Skocz do zawartości

Scania 164L 580 V8 Italeri 1/24

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Po co odcinacie tą skrzynię biegów i sobie utrudniacie życie, to ja nie rozumiem. Ktoś odciął i już wszyscy odcinają... Taśmy Tamiya do maskowania nie ma ?

Też się nad tym zastanawiam ;]]]]

Znalazłem fotki silnika scanii, może komuś wpadnie w oko kolorystyka bo jak narazie to wszyscy robią (ja zreszta też ) niebieskie bloki, srebrne dekle itd... (JarekS )

6a5226269d44def9m.jpg

fotka mała bo niestety wiekszej nie znalazłem:/ (silnik co prawda DC16 - 680 konny, ale chodzi o malowanie)

Napisano

Fabrycznym kolorem Scanii jest kolor ciemny szary - coś w stylu Gunship Grey od Tamiyi. Nawet jeśli klient zamawia indywidualnie różową ramę, to silnik i jego osprzęt jest szary. Ulegliście modzie, że znów ktoś pokazał silnik demonstracyjny, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością i wiele osób już tak samo maluje i myśli, że jest dobrze

Napisano

KszysztofG czemu każdy wyraz piszesz z dużej litery denerwuje mnie to.

Napisano (edytowane)

Witam

Silnik i Skrzynia Dostała pierwszą warstwe podkładu jutro rano. Dostanie 2 ,bak paliwa też .Jutro Dostanie 1 Warstwe

Jeśli Ktoś ma foto silnika Scania V8 580 480 To .Prosze nie chodzi mi o (demonstracyjne)

Edytowane przez Gość
Napisano
Witam

Silnik i Skrzynia Dostała pierwszą warstwe podkładu jutro rano Dostanie 2 ,Bak Paliwa też Jutro Dostanie 1 Warstwe

Jeśli Ktoś ma Foto Silnika Scania V8 580 480 To Prosze nie chodzi mi o (demonstracyjne)

Możesz wreszcie pisać po polsku, a nie ciągle tymi wielkimi literami. Zacznij przestrzegać zasad interpunkcji !

Napisano

O proszę kolega KrzysztofG pazurki pokazał... Ja na miejscu moda już dawno bym coś z tym zrobił bo tylko sie nerwy szarpie przez takich ludzi. Brak szacunku i nic więcej... Ileż można prosić żeby ktoś się dostosował do zasad forum ?!

Napisano

Nie Truck oto mi niechodzi tylko że niepotrzebnie piszesz .Dobra dzięki daliście mi (wycisk),rade czy jak to nazwać .Tylko oto mi chodzi że Dodaj też coś oprócz tego A napewno będzie dobrze.

Napisano

Co mamy dodać oprócz tego ? Niepotrzebnie pisze ? Chyba potrzebnie, bo gdybyśmy nie pisali, to Ty nadal byś pisał pismem 13 latków, bez składni i ogólnego sensu Więcej pokory. Mniej pisz głupoty, a więcej myśl

Napisano

Chyba nie jest dobrze. Napisaliśmy ci co i jak a ty mimo to nie stosujesz się do zasad interpunkcji....a może to ja nie umiem czytać? Już nie mam siły tu więcej pisać.

Napisano

A tak w woli ścisłości to licznik postów został wyłączony dobre pół roku temu jak nie dalej, więc nadmierne pisanie postów niczego nie nabija jak to zarzucił kolega KrzysztofG.

Napisano

Tak na niektórych forach są za to rangi... Co do pisma się nie będę wypowiadał, bo czasem nie lepiej pisze. Staram się myślę ze to się liczy. I uważam że ty też tak powinieneś zrobić.

Napisano

Witam.Aktualizacja z 14 Pazdziernika.

Pomalowałem bak Scani 1szą warstwą podkładu,przy ramie troszke porobiłem zrobiłem z przodu ośke zapomniałem jak się to nazywa.Silnik i skrzynia dostana jutro 2 warstwe podkładu.Podkład nie jest najlepszy Niewiem czemu wyjaśniam że to mój 1 Model więc nie będzie tak piękny chce zastosować okablowanie.

Oto Zdjęcia

IMG_1448.jpg

IMG_1449.jpg

IMG_1450.jpg

IMG_1454.jpg

IMG_1455.jpg

IMG_1444.jpg

IMG_1443.jpg

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

Napisano

Przy pierwszym modelu ja bym polecał skleić i pomalować go jak najlepiej, a nie rzucać się z motyką na słońce i robić instalacje nie mając zbyt dużego doświadczenia z modelami ogólnie