bodek66 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Troche siatka rozjechała się pod grilem (ale jestem spostrzegawczy - gdy zdjęcie jest kikukrotnym powiększeniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 cd 1. wykładziny pod dachem (papier ścierny), 2. - 5. przednie okno od zera, 6. przewody powietrzne (struna) i okablowanie, 7. założony kanał nawiewu + rury, 8. - 9. tak to wyszło 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Heh, akurat oglądałem to co zrobiłeś do tej pory, a tu wskoczyła aktualizacja Fajnie, że działasz na kilku frontach naraz, ja jakoś nie potrafię się do tego zmusić. Każdy robi tak jak lubi A tu jak na razie efekty super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 przez cały tydzień tylko radio się udało (jako-tako) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Tylko radio..., ale jakie radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 BaldPumo, jaki to jest typ radia i z czego zostało zrobione? Czy możesz zamieścić zbliżenie tego urządzenia? Czy wiesz, jakiego typu tych stacji używa WP w Afganistanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 BaldPumo, jaki to jest typ radia patrz wykaz modeli Kubisza: 3. PRO ART MODELS – PAU-35020 – US Radio Set SINCGARS z czego zostało zrobione? boki wycięte z pudełka ostatnich butów jakie sobie kupiłem - akurat była świetna twarda tekturka ok 1,5mm (lewy 2 warstwy, prawy 1, tył 1, gniazda - najcieńsza struna jaką miałem pocięta na kawałeczki, radiator (słabo widać - fotka od przodu) cieńki drucik owinięty na płaskowniczku z blaszki Edka - odpadowym) kabelek do telefonu - ta sama struna opalona nad palnikiem żeby usunąć wnętrze i rozciągnięta, inne - "drucik" rozciągnięty z wyprasek, w środku - radio z zestawu Edka - patrz początek posta (Sro Paź 21 2009, 17:21). Czy możesz zamieścić zbliżenie tego urządzenia? zbliżenie - nie wpadłem na to zanim przylepiłem - a teraz nie bardzo jest jak. Czy wiesz, jakiego typu tych stacji używa WP w Afganistanie? radia w afganistanie - nie wiem niestety Uwaga: nie wiem jakie dokładnie Grom miał radio na pokładzie bo całość jest opakowana jakimś pudłem z blachy - w każdym razie "radio" jest modułowe - na niektórych fotkach od przodu jest całe zapełnione, na innych widać na wylot przez obudowę. Miałem nawet swoje wstawić do pudełka - ale szkoda mi było górnych gniazd - zwłaszcza że jeszcze muszę tam 1 kabelek "podłączyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Nie chce mi się pisać , ale jakoś trzeba skomentować to eleganckie radyjko. A więc tylko tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Czy wiesz, jakiego typu tych stacji używa WP w Afganistanie? nie wiem niestety odpowiadam na pytanie: RF-5200 i RF-5800 różnych wersji serii Falcon2 produkowane przez Hariss Communication http://www.rfcomm.harris.com/products/tactical-radio-communications/default.asp nie koniecznie w takiej konfiguracji: nadmiernie porażonych jawnością informacji studzę: http://www.kenbit.pl/kenbit/publikacja_irys2000.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 (edytowane) kolejny marny tydzień Warsztat: skończona tablica, dorobione uchwyty przy podeście strzelca, dorobiony telefon satelitarny, włożone pare podstawek pod szpeje, (pozostało przed przyklejeniem dachu okablować go i założyć mechanizm wycieraczek) (ps blacha na podeście jest tylko położona - dlatego "wyje") o i jeszcze po ogladnięciu fotek sam sobie dopiszę żeby nie zapomnieć: jeszcze trzeba zalać "czarnym łosiem" dziurki w kanale napowietrzania ps zamiast grosika - moje paluchy Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 No to ja idę się Jakim cudem możesz tworzyć takie rzeczy w tej skali Ja w 1:35 mam problemy i w życiu nie zrobiłbym np. takiego całego ambarasu dookoła radia, a co dopiero w 1:72 Masz jakiś pomniejszacz i się zmniejszasz do skali 1:72, czy powiększasz sobie model prawie do oryginału Szacunek P.S. Plusik za wybór GROM-u a nie innych krajów A może to ręce takie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Info: zmiana fotek w poście ->> Nie Gru 06 2009, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 No tak...Chyba jednak przejdę na wycinanki. Mniej stresów i tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 BaldPuma jest chirurgiem plastycznym, dla niego takie bajery to "pikuś" przepraszam "Pan pikuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Mała sobotnia zabawa vz Gromem (dalej chroniczny brak czasu w tygodniu) Dzisiaj - zamykam bude. 01. 02. do środka parę (1 para ) pudeł [z tematu M1117 Gerda] nawet cholerstwo udało mi się złożyć jak pudełko, 03. pare (tez 1 para) kabli pod sufit, 04. coś dla luksusu (osłona przeciwsłoneczna), 05. ostatnia fotka bez dachu, 06. 07. 08. złożony + osłony uchwytów silnika, 09. wzmocnienie kadłuba, 10. 11. uchwyty zdemontowanych "barierek" z części ładunkowej. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 cd weekendowy 01. dorobione tylne słupki, 02. - 07. osłony tylnych kół i wyrzutnie granatów, 08. - 12. dołożone uchwyty 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 dużo tego - ale dopadły mnie zatoki i nie mam siły segregować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Jak zwykle zdjęcia na kółkach mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 jak będzie na kółkach to będzie galeria nie cierpię podwozia - zostaje zwykle na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 nie cierpię podwozia - zostaje zwykle na koniec Ja też nie cierpię. Dlatego robię zwykle na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Zgodnie z wolą przedmówcy postawię go na koła 01. element oryginalny (górny) i z obgryzionymi sprężynami (dół); 02. nowe sprężyny, 03. od dołu; 04.-07. na kołach; 08. zbliżenie z lewej; 09. z prawej - widać że przeżył katastrofę = lot z ok 1,5m na parkiet - szlak (definitywnie) trafił telefon satelitarny. Definitywnie bo zauważyłem dzisiaj na zdjęciu - a lot uskuteczniał ze 4 dni temu (a odkurzacz szalał wczoraj) 01. 02. 03. 04 05 06 07 08 09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 ...widać że przeżył katastrofę = lot z ok 1,5m na parkiet - szlak (definitywnie) trafił telefon satelitarny. Definitywnie bo zauważyłem dzisiaj na zdjęciu - a lot uskuteczniał ze 4 dni temu (a odkurzacz szalał wczoraj)... No ładnie Ale i tak jest nieźle, trochę podretuszuj to i tamto i będzie git majonez. Telefon satelitarny zrobiłeś jeden, to zrobisz i drugi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Retuszuje się na gotowym - a ten jest w produkcji - pewnie jeszcze ze 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Fajnie. Z czego są zrobione wyrzutnie pocisków dymnych? Na jakiej zasadzie robisz drobne napisy, tabliczki znamionowe, znaki informacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Z czego są zrobione wyrzutnie pocisków dymnych? fabryczne Dragona (nie chciało mi się robić od podstaw ) poza drobną modyfikacją - lewa ma górne rury z igły do zastrzyków Na jakiej zasadzie robisz drobne napisy, tabliczki znamionowe, znaki informacyjne? Najczęściej są to fragmenty kalkomanii lotniczych - kiedyś robiłem śmigłowce (głównie konwersje) i zostało mi tego dość dużo. koteczek mnie ze śmigłowców wyleczył kiedy w czasie sprzątania wkoczyła na pustą półkę która spadła na niższą.... razem spadły na niższą .... i tak dalej 7 razy .... tyle ze tylko górna była pusta (chwilowo)- normalnie potrafiła (koteczek oczywiście - nie półka) między nimi spacerować bez dotknięcia Dzięki koteczkowi robię Humvee ...bo łatwiej schować Nie wiedziałem nawet że niektóre z tych nalepek są tak dobrej jakości O to co pisze na radiostacji w tym humvee - zaręczam - gołym okiem ni cholery nie widać (ta miniaturka w rozdz. 1024*768 ma mniej więcej wielkość 1:1) ....a poza tym wydruki laserówką na starych kalkomaniach (patrz znaki na ekwadorskim, napisy na filipińskim, napisy na M998, napisy na kolumbijskim /pisał już o tym Kubisz/ niestety najgorszy problem gdy napis ma być biały lub jakiś jasny - wtedy trzeba dodrukowywać fragmenty kamuflażu drukując na podkładzie w kolorze napisu i razem to zamaskować farbą - tak jest na M998 i filipińskim. [oczywiście sposoby i problemy odnoszą się głównie do karaluszej skali] ps - ten model miał wyciętą dziurę na grila 06.12.2008 - dostałem go od dzieci na mikołaja - myślę że dobrze że tak długo czekał - bo trochę się poduczyłem i podglądnąłem u innych od tego czasu - na razie to najdłużej robiony model ale ma szanse pobić go Memugan - bo po Gromie biorę się za Scorpiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 UZBROJENIE Jako że sam sobie wyrzuciłem osłonę na lufę do M2 bardzo ładnie schowaną do koperty, która zaczęła mi po tygodniu przeszkadzać "musiałem" zrobić nową. 01. planik znaleziony w internecie; 02. modelik w skali 1:7,2; 03. rozwinięty i zeskanowany element; 04. nakładanie dziur skopiowanych z planiku (w tle); 05. złożona wydrukowana osłona; 06. malowanie dziur - żeby było widać w 1:72; 07. fabryczna obrotnica; 08. obrotnica po odcięciu konstrukcji pod broń, stary M2 z lufą plastikową wymienioną na igłę, wydrukowane osłony na lufę (podkład pod foto); 09. dziurkowanie (igła + koło jako popychacz); 10. zwinięta osłonka; 11. 12. "szczerbinka" z zestawu Eduarda; 13. dalsze części Eduarda (łoże i uchwyt); 14. założona osłonka; 15. 16. montaż uchwytu transportowego; 17.-19. przymiarka; 20. pogrubienie (nie wiem co to) na końcu lufy wykonane z kalkomanii (z fińskiego Me-109 tzn Bf-109G) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi