Skocz do zawartości

[HMMWV] M1043 USMC 1st Recon Battalion, Bravo Co. OIF

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To i ja dołączę do szacownego towarzystwa.

Hmmwviego robię już sporo czasu, (z 3 lata będą odkąd go zacząłem), jako ze jest taki ładny projekt to może to mnie zmobilizuje aby go ukończyć

Model będzie przedstawiał M1043 z kompanii Bravo 1wszego Batalionu Zwiadu Korpusu Piechoty Morskiej USA (Bravo Co, 1st Recon Bn) którym jeździł sierżant Colbert. Inspiracja był serial Generation Kill, opowiadający o szlaku bojowym Batalionu podczas operacji OIF. Mmalowanie i wyposażenie wzorowane będzie na maszynie z tego właśnie serialu.

Sgt-Colbert-and-Cpl-Perso-001.jpg

Trochę fotek z fazy produkcyjnej

4eff6db40ac32630m.jpg 720f58a79765b232m.jpg

c838740e4d34fbd6m.jpg eeeba9911cd024e5m.jpg

9d09b55f72f52b77m.jpg 4b689a0b1ec67bc7m.jpg

0de7f00e1b7bb3b5m.jpg

459534133c73b2a6m.jpg

87c221621c05b2f5m.jpg c243ca7d1f0adabam.jpg

Tak wygląda deska rozdzielcza z zestawu Edka, teraz będzie tworzony klimatyzator oraz pierdółki.

3bfdedf4bf97ffdcm.jpg

Od góry. juz pobrudzone.

958f068f6c565abem.jpg

a tutaj mamy drzwi zupgreadowane do wersji 1043

e62a2e2a915312e1m.jpg

obrotnica oraz tylna klapa

ed674fe6ea38f3e9m.jpg

0a602af16bc48e9cm.jpg d580e09ff4597b83m.jpg

Wziąłem się za dach i tak dorobiłem ramę podtrzymująca obrotnice, boczne profile, i rozciagnalem nad kierowca i pasażerem z przodu linkę na której beda granaty dymne oraz ładownica na Mike'i 40

I tak to wygląda na dzień dzisiejszy.

Prośba z mojej strony do kolegów o poratowanie Mk19, na początku mial być z M2, dlatego padło na ten zestaw :(

Napisano (edytowane)

Ależ witamy z ogromną przyjemnoscią, będzie co oglądac i od kogo się uczyć. Dziękuję za informacje, Yunior Film, a właściwie serial ma byc niedługo w wypożyczalniach. Też w takich filmach podgladam sprzęt pod kątem modelarskim. Fajnie, że jesteś...Ale oficjalnie przyjmnie Cię - lub nie - Dyrektor Kubisz, po zasięgnięciu rady Kierownika Baldpumy oraz Wielkiego Organizatora - Qdłatego Ja się za Toba oczywiście wstawię, o ile mnie zapytają o zdanie, pewnie nie:evil:

Edytowane przez Gość
Napisano

Hehe uczyc sie to raczej ja od Was ;)

Napisano (edytowane)

Hi Yunior

Skopałbym Tysiunka za kierownika, ale młodszych nie biję / zwłaszcza że pewnie jest większy i silniejszy /

Edytowane przez Gość
Napisano

Powitać. fajnie, że się zdecydowałeś dokończyć projekt. Na pewno będziemy pomagać i motywować, a jeśli chodzi o naukę, to każdy uczy się od każdego.

Napisano

Tysiuniek - Tylko nie Dyrektor Yunior - fajnie, że dołączyłeś. Drugie fajnie - budowana wersja (świetny serial).

Te zdjęcia pewnie znasz (też z serialu):

th_16-7.jpg th_21-3.jpg th_22-4.jpg

A tu zdjęcia oryginału:

th_08-9.jpg th_24-2.jpg

A na deser - TUTAJ do obejrzenia model Humvee Colberta zbudowany przez Hummeromaniaka z Armoramy.

Napisano

Tysiuniek nie przejmuj się

Hmm najzabawniejsze ze Twoje zdjęcia Kubiszu różnią się od zdjęć samochodu które mam w książce :/ Ale nic jakoś sobie poradzimy

A co do modelu z Anoramy, koleś spaprał kamuflaż, a raczej wcale go nie dal

Napisano
OK, obiecuję, że już będę poważny i tematyczny. Wybacz Yunior, wybaczcie...

Tysiuniek, nie przesadzaj - lepiej żartować, niż chorować

Hmm najzabawniejsze ze Twoje zdjęcia Kubiszu różnią się od zdjęć samochodu które mam w książce :/ Ale nic jakoś sobie poradzimy

A co do modelu z Anoramy, koleś spaprał kamuflaż, a raczej wcale go nie dal

Yunior - co to za książka i jak rozwiążesz sprawę malowania?

Napisano

Książka to oczywiście Generation Kill Evana Wrighta

Co do malowania to jeszcze kombinuje. Nie mam pojęcia jak to zrobić

Napisano

Książka - czy mógłbym Cię ładnie poprosić o skany tych zdjęć? To jest polskie wydanie (choć przypuszczam, że wątpię)? Ewentualnie jeśli możesz, to opisz te różnice, ok?

Kamuflaż - może zrób tak jak w oryginale - psiknij kamo przez siatkę?

Napisano

Skanu nie dam rady zrobic :(

Ksiazka to wydanie oryginalne http://www.amazon.com/Generation-Kill-Evan-Wright/dp/0425224740/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1256108273&sr=8-3 Polskiego nie ma :(

Różnice to, wyposazenie bardzo zblizone do tego z filmu. Bardziej obladowany, bambetlami. Wygląda, jakby był pomalowany na piaskowo z delikatnymi zmazami, Oznaczenia kompanii na dole drzwi.

Napisano (edytowane)

Mogło być kilka podobnych Humvee, pewnie stąd różnice.

A Koleś na Armoramie być może wzorował się na takim kamuflażu:

01-5.jpg

Do takiego wyglądu starałem się zbliżyć robiąc mojego Humvee z 1st Recon Bn (GALERIA).

Edytowane przez Gość
Napisano

Łaaaaaaady, dodatkowo ze z mojego ulubionego Zwiadu USMC

Już chciałem sie przyczepić do czarnego plecaka Alice, ale rozumiem ze już się nie chciało robić 3 Day Packa ;) Poza tym nie widzę nigdzie drewnianego kibelka ;)

Napisano

Dzięki. Ten czarny plecak na zdjęciu oryginału był jak dla mnie podobny-zupełnie-do-niczego, więc w modelu wykorzystałem jakiś bliżej nieokreślony plecak znaleziony w szrocie. Kibelka nie ma, jest za to srajrolka. Tak przy okazji to korci mnie zrobienie jeszcze jednego Humvee z 1st Recon Bn, choć w tej chwili mam tyle innych pomysłów na modele, że ten pewnie swoje odleży. Póki co pokibicuję Tobie.

Napisano

Wybacz nie wiedzialem ;)

Napisano

Obrazu zastrzegam aby nie był Force Reconowy (daleki zwiad USMC)

Napisano