Moses Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 To i ja dołączę do szacownego towarzystwa. Hmmwviego robię już sporo czasu, (z 3 lata będą odkąd go zacząłem), jako ze jest taki ładny projekt to może to mnie zmobilizuje aby go ukończyć Model będzie przedstawiał M1043 z kompanii Bravo 1wszego Batalionu Zwiadu Korpusu Piechoty Morskiej USA (Bravo Co, 1st Recon Bn) którym jeździł sierżant Colbert. Inspiracja był serial Generation Kill, opowiadający o szlaku bojowym Batalionu podczas operacji OIF. Mmalowanie i wyposażenie wzorowane będzie na maszynie z tego właśnie serialu. Trochę fotek z fazy produkcyjnej Tak wygląda deska rozdzielcza z zestawu Edka, teraz będzie tworzony klimatyzator oraz pierdółki. Od góry. juz pobrudzone. a tutaj mamy drzwi zupgreadowane do wersji 1043 obrotnica oraz tylna klapa Wziąłem się za dach i tak dorobiłem ramę podtrzymująca obrotnice, boczne profile, i rozciagnalem nad kierowca i pasażerem z przodu linkę na której beda granaty dymne oraz ładownica na Mike'i 40 I tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Prośba z mojej strony do kolegów o poratowanie Mk19, na początku mial być z M2, dlatego padło na ten zestaw :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 (edytowane) Ależ witamy z ogromną przyjemnoscią, będzie co oglądac i od kogo się uczyć. Dziękuję za informacje, Yunior Film, a właściwie serial ma byc niedługo w wypożyczalniach. Też w takich filmach podgladam sprzęt pod kątem modelarskim. Fajnie, że jesteś...Ale oficjalnie przyjmnie Cię - lub nie - Dyrektor Kubisz, po zasięgnięciu rady Kierownika Baldpumy oraz Wielkiego Organizatora - Qdłatego Ja się za Toba oczywiście wstawię, o ile mnie zapytają o zdanie, pewnie nie:evil: Edytowane 21 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Hehe uczyc sie to raczej ja od Was ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 (edytowane) Hi Yunior Skopałbym Tysiunka za kierownika, ale młodszych nie biję / zwłaszcza że pewnie jest większy i silniejszy / Edytowane 20 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Powitać. fajnie, że się zdecydowałeś dokończyć projekt. Na pewno będziemy pomagać i motywować, a jeśli chodzi o naukę, to każdy uczy się od każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Tysiuniek - Tylko nie Dyrektor Yunior - fajnie, że dołączyłeś. Drugie fajnie - budowana wersja (świetny serial). Te zdjęcia pewnie znasz (też z serialu): A tu zdjęcia oryginału: A na deser - TUTAJ do obejrzenia model Humvee Colberta zbudowany przez Hummeromaniaka z Armoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 OK, obiecuję, że już będę poważny i tematyczny. Wybacz Yunior, wybaczcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Tysiuniek nie przejmuj się Hmm najzabawniejsze ze Twoje zdjęcia Kubiszu różnią się od zdjęć samochodu które mam w książce :/ Ale nic jakoś sobie poradzimy A co do modelu z Anoramy, koleś spaprał kamuflaż, a raczej wcale go nie dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 OK, obiecuję, że już będę poważny i tematyczny. Wybacz Yunior, wybaczcie... Tysiuniek, nie przesadzaj - lepiej żartować, niż chorować Hmm najzabawniejsze ze Twoje zdjęcia Kubiszu różnią się od zdjęć samochodu które mam w książce :/ Ale nic jakoś sobie poradzimy A co do modelu z Anoramy, koleś spaprał kamuflaż, a raczej wcale go nie dal Yunior - co to za książka i jak rozwiążesz sprawę malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Książka to oczywiście Generation Kill Evana Wrighta Co do malowania to jeszcze kombinuje. Nie mam pojęcia jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Książka - czy mógłbym Cię ładnie poprosić o skany tych zdjęć? To jest polskie wydanie (choć przypuszczam, że wątpię)? Ewentualnie jeśli możesz, to opisz te różnice, ok? Kamuflaż - może zrób tak jak w oryginale - psiknij kamo przez siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Skanu nie dam rady zrobic :( Ksiazka to wydanie oryginalne http://www.amazon.com/Generation-Kill-Evan-Wright/dp/0425224740/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1256108273&sr=8-3 Polskiego nie ma :( Różnice to, wyposazenie bardzo zblizone do tego z filmu. Bardziej obladowany, bambetlami. Wygląda, jakby był pomalowany na piaskowo z delikatnymi zmazami, Oznaczenia kompanii na dole drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 (edytowane) Mogło być kilka podobnych Humvee, pewnie stąd różnice. A Koleś na Armoramie być może wzorował się na takim kamuflażu: Do takiego wyglądu starałem się zbliżyć robiąc mojego Humvee z 1st Recon Bn (GALERIA). Edytowane 21 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Łaaaaaaady, dodatkowo ze z mojego ulubionego Zwiadu USMC Już chciałem sie przyczepić do czarnego plecaka Alice, ale rozumiem ze już się nie chciało robić 3 Day Packa ;) Poza tym nie widzę nigdzie drewnianego kibelka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Dzięki. Ten czarny plecak na zdjęciu oryginału był jak dla mnie podobny-zupełnie-do-niczego, więc w modelu wykorzystałem jakiś bliżej nieokreślony plecak znaleziony w szrocie. Kibelka nie ma, jest za to srajrolka. Tak przy okazji to korci mnie zrobienie jeszcze jednego Humvee z 1st Recon Bn, choć w tej chwili mam tyle innych pomysłów na modele, że ten pewnie swoje odleży. Póki co pokibicuję Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Kradziej pomysłów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Wybacz nie wiedzialem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Rozgrzeszam... Już mam inny :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Obrazu zastrzegam aby nie był Force Reconowy (daleki zwiad USMC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Ja będę miał coś 100 razy ciekawszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 A może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 A może ? http://www.nfow.pl/album_pic.php?pic_id=3547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 O Matko, Puma, ten wygląda jak z filmu science fiction gdzie drastycznie obcięto budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Nie, to IDF ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi