foxbat155 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Witam! Element do usunięcia w czerwonym kółku. Pozostaje tylko ten mniejszy element będący światłem pozycyjnym. Tak wygląda to w oryginale. Co do ekranu stacji radiolokacyjnej, trzeba kiedyś zacząć robić coś ponad zestaw, być może nadarzyła się do tego okazja. Osobiście wierzę że Ci się uda. Trochę kawałków plastiku i po zabawie, grunt to się przełamać i uwierzyć w swoje umiejętności. Ten kolor to rozumiem do pokrycia całości modelu?. Rosjanie raczej nie polerowali swoich maszyn tylko pokrywali je lakierem bezbarwnym, co za tym wybrałbym dwa odcienie "zwykłego" koloru aluminiowego i różnicowo pomalował poszczególne blachy pokrycia. Najlepiej dwóch różnych producentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedź . Co do tego elementu na końcu ogona, to już go nie ma, przed chwilą go zeszlifowałem. Teraz zastanawiam się czy dorabiać ten ekran, chyba spróbuje najwyżej nie wyjdzie . Zróżnicowanie koloru, mniej więcej tak jak na tym zdjęciu ? (foto ze strony Airliners.net) Jeszcze jedno pytanie czy te klapy przy silniku na ogonie mogą być otwarte podczas postoju na płycie lotniska ? Nie chce popełnić błędu więc pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foxbat155 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam! Gdyby udało Ci się uzyskać takie zróżnicowanie jak na załączonym przez Ciebie obrazku wydaje mi się że byłoby idealnie. Przez te klapy w tyle kadłuba rozumiem hamulce aerodynamiczne. Pozostawienie ich w pozycji otwartej na pewno nie będzie błędem merytorycznym ponieważ na wielu zdjęciach przedstawiających samoloty MiG-17 na stojance taka sytuacja ma miejsce. Jest tylko kwestia odpowiedniego kąta rozwarcia. Maksymalnie wynosi on 55 stopni w stosunku do węzła obrotu. Moim zdaniem otwarcie hamulców na ziemi było spowodowane brakiem ciśnienia w instlacji hydraulicznej i oddziaływaniem grawitacji. A że taki hamulec lekkim elementem nie jest to raczej wskazana jest wartość maksymalna czyli 55 stopni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 ...Jutro postaram się zrobić zdjęcia. "Jutro" trochę mi się przeciągnęło i choć silnik masz już wklejony w model, to mimo wszystko dam zdjęcie komór spalania pomalowanych wspomnianą przez mnie farbą. Co prawda, są to komory z któregoś z silników z MiG-21 (R-11 lub 13, nie podam dokładnie typu), niemniej jednak ta farba wykorzystywana jest za Bugiem do pokrywania wszystkich elementów w silnikach turbinowych wystawionych na działanie wysokich temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Dawno mnie nie było :P . No cóż nie miałem zbytnio czasu żeby zrobić coś przy migu. Załamałem się lekko po malowaniu gdy wyszły wszystkie niedokładności, nierówności i inne badziewia których być nie powinno. Dla tego też wczoraj wziąłem papier ścierny w rękę i do roboty . Zdjęcia w trakcie poprawek : Tutaj najlepiej siadła farba : Jak widać, trzeba wprowadzić poprawki. Teraz tylko szpachla, papier i może jeszcze coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Wrócisz do relacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi