Skocz do zawartości

Mi-26 Revell 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Model jak w tytule

Składalność taka sobie,sporo części kiepsko spasowanych ,dodatkowo biorąc pod uwagę gabaryty model troszke męczący

Ale myśle że końcowy efekt wynagradza trudy klejenia

Pozdrawiam

PICT0728.jpg

PICT0733.jpg

PICT0729.jpg

PICT0732.jpg

PICT0727.jpg

PICT0738.jpg

PICT0736.jpg

PICT0734.jpg

PICT0735.jpg

PICT0737.jpg

PICT0730.jpg

PICT0731.jpg

Napisano

Brudzenie jest ,ale bardzo delikatne i przy zdjęciach z lampą jest słabo widoczne.

Nie chciałem zbyt mocno brudzić ,bo zdjęcia które oglądałem nie przedstawiały brudnych i zniszczonych maszyn

1281707.jpg

A wnętrze? proste i duże

Pozdrawiam

Napisano

No i fajnie wyszedł. Ja mojego to trochę bardziej styrałem ciężką służbą w półpustynnym klimacie .

Nie pomalowałeś ramy odsuwanego okna na lewej burcie.

Napisano

Coś kolorki nie ten teges... Zwłaszcza spód.

Chyba niebieski powinien być.

Generalnie, może oprócz kolorystyki, model jest bardzo fajnie zrobiony:D

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Śmigło robi wrażenie, zdecydowanie pozytywne! Dwie rzeczy mi się rzuciły w oczy, pierwsza to srebrząca kalka na nosie, na szczęście reszta siadła bardzo ładnie, więc pewnie to drobny błąd w sztuce. Druga sprawa to barwy. Ze zdjęć zamieszczonych przez Ciebie wynika, że spód powinien być jasno niebieski, a ten oliwkowy bardziej wpadający w zieleń.

Szkoda, że nie pokusiłeś się o warsztat, fajnie byłoby zobaczyć tego potworka 'od kuchni'.

Dobra robota, pozdrawiam

Napisano

A mówiłem, że kolory nie grają coś;)

No, ale modelarstwo dowolność daje.

Tak czy inaczej za tego wiertoleta plus wielki. Wielki Jak sam model:D

ps. jakiś UAZ by się w ładowni przydał:D

Napisano

spód powinien być troszkę bardziej jasno niebieski ale ogólnie nie jest zły bo też wiadomo nie każdy zrobi idealnie jak na zdjęciu