cloner16 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Pigment jak i czym nakładasz? Mieszasz ze terpentyną czy white spiritem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Wcześniej model wygladał jak wiśnia :P Jednak udało Ci się wybrnąć z tego i jak zawsze model wygląda realistycznie. Ładnie przybrudzony. będzie prawdopodobnie stał...na czymś z koleją związanym. Czekam Pigment jak i czym nakładasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam. cloner16, narzędziem niewyszukanym - pędzlem, korektuję white spirit namoczonym przezeń patyczkiem do uszu. "Zakazany owoc, dumnie krąży mi nad głową...." Wypociłem takie coś, jak Waszym zdaniem to się "ma" ? Chciałem mieć jakieś akcenty kolejowe. Jaga zjechała z przejazdu kolejowego - czyli grunt będzie zróżnicowany. Pod zadem deski i żwir, do powiedzmy 3 zewnętrznego koła tłuczeń, później gleba, na początku(przód) wozu nieco więcej przesianej chwastowości trawiastej( z magicznego pudełka from Kielce - podziękować). Dałem także odcinki szyn, poukładane między kołkami z rur - efekciarsko, dla kontrastu. Na jaśniejszym podłożu chyba powinno rdzewienie fajnie wyglądać. Pod prawą gąskę, także przód mini nasyp gruzu. ...ok, koniec tego opisywania. Jaki koń jest każdy widzi, więc? thx & p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Pomysł ciekawy, o wykonanie nie trzeba się martwić, czyli jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Podziwiam i czekam na podstawkę. ps. skąd i jak ty tyle czasu gospodarujesz na modele ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 nie za mała ta podstawka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Model jak zwykle super , no i kociak , podstawka tez się nieźle zapowiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Mnie najbardziej fascynuje ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Witam. Mnie najbardziej fascynuje ten czas Cool Mnie także, zbyt szybko zmyka :/ ps. skąd i jak ty tyle czasu gospodarujesz na modele ?? żeby się waliło i paliło, minimum 1 do 1,5 h dziennie wygospodaruję.Teraz wolniej idzie, bo z adeptem walczę. nie za mała ta podstawka ? nie. Skoro nikt nie miał zastrzeżeń co do poustawiania, więc wziąłem się za kolorowanie podłoża, a właściwie ustalania - co ma gdzie być.... Zmieniłem także nieco wygląd klocka - tak, wiem Nie wiem, czy aby za monotonnie się nie zrobiło...wszystkie graty takie żółte. Być może się wypaliłem tym "biegiem" dioramowym, mam jeszcze kilka dni na ukończenie wszystkich trzech :/ - gdzie w jednej to nawet podłoża nie ma ..ech... No nic, teraz jest tak: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Mnie także, zbyt szybko zmyka :/ Szczególnie przy modelach, a w robocie to się dłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Dodałem zieleniny typowo "torowej", chwasty, trawa jako taka, zmieniłem kolory gruntu oraz niektórych gratów nań..jak i na tanka. Zrobił się "olewczy", by zatkać dziurę we włazie. Powoli maluję podmurówkę p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Te brylki są zajefajne ładnie przykurzony podstawka też bajki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Witam. Dzięki Mirku. Scenka ukończona, jutro za dnia wykonam fotki właściwe i wrzuce do galerii. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Ostatnia fotka- jak prawdziwy naprawdę duże dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi