Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Czyli pewnie tego tez nie było?

Kurcze, jednak zostaw te otwory, wielkie sorry, ale przez przypadek miałem właczone zdjęcie tylnej części wieży Merkawy 3 Baz Dor Dalet ( bardzo podobna wieża do Mk.4 ) ,i tam nie ma otworów, natomiast w Mk.4 są, jeszcze raz przepraszam...

• 3 weeks later...
Napisano

Po dłuższych poszukiwaniach mojego tematu wreszcie go znalazłem

Wznowiłem pracę nad Merkavą. Założyłem gąski i kosze żywiczne. Biżuterie zostawiam sobie na koniec ponieważ nie lubię jej robić.

tn_DSC06632.jpg

tn_DSC06633.jpg

tn_DSC06634.jpg

tn_DSC06635.jpg

Sorki za zdjęcia prosto z warsztatu ale robione na szybko

Napisano

No, coraz lepiej to wygląda. Ale

Nie pomalowałeś peryskopów wokół włazu dowódcy oraz przednich świateł.

tn_DSC06657mer.jpg

Ranty kół jezdnych powinny być w kolorze kamuflażu, nie w czarnym ( są stalowe, bandaż gumowy zaczyna się zaraz za nimi):

tn_DSC06660mer.jpg

Oraz w zaznaczonym miejscu powinien znajdować się hak do podnoszenia tego modułu pancerza ( powinny być 2 haki na tym module) :

tn_DSC06659mer.jpg

Napisano (edytowane)

Dzięki za wytkniecie błędów. O tych hakach rzeczywiście zapomniałem, już się znajdują na odpowiednim miejscu. Co do bandaży, ta cały był odlany osobno od koła. Cały psiknąłem aerkiem i nawet nie podejrzewałem, że będzie trzeba w nich coś jeszcze malować. Jednak raczej już nie będę tego ruszał.

Wizjery pomalowałem dopiero na próbę i wyszły moim zdaniem trochę za jasne. Jeszcze będę szukał odpowiedniej mieszanki.

Będę starał się uzyskać mniej więcej taki kolor:

MerkavaIVAGazaFireControlDirector.jpg

Edytowane przez Gość
  • 2 weeks later...
Napisano

Jakiś czas temu skończyłem już robić "biżuterię". Wyczyściłem ją trochę Debonderem Z CA. Niestety przez chorobę nie mogę na razie jej pomalować, jednak za parę dni będę już w pełni sił i będę mógł skończyć pracę na rydwanem.

DSC06680.jpg