Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Tet bez walorki oraz stara znajoma...ruinka.

W końcu muszę ją ukończyć :p

W tecie niewiele zrobione - niezbędne minimum.Chrapkowatość stali, kilka spawów...i to chyba tyle.

Zarys scenki - poznacie jak juz wlepię conieco w podstawkę.

Startuje od tego:

ResizeofDSCF5098.jpg

ResizeofDSCF5101.jpg

ResizeofDSCF5102.jpg

ResizeofDSCF5103.jpg

ResizeofDSCF5104.jpg

ResizeofDSCF5105.jpg

ResizeofDSCF5106.jpg

p.

Napisano

Witam.

Ale zap..... z tymi warsztatami jak kule z MG-42, co najważniejsze są to bardzo celne serię i co dla niektórych śmiertelne . A tak po za tym na dioramce postawisz chyba parę "gumisiów" .

Pozdrawiam.

Napisano

No Rafał w końcu typowa sowiecka pancerka! dajesz z tym teciakiem

Napisano

Hej!

Figurki będą, oczywiście - ostatnio zabrakło mi już miejsca, choć fantazja niosła nieco dalej...poza obrys scenki(w sumie mogłem dolepić 2 podstawkę obok )

Ok wbiłem mur w podłoże, a te oblepiłem ramkami, teraz mam tak:

ResizeofDSCF5121.jpg

ResizeofDSCF5122.jpg

ResizeofDSCF5123.jpg

ResizeofDSCF5124.jpg

ResizeofDSCF5125.jpg

p.

Napisano

Witam.

Zrobiłem mało, aczkolwiek chyba twórczo - starałem się jak najlepiej zagospodarować przestrzeń w koło czołgu, oraz by nieco zniwelować wysokość budynku od frontu(tył załatwie gruzem), dojdzie tu jeszcze nieco gruzu, ale chce by to był taki koktajl ziemi i wspomnianego gruzu.Użyłem znów jakiegoś "niepotrzebnego" tałatajstwa z szafki...resztki modeli, skrzynki, beczki, gąski.Dałem nieco gruntu, który uzupełnię systematycznie_zależnie od potrzeb.

Oczywiście nadałem już kolor podstawce....kolejne urojenie w stylu RJ - ramka CCCP

ResizeofDSCF5127.jpg

ResizeofDSCF5128.jpg

ResizeofDSCF5129.jpg

ResizeofDSCF5130.jpg

ResizeofDSCF5131.jpg

A tu powody mojego ślimaczego tempa - rośnie młody modelarz, z którym sporo rozmawiam,pokazuję...wykonuje swoją pierwszą scenke w życiu/ na razie jest na tym etapie:

ResizeofDSCF5132.jpg

ResizeofDSCF5133.jpg

ResizeofDSCF5134.jpg

p.

Napisano
A tu powody mojego ślimaczego tempa

Chciałbym mieć takie ślimacze tempo :P

Nie muszę mówić że jest świetnie, również dioramka młodego modelarza

A jakieś malowanie masz już wybrane dla tego Teciaka?

Napisano

Thx!

Sypnąłem gruzem, który przed budynkiem skoryguję dodatkową ziemią i płukankami.Reszta graciarni oczekuje na dalsze malowanie.

ResizeofDSCF5137.jpg

ResizeofDSCF5138.jpg

ResizeofDSCF5139.jpg

ResizeofDSCF5140.jpg

ResizeofDSCF5145.jpg

p.

Napisano

Witam.

Uregulowałem sobie podwórko kolorystycznie, dając to jaśniejsze, to ciemniejsze miejsca.Podrdzewiłem to i tamto, przyciemniłem gruz w dolnych partiach , dodałem nieco całych cegiełek..tu i tam.W chwili obecnej odpuszczam scence i biorę się za czołg i figurki, niestety niewszystkie - realizacja zamówienia mnie dobija :/

ResizeofDSCF5153.jpg

ResizeofDSCF5154.jpg

ResizeofDSCF5155.jpg

ResizeofDSCF5156.jpg

ResizeofDSCF5161.jpg

ResizeofDSCF5163.jpg

ResizeofDSCF5164.jpg

p.

Napisano

Hej Marcin, miło mi że się podoba.

Dałem radę maznąć jeszcze dziś bazę tetowi i obdrapania/obicia - teraz cała reszta przed nim.

ResizeofDSCF5166.jpg

ResizeofDSCF5167.jpg

ResizeofDSCF5169.jpg

p.

Napisano

Wszystko ładnie, tylko ten zielony mi kompletnie nie pasi. :/

Napisano

Krzychu,ładnie to by było jakbyś poczytał conieco warsztaty pancerniaków - potem pisał że coś Ci nie pasi ;)

model dostał płukanek, jest przed pigmentowaniem:

ResizeofDSCF5170.jpg

ResizeofDSCF5171.jpg

ResizeofDSCF5172.jpg

ResizeofDSCF5176.jpg

ResizeofDSCF5178.jpg

ResizeofDSCF5179.jpg

p.

Napisano
Krzychu,?adnie to by by?o jakby? poczyta? conieco warsztaty pancerniaków - potem pisa? ?e co? Ci nie pasi ;)

Ale? ja wiem ?e dochodzi brudzenie itp itd. i efekt ko?cowy jest zupe?nie inny, je?li oto Ci chodzi?o. Ja tylko napisa?em, ?e ten zielony nie przypad? mi do gustu

Napisano
Krzychu,?adnie to by by?o jakby? poczyta? conieco warsztaty pancerniaków - potem pisa? ?e co? Ci nie pasi ;)

Ale? ja wiem ?e dochodzi brudzenie itp itd. i efekt ko?cowy jest zupe?nie inny, je?li oto Ci chodzi?o. Ja tylko napisa?em, ?e ten zielony nie przypad? mi do gustu

Napisano
Krzychu,ladnie to by bylo jakbys poczytal conieco warsztaty pancerniakow - potem pisal ze co? Ci nie pasi ;)

Alez ja wiem ze dochodzi brudzenie itp itd. i efekt koncowy jest zupelnie inny, jesli oto Ci chodzilo. Ja tylko napisalem, ze ten zielony nie przypadl mi do gustu

Napisano

Go?ciu napisa?:

Ale? ja wiem ?e dochodzi brudzenie itp itd. i efekt ko?cowy jest zupe?nie inny, je?li oto Ci chodzi?o. Ja tylko napisa?em, ?e ten zielony nie przypad? mi do gustu.

Napisano

Z pewną taką nieśmiałością chciałbym zauważyć iż towarzysz kierowca tanka jedzie po omacku (właz ma opuszczone patrzałki) bądź ślepo wierzy w słowa dowódcy

Bo to chyba nie jest porzucony czołg? A malowanie mi się podoba, jak zwykle, a zapał z jakim komponujesz swoje scenki jeszcze bardziej

Napisano

Krzysiu,ok,ok - spokojnie.

Rafał, kierowcą jest Saszka, czy inny Iwan...na razie się lenią - na półce sklepowej, choć zamówione.

Opuszczony nie jest. Właz kierowcy będzie podniesiony, na pace desant, a właściwie z niej zeskakujący(coś w ten deseń).....przecież nie "wysłałbym" wehrmachtowca z granatem ręcznym na teciaka

p.

Napisano
Właz kierowcy będzie podniesiony,

no to git

Wpadł mi ten właz w oczy, bo dwa tetki temu zdażyło mi się go odklejać od modelu po tym jak nieświadomie oślepiłem Grigorija

przecież nie "wysłałbym" wehrmachtowca z granatem ręcznym na teciaka

hehe w jakiejś gazetce był wyciąg z instrukcji dla niemieckiej piechoty z tematu zwalczania czołgów.... Tam to dopiero były wymyślone metody... Granat to całkiem prawdopodobnie by wyglądało hehe

A... ten desant i pancerni to preiser będzie?

Napisano

Rafał, tak, tegoż oczekuje....wywaliłem rolki i wstawiłem skrzynki plus szmatex - wyrób własny.:

ResizeofDSCF5181.jpg

ResizeofDSCF5182.jpg

Jak podeschnie podmaluję..na JAKIŚ :/ kolor.

p.

Napisano

Witam.

Się narobiłem :p. całe 2 figurki wrzuciłem.

Pomalowałem płachtę na by..teciaku, w "szarocośpodobny" kolor, podmazałem skrzynki "zakrywajki".

Ten el. deemela (klapa silnika)nie jest do przyjęcia pod żadną postacią...poza skreczem i wlepkami partowymi, bądź edkowymi - których oczywiście nie miałem.

W tym tyg. powinienem dostać "iwanów" , których to zamierzam dać..jak już chyba pisałem - w,na i z czołgu - i w nich to helmut granatem macha...

ok, teraz jest tak:

ResizeofDSCF5199.jpg

ResizeofDSCF5201.jpg

ResizeofDSCF5205.jpg

ResizeofDSCF5206.jpg

ResizeofDSCF5203.jpg

ResizeofDSCF5202.jpg

Radosna twórczość RJ

DSCF5200.jpg

Tylna część scenki wymaga jeszcze nieco ceglastego pyłu,pomalowania MG , skrzynki i ścierkozwisów.

p.

Napisano

Stajesz się powoli, RJ, majstrem od murarki - po stronie mniemców mur wygląda niemal jak filary ślimaka Trasy Łazienkowskiej przy Górnośląskiej ulycy Eleganckie liszaje i zacieki... Czekam w napięciu ;) na efekt finalny - byle się tylko te wasyle i fiodory nie za bardzo opóźniły. Pozdro!