Gość Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Poszukuję jakiegoś programu do obróbki zdjęć do ściągnięcia ( pełna wersja) i w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Co ma robić ten program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 No między innymi to przycinanie zdjęć , przeróbki na czarno białe , obracanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Polecam XnView i IrfanView ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Gimp. Darmowy, mało waży, funkcjonalny, ma wszystko to co chcesz i jeszcze wiele innych funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Dzięki , zaraz je ściągnę i sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 picasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 troche poczytać jak zrobić dobre zdjęcie, dobry aparat, chęci i zwykły paint - szybko i bezboleśnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Gimp jest najlepszy i pod względem ceny bije na łeb fotoszopa. Mimo iż ma trochę mniej funkcji niz te komerycjne drożyzny to i tak jest moim zdaniem najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Gimp jest najlepszy i pod względem ceny bije na łeb fotoszopa. Mimo iż ma trochę mniej funkcji niz te komerycjne drożyzny to i tak jest moim zdaniem najlepszy Bije na łeb, ale ma trochę mniej funkcji? Coś mi tu nie pasuje ;) Najlepszy program jest ten, który nam bardziej odpowiada i spełnia nasze wymagania...czyli co kto lubi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Zacząłem używać Gimpa 2. Wiecie jak tam ustawić sobie ( np. zaznaczę napis i wypisze w milimetrach jakie rozmiary będzie miał po wydrukowaniu). To jest dość pilne bo bez tego kalek w odpowiedniej wielkości nie uda się wydrukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Wiecie jak tam ustawić sobie ( np. zaznaczę napis i wypisze w milimetrach jakie rozmiary będzie miał po wydrukowaniu). To jest dość pilne bo bez tego kalek w odpowiedniej wielkości nie uda się wydrukować A nie prościej zaprojektować je w Microsoft Office Publisher? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Wiecie jak tam ustawić sobie ( np. zaznaczę napis i wypisze w milimetrach jakie rozmiary będzie miał po wydrukowaniu). To jest dość pilne bo bez tego kalek w odpowiedniej wielkości nie uda się wydrukować Corel 90% reklam jest robione w tym COREL DREW konkretnie http://www.pp.net.pl/program,corel-drew-wersja-trial,670.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Corel jest płatny, i to "grubo" poza zasięgiem zwykłego śmiertelnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Microsoft Office Publisher? Niestety nie mam go na komputerze. Pobrać się chyba nie da. A w Microsoft Word? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 chyba w większości programów jest coś takiego jak rozmiar obrazka czy rozmiar wydruku i można w opcjach wybrać sobie do ustawienia np. centymetry, przynajmniej jest tak w tych z których korzystam (np. XnView) grafikiem nie jestem ale kojarzy mi się (pewnie koledzy ewentualnie poprawią), że jeżeli nie zrobiłeś obrazka w grafice wektorowej to przy działaniach ze zmianą rozmiaru obrazka musisz się liczyć z utratą jego jakości Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Corel jest płatny, i to "grubo" poza zasięgiem zwykłego śmiertelnika... Jeśli jest to potrzebne do zrobienia nalepek to wystarczy zainstalować wersję TRIAL - bezpłatna na 30 dni starczy by zrobić nalepki. KonDi odezwij się na priv to coś poradzimy, mam pablishera ale nie za bardzo mi się wydaje by w tym robić kalki. Podeślesz mi mniej więcej projekt to Ci odeślę go w pdf i będziesz miał wszystko w takich wymiarach jak będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi