Jump to content

Jagdtiger 1:35 ( Dragon )

wojtek
 Share

Recommended Posts

Tak oto wyszedł mi jakis czas temu model Jagdtigera z Dragona. Wóz ma friulki i przerobione zawieszenie na ruchome. Lufka aluminiowa była w zestawie + troszkę blaszek. Malowanko Humbrolem 93 , cieniowany aerografem.

rewidokzobraz076mediumox8.th.jpgrewidokzobraz081mediumym3.th.jpgrewidokzobraz085mediumww5.th.jpgrewidokzobraz086mediumqa6.th.jpgrewidokzobraz089mediumfh6.th.jpg

rewidokzobraz090mediumrt1.th.jpgrewidokzobraz091mediumjz0.th.jpgrewidokzobraz096mediumvh4.th.jpgrewidokzobraz092mediumcc4.th.jpgrewidokzrewidokzrewidokjh9.th.jpg

witam

Artur, on chociaż sam te modele robi i sam te techniki wypracował- btw piszesz dokładnie to samo, co już ktoś na pwm'ie napisał :(

Wojtek model ładny, ale X7 miało trójbarwne kamo, a wydaje mi sie że Twój ma jednobarwne?? :>

Troche za jasne odpryski jak dla mnie, podobają mi sie natomiast gałęzie- listki fototrawione?? Fajnie pobrudzony- z umierem Wiem jak trudno coś z tej stodoły wyciągnąć, kedy sie jednobarwne kamo robi- mi wyszła starsznie monotonnie, i teraz musze kombinować :/

Ogólnie jestem na tak

pozdr

btw- bewere! niedługo finis:bip:e z moim Jagdtigerem

witam

Myśle że na planszach barwnych za bardzo nie ma się co wzorować- ja widziałem kilka z kamo

Co do zdjęć archwalnych, to na pierwszym wydaje mi sie że kamo jest, a na drugim nie ma Tak czy inaczej, do tej pory spotykałem się głównie z opiniami, że X7 ma kamo- choć może się mylę, raczkuje dopiero w temacie. Jeżeli listki to samoróbki, to prosze o dokładne wyjaśnienie co i jak, oraz o zgode na plagiat

pozdr

Ja natomiast spotkałem się z opiniami, że był cały żółciutki .

Gałązki to tak jak pisałem korzonki z przyklejonymi do nich listkami z majeranku. Można do tego użyć wikolu, ja zastosowałem klej w sprayu. A plagiatuj sobie do woli

witam

Wiesz, jestem ostatnią osobą która by sie czepiała niezgodności z orgnałem, po prostu chciałem poznać Twoje zdanie na ten temat Natomist uważam, że jagdtiger w jednym kolorze to błąd- monotonnie wychodzi o czym sie na własnej skórze przekonałem. Ciebie ratują bambetle, które dawają mu życia, a mnie... taki mały trick

Dzieki za zgode

pozdr

Co prawda nie chce mi się ściągać mu bambetli , ale nawet przed ich założeniem nie wyglądał monotonnie. To wszystko kwestia cieniowania, washingu i tym podobnych zabiegów.

Co go tak pozasłaniałeś. Wojtek te obicia to już mogłeś zrobić z pędzelka a potem ołówkiem. ( może jakiś eksperyment) A ta łopatka nie ma futerału. Jedyne co mnie udeza to że tak skąpisz tych blaszek w modelach. Zamiast dać cały zestaw to Ty tak kapiesz oszczędnie. A gdzie są ławki do chodzenia na grilach ,no i stojak na km. zgubiłeś

Artur

Ja tam sie malo znam na tym temacie - ale te laweczki na zdjeciu to chyba podesty dla strzelca MG zamontowanego na plycie slinika ? Bez laweczek poruszanie sie wsrod tych wszelkich grzybkow itp w warunkach bojowych (ten MG to chyba plot. ?) musialo byc karkolomne. Jezeli bylo tak jak pisze (? - niech mnie ktos poprawi) to raczej jakas polowa modyfikacja tego egz.

Artur - wiem ze Twoje wpisy irytuja ludzi, jednak ja podczas lektury zawsze doskonale sie bawie.

Pozdr.

Pawel

Wiesz jestem taki trochę jak Forest Gump . Ale akceptuję swoją ułomność i z pokora znoszę siebie. A jeśli innym to nie przeszkadza ze taki jestem to bardzo się cieszę na taka tolerancję. W tym zestawie który ja miałem były takie ławeczki,nie wiem czy to modyfikacja . Możemy o tym podyskutować.

Oj, Dziagwa, logika chyba nie jest Twoją szkolną domeną...

Jonak prosił aby mu udowodniono istnienie takowych "ławeczek", to że ich nie było, dla interesujących się trochę tematem jest znane. Ty zaś, próbujesz udowodnić, że ich brak nie jest błędem - o tym akurat wiemy...

Pozdrawiam