Radzio65 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 dawid xd, przy kalkach musisz być uważniejszy. To fakt. A malowanie ... Ćwicz, kombinuj, nabierzesz z czasem wprawy. W pewnym momencie zacznie wychodzić :-) Ja nie mam aerografu, to co widać to tylko pędzle. Mistrzostwa świata to napewno nie jest, ale wstydzć się nie muszę :-) Nieuport w 1:32 (Academy) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 (edytowane) Kalki : Edytowane 24 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Tylko dlaczego tu jest tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Bron sie , nie daj sie . P.S. Pisze to w ramach zartow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Kalki położyłem w tym samym miejscu co były na instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 W dalszym ciągu nie tłumaczy to dlaczego gwiazda jest do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Z gwiazdą to się naprawdę pomyliłem. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 ale koleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 ale koleś Co to ma być za post? Co miałeś zamiar w nim powiedzieć?? Ostatnim czasem co zrobiłem przy nim to pomalowałem na górze pas przeciw świetlny na Olive Drab i na początku kadłuba na czerwono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 pas przeciw świetlny A co, laserami w niego strzelali? Jeśli już - pas antyrefleksyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Popracowałem trochę przy samolociku. Przed malowaniem : I po pomalowaniu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek01 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Według mnie wyszedł ci ekstra mój jest tragiczny żeby nie mówić upiorny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Za jasny. Powinien to być kolor ANA Olive Drab. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Nikt chyba nie zwrócił uwagi że silnik jest źle wklejony (tzn przekręcony o 90*) Co do malowania pędzlami to ja jednak polecam kupienie podkładu w spreju, w Castoramie za parę złotych kupisz puszkę podkładu bodajże Dupli Color, duża wystarczy na kilka modeli. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Za jasny. Powinien to być kolor ANA Olive Drab. pzdr. I Był to Olive Drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 dawid xd Jeśli chciałbyś wymienić (zamalować i przykleić na nowo) tę kalkę na skrzydle to powinienem mieć takowe gwiazdy na składzie Zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Dawidzie, OD ma kilkanaście odcieni (jeśli nie więcej), więc mówię, że powinien być to kolor ANA OD. Widzisz różnicę między tym a Twoim? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Dawidzie, OD ma kilkanaście odcieni (jeśli nie więcej), więc mówię, że powinien być to kolor ANA OD. Widzisz różnicę między tym a Twoim? pzdr. No fakt różni się.Ale już tak zostanie jak jest. A teraz pokażę Wam jak wygląda przymiarka z : - śmigłami - oszkleniem Śmigła się świecą ponieważ są potraktowane sidolux'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 no to dajesz jeszcze washa i filtry PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 filtry A przepraszam bardzo, po co? Na metalik? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 żeby nie był jednolity?? PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Widać, żeś pancerniak. Samoloty w naturalnych barwach metalu (czyli niemalowane farbą maskującą) były czyszczone, wręcz pucowane na błysk. Po co? Żeby zmniejszyć opory powietrza, ergo -> zwiększyć prędkość samolotu. W ogóle brudzenie samolotów to bardzo delikatna sprawa... Wszak to nie czołgi, nie pływają w błocku i kurzu pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 W tym wypadku jednak nie chodzi o brudzenie, a o zrożnicowanie kolorów poszczególnych blach poszycia na samolocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Nie uzyskasz tego filtrami... poza tym, wszystkie blachy, jak już pisałem, były pucowane na błysk - więc o jakim zróżnicowaniu mówimy? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Takim Jachu: Widać, że część paneli ma inny połysk, nieco inną barwę. O to chodzi. Można to częściowo osiągnąć różnymi odcieniami metalizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi