p_bladek Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Witam. Czytając to forum i słysząc opinie o firmie Kitech postanowiłem się szarpnać na ich "produkt" za całe 24pln z przesyłką. Zdaję sobie sprawę że pewnie jest masa błędów merytorycznych ale licze że mi to wytkniecie Kamo robione z reki Aero. Model oprócz sporej ilości nadlewek nie składał sie tak źle. Kalki natomiast to koszmar nakładały sie jak cerata i trudno je ruszyć Set i Sol-em. Nie jestem ekspertem lotnictwa naszych wschodnich sąsiadów, ale udałomi sie wystrugać coś takiego. Prosze o uwagi. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Widać dobry modelarz z wszystkiego zrobi dobry model. Owiewkę podniósłbym trochę wyżej do pozycji otwara a nie półotwarta Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Nigdy nie uważałem sie za dobrego modelarza poprostu dał sie złożyć, a właśnie od Kolegi liczyłem na spore słowo krytyki jeśli chodzi o Su-27, ale jeśli jest w miare nieźle to sie ciesze. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 O firmie Kitech słyszałem same złe rzeczy, chociaż nie miałem z nią do czynienia. Tak więc wyjścia są dwa: albo wszystko to kłamstwo i Kitech robi całkiem zgrabne modele, albo firma Kitech powinna Ci dać nagrodę za to, co zrobiłeś z jej produktem Gratuluję i pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Jest jeszcze trzecie wyjście - p_bladek jest dobry w Photoshopie Czy mi się wydaje, czy przednia goleń podwozia jest niedomalowana w dolnej części? I chyba pobrudziłeś białą farbą oponę... również osłona powinna być w kolorze niebieskim. Chyba za daleko pojechałeś z malowaniem na grzbiecie i zapyliłeś silniki. I dobrze jest obejrzeć fotki oryginału zanim się zrobi model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Czy mi się wydaje, czy przednia goleń podwozia jest niedomalowana w dolnej części? I chyba pobrudziłeś białą farbą oponę... również osłona powinna być w kolorze niebieskim. Chyba za daleko pojechałeś z malowaniem na grzbiecie i zapyliłeś silniki. Goleń jest domalowana, natomiast oponke sprawdziłem i Kolega ma niestety racje, tyle że to nie farba a odrapana farba. Koło jest ruchome i obudowa przetarła farbe - poprawię to. Wg. Malowania Kitecha (którego nie ma bo instrukcja nie dała rady z odcieniami szarości - zapożczyłem z instrukcji Academy którą podprowadziłem z moje-hobby.pl ) osłona goleni jest w kolorze szarym, a także jest kamo na górnych powierzchniach samolotu. Silniki zapyliłem z przyzwyczajenia do modeli US NAVY . Dziekuje za konstruktywne uwagi. Co wiedza to wiedza.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnym Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Witam. Po fotkach NEXUSa to widze ze model ma mało wspólnego z orginałem...Gdybym ich nie widzial- to model sprawia pozytywne wrazenie. bardzo czyste wykonanie tylko reflektory na golaniach mozna by zrobic jakies ładniejsze bo przeciez nie sa takie małe.pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 p_bladek jak na kitecha to bardzo ładnie Ci to wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Witam. Po fotkach NEXUSa to widze ze model ma mało wspólnego z orginałem...Gdybym ich nie widzial- to model sprawia pozytywne wrazenie ehh... powiem szczerze że zaufałem instrukcji a jak to model kitecha instrukcja też okazała się do d...... cóż tak już zostanie. Model był raczej robiony eksperymentalnie bo normalnie w US Navy siędzę po II wojnie światowej. Spodziewałem sie krytyki gdyż wiem że na forum jest sporo zwolenników lotnictwa wschodniego i Polskiego. Dziękuje mimo to za pozytywne opinie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts