 horowitza i podstawkę . Co to jest "horowitz" ? Arturze, oświeć mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Ni przepraszam sie mi pomyliło ... howitzer znaczy się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 No dobrze, ale co to ma być "howitzer" ? To po rusku, chińsku czy sam wymyśliłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 No co ty HOWITZERA nie znasz . Tą licencję to wszyscy przed wojną kupowali. Rosjanie też .A to model Zwiezdy był do zlepienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Wiesz, howitzer to po angielsku HAUBICA, a nie nazwa firmy. Mówisz ,że wszyscy kupowali licencję? Hahaha. Ty to masz namieszane pod czapką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Chodziło mi o ten model hehe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 No co ty HOWITZERA nie znasz . Tą licencję to wszyscy przed wojną kupowali. Rosjanie też Kupowali licencję modelu? Licencję nazwy? Przed wojną ? Znowu wyszedłeś na głupka i nieumiejętnie się bronisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Głupi ten co głupio robi.( FOREST GUMP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Taka sztuczna ta rdza trochę , jakiś fitr by się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Co tam rdza, dioramka ma zmienić właściciela http://www.allegro.pl/item146510022_gotowa_diorama_howitzer.html Wyjaśnisz mi wreszcie kto kupował przed wojną licencję HOWITZERA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 To działko robiłem wtedy co tego Pancer IV w kamo zimowym. Nie jest łatwo zrobić dobre zimowe kamo. A jeśli chodzi o licytację to jakoś zainteresowania nie widzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Hej ! Artur ! Widzisz to pytanie? Wyjaśnisz mi wreszcie kto kupował przed wojną licencję HOWITZERA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 Witam .A fotki Wam się podobają? To tło jest chyba najfajniejsze bo takie neutralne i potem można położyć krajobraz z kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 booshh... Teraz sie będzie wymigiwał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 OOo - tu też nie można doczekać się odp. Jak to było z tą licencją przedwojenną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Swoją drogą "HOWITZER" czy haubica, to to działo ma swoją nazwę własną. Mały quzi, szczególnie dla wystawiającego model - jak ta haubica się nazywa? I jeszcze jedno - o ile pamięć mnie nie myli to nie jest to model wyłącznie Zvezdy - wypraski od haubicy 122 mm wz.38 są ze Zvezdy, a pakuje to razem z żywiczną konwersją do "152" Maquette. Pozdrawiam sokol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 Idą święta więc Wszystkim POKÓJ. Dzięki wszystkim którzy coś mi podpowiedzieli ,skrytykowali pochwalili lub pooglądali. Jest fajnie tylko śniegu brakuje .NIE TRZEBA MIEĆ ZA DRANIA TEGO CO JEST INNEGO ZDANIA. 38/85 HOWITZER Przeznaczenie: zwalczanie siły żywej odkrytej i ukrytej, środków ogniowych piechoty i artylerii i lekkich umocnień piechoty. naboje stosowane do strzelania: z pociskiem odłamkowo-burzącym, odłamkowym, przeciwpancerno-kumulacyjnym, dymnym i oświetlającym; masa działa w położeniu bojowym - 2,45 t; długość lufy bez zamka - 2,80 m; kąt ostrzału w płaszczyźnie pionowej - od -3o do 63,5o; kąt ostrzału w płaszczyźnie poziomej - 49o; maksymalna donośność - 11,80 km; prędkość początkowa pocisku - 515 m/s; szybkostrzelność - 5-6 strz./min; maksymalna prędkość holowania - 70 km/h; obsługa - 7 żołnierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Czy doczekam sie wyjaśnienia z licencją ? Tchórzysz Arturze? Twoje opowiadanie pierdół na tematy modeli , które wystawiasz zapędziło cię w kozi róg. Nie umiesz ani powiedzieć nic o licencji , którą wymyśliłeś, ani o słynnym koNturze. Pełna ignorancja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 ...38/85 HOWITZER No niestety tej odpowiedzi nie mogę zaliczyć - mówisz tu o haubicy wz.38 122 mm (i zdjęcie takowej zamieszczasz), a to co jest na dioramie to nie jest haubica 122 mm Pozdrawiam sokol PS. Porównaj zdjęcia - haubica wz.38 nie ma hamulca wylotowego, a ta na dioramie ma i to dość masywny Ale to nie jedyna różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 Wiem ale tylko taką fotkę udało mi się znaleść. Wiesz tak naprawdę to nie siedzę w dokumentacji jak Ty ,ale za to coś lepię i wystawiam. Zawsze możesz pooglądać a ja się czegoś od ciebie nauczę. Najważniejsza jest przeciez wspólpraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 ale za to coś lepię i wystawiam powinno być "kupuję i wystawiam". Znowu mijasz się z prawdą licencjonowany koNturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Wiem ale tylko taką fotkę udało mi się znaleść. Wiesz tak naprawdę to nie siedzę w dokumentacji jak Ty ,ale za to coś lepię i wystawiam. No tu akurat nie trzeba siedzieć w dokumentacji - właściwa nazwa haubicy jest na pudełku i w instrukcji - czyli haubica polowa 152 mm D-1. Pozdrawiam sokol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 właściwa nazwa haubicy jest na pudełku i w instrukcji - czyli haubica polowa 152 mm D-1. Ale trzeba mieć obie te rzeczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 ALE PUDEŁKO JUŻ DAWNO WYWALIŁEM A tak na marginesie to miałeś się Wojtku ponoć nie odzywać do mnie . Tak mnie straszyłeś.. A z resztą jak wiecie nie przywiązuję do tego aż takiej wagi . Jutro kolejne modele pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi