wojtek Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Tak oto wyszedł mi jakis czas temu model Jagdtigera z Dragona. Wóz ma friulki i przerobione zawieszenie na ruchome. Lufka aluminiowa była w zestawie + troszkę blaszek. Malowanko Humbrolem 93 , cieniowany aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Wygląda bardzo fajnie,osobiście to bym jedynie tą zieleń wymienił-na jakieś liście lub inne gałęzie,ale niekoniecznie...pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 całkiem fajny, mi się podoba teraz z chęcią bym zobaczył go na dioramce Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Bardzo fajny ten model. Ale ciągle robisz te same zestawy . Nie ma nic z nowych technik,tylko te wypracowane , . A gdzie eksperymenty?. Moze na tym nowym KINGU coś sie zmieniło. Jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 witam Artur, on chociaż sam te modele robi i sam te techniki wypracował- btw piszesz dokładnie to samo, co już ktoś na pwm'ie napisał :( Wojtek model ładny, ale X7 miało trójbarwne kamo, a wydaje mi sie że Twój ma jednobarwne?? :> Troche za jasne odpryski jak dla mnie, podobają mi sie natomiast gałęzie- listki fototrawione?? Fajnie pobrudzony- z umierem Wiem jak trudno coś z tej stodoły wyciągnąć, kedy sie jednobarwne kamo robi- mi wyszła starsznie monotonnie, i teraz musze kombinować :/ Ogólnie jestem na tak pozdr btw- bewere! niedługo finis:bip:e z moim Jagdtigerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 To czy ten wóz miał kamo to sprawa dyskusyjna : Nie widać na tych fotkach śladu kamo. Natomiast gałązki to jakieś korzonki plus listki z majeranku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 witam Myśle że na planszach barwnych za bardzo nie ma się co wzorować- ja widziałem kilka z kamo Co do zdjęć archwalnych, to na pierwszym wydaje mi sie że kamo jest, a na drugim nie ma Tak czy inaczej, do tej pory spotykałem się głównie z opiniami, że X7 ma kamo- choć może się mylę, raczkuje dopiero w temacie. Jeżeli listki to samoróbki, to prosze o dokładne wyjaśnienie co i jak, oraz o zgode na plagiat pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 Ja natomiast spotkałem się z opiniami, że był cały żółciutki . Gałązki to tak jak pisałem korzonki z przyklejonymi do nich listkami z majeranku. Można do tego użyć wikolu, ja zastosowałem klej w sprayu. A plagiatuj sobie do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 witam Wiesz, jestem ostatnią osobą która by sie czepiała niezgodności z orgnałem, po prostu chciałem poznać Twoje zdanie na ten temat Natomist uważam, że jagdtiger w jednym kolorze to błąd- monotonnie wychodzi o czym sie na własnej skórze przekonałem. Ciebie ratują bambetle, które dawają mu życia, a mnie... taki mały trick Dzieki za zgode pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 Co prawda nie chce mi się ściągać mu bambetli , ale nawet przed ich założeniem nie wyglądał monotonnie. To wszystko kwestia cieniowania, washingu i tym podobnych zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Co go tak pozasłaniałeś. Wojtek te obicia to już mogłeś zrobić z pędzelka a potem ołówkiem. ( może jakiś eksperyment) A ta łopatka nie ma futerału. Jedyne co mnie udeza to że tak skąpisz tych blaszek w modelach. Zamiast dać cały zestaw to Ty tak kapiesz oszczędnie. A gdzie są ławki do chodzenia na grilach ,no i stojak na km. zgubiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 witam Ja zastosowałem kilka tachnik (prashing, pinwash, marksy, rozjaśnienia suchym pędzlem, flitry, pastele, błoto (naprawde maaało)) a mimo to wydał mi sie monotonny :/ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2006 Artur, dopóki nie będziesz zauważał moich pytań, ja nie zauważę twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 . A gdzie są ławki do chodzenia na grilach ,no i stojak na km. zgubiłeś Raczej osłony przeciwodłamkowe Ich brak nie jest błędem, podobnie jak brak podstawy Mg-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Nie chodziło mi o osłony tylko o dwie ławeczki wzdłuż płyty silnika . Nie o grile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Można zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Ależ oczywiśćie .Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Artur Ja tam sie malo znam na tym temacie - ale te laweczki na zdjeciu to chyba podesty dla strzelca MG zamontowanego na plycie slinika ? Bez laweczek poruszanie sie wsrod tych wszelkich grzybkow itp w warunkach bojowych (ten MG to chyba plot. ?) musialo byc karkolomne. Jezeli bylo tak jak pisze (? - niech mnie ktos poprawi) to raczej jakas polowa modyfikacja tego egz. Artur - wiem ze Twoje wpisy irytuja ludzi, jednak ja podczas lektury zawsze doskonale sie bawie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Wiesz jestem taki trochę jak Forest Gump . Ale akceptuję swoją ułomność i z pokora znoszę siebie. A jeśli innym to nie przeszkadza ze taki jestem to bardzo się cieszę na taka tolerancję. W tym zestawie który ja miałem były takie ławeczki,nie wiem czy to modyfikacja . Możemy o tym podyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Zdjęcie nie modelu, a oryginalnego ustrojstwa Do modelu to nawet działo laserowe można wkleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Niestety opierałem się tylko na instrukcji. Może Ty masz jakieś foto.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 witam Zdjęć bez takich "ławeczek" i mg jest w brud: zdjątka z www.panzer.punkt.pl pozdr btw. opierałes sie na instrukcji modelu jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Zdjęć bez takich "ławeczek" i mg jest w brud: Hmm.... Widzisz gdzieś tutaj "ławeczki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Nie, i to chyba dobrze, bo starałem sie dowieść, że ich brak to nie błąd.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Oj, Dziagwa, logika chyba nie jest Twoją szkolną domeną... Jonak prosił aby mu udowodniono istnienie takowych "ławeczek", to że ich nie było, dla interesujących się trochę tematem jest znane. Ty zaś, próbujesz udowodnić, że ich brak nie jest błędem - o tym akurat wiemy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi