Maletak Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Rozumiem, że podwozie będzie bez brudzenia a samochód prosto z fabryki? W sumie niezłe takie czyste podwozia są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Rozumiem, że podwozie będzie bez brudzenia a samochód prosto z fabryki? Tak. robię nówkę sztukę prosto z taśmy. Dziś zrobiłem jeszcze tylne lampy oraz przednie i pomalowałem kaste na kolor końcowy. Jak tylko usunę 2 babole z przedniego nadkola to wstawie fotki pomalowanej kasty. A teraz taki mały smaczek w postaci pomalowanego przedniego zderzaka i kompletnego grill'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Podwozie wygląda super i przedni zderzak też już nie moge doczekać sie końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Grillek ładny, tylko kiełbaski smażyć :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Niesamowicie wyglądają zdjęcia podpisane jako pierwsza przymiarka. Wygląda jakby stalowy kolor wydzierał się spod lakieru. To po prostu złudzenie czy efekt zamierzony? Powodzenia i chęci do pracy życzę.:] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Wygląda jakby stalowy kolor wydzierał się spod lakieru. To po prostu złudzenie czy efekt zamierzony? Tak jak pisałem w zamyśle lakier miał byc to chrom spolerowany na lustro. Na fotach "pierwsza przymiarka" widac pozostałości chromu po zmianie koncepcji. Cała kasta jest w kolorze zderzaka i nie przewiduje innego lakieru. Muszę tylko poprawic jak najszybciej te 2 babole i dam foty kasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 Drobny przestój się pojawił lecz jutro wstawię fotki skończonej kasty, zostało mi tylko pomalowac dyfuzor oraz pare elementów na czarno, oraz wkleic światła i lusterka. Następnie biorę się za wnętrze które będzie również standardowe i już prawie koniec Wnętrze dostanie tylko fototrawione pedały oraz pasy bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Czekamy z niecierpliwością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Dokładnie! Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Ok. Zgodnie z obietnicą wstawiam fotki robione na szybko po 1 montażu. Maskę muszę poprawic gdyż różni się odcieniem, do zdjęc została położona luźno na kaście. Wnętrze również zostało ukończone, ale fotki wanny zrobię jutro w dziennym świetle. Szyby skończone. Niektóre elementy kasty pomalowałem ciut inaczej ponieważ tak mi się spodobało. Lampy bez kloszy Zdjąłem też odlewane imitacje siatki w bocznych wlotach przedniego zderzaka i zastąpiłem siatką. Muszę też podziękowac Krzychowi126 za ekspresowe dostarczenie nowych tablic do Evo. Dzięki brachu Jeśli uda się wykonac plan jutro wrzucę fotki wanny,a w niedzielę wstawię fotki z poprawioną maską i wykonaną polerką. Dośc ściemniania i czas na fotki Mam nadzieję, że w środku przyszłego tygodnia uda się wstawic galerię Lancer'a Edytowane 4 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 fajny tylko ta różnica odcieni :/ skoro to nówka z fabryki to będziesz dawać kolejną warstwę ujednolicającą kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Oj polerki masz sporo, ja bym sie pokusił o drugie malowanie.... Np ten prawy , przedni błotnik nie nastraja optymizmem ... Pozdrawiam i czekam na polerkę/nowy lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Na nadkolu troszkę za dużo prysnąłem lakieru. Na fotce wygląda to fatalnie gdyż akurat poszedł refleks od lampki w tym miejscu. W realu nie jest aż tak źle. Troszkę poszlifuję i będzie git. Maskę pomaluję od zera, podejrzewam, że nie wymyłem po prostu wszystkiego z aerografu przed malowaniem maski i coś się wymieszało ściemniając kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 O kurcze na tych zdjęciach wyraźniej widać różnicę odcieni maski i reszty kasty. Możliwe że jest to spowodowane tym co napisałeś, ja tam na aero się nie znam ale jak chcesz malować od nowa to powinno wyjść już dobrze, nie ma bata Muszę też podziękowac Krzychowi126 za ekspresowe dostarczenie nowych tablic do Evo. Dzięki brachu Nie ma sprawy, jak coś to wal śmiało bro Pozdrawiam no i powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Dziś czeka mnie sparing z nadkolem i maską. Mam nadzieję, że zwycięski Oczywiście pojawią się fotki po dokonanych poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Evo ładniutkie, szczególnie przód. Widzę, że nie tylko ja mam problemy z dobrym wyszlifowaniem i farbami (kolorami) ale spokojnie dojdziemy w końcu do wprawy. Popraw co masz poprawić i będzie git. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Małe uwagi, oczywiście poza odcieniem lakieru, zapomniałeś o uszczelkach. Środkowy słupek również niedokładnie pomalowany. Również część dolna lusterka nie pomalowana na czarno: Nie zapomnij o pomalowaniu wlotów na masce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 co do uszczelek to będą dziś domalowywane. Lusterka fakt, zagapiłem się. Dzięki koksik750 Co do wlotów bywa różnie. Są egzemplarze z czarnymi wlotami na masce i z czerwonymi -> http://www.car-tr.com/wp/Mitsubishi/Mitsubishi%20Lancer%20Evolution%20X_08_03.jpg http://www.car-tr.com/wp/Mitsubishi/Mitsubishi%20Lancer%20Evolution%20X_-08_03.jpg To samo tyczy się wlotu za przednimi kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 No fakt - maska ma inny odcień, ale jestem pewien, że efekt końcowy będzie powalający. Zresztą już teraz Evo wygląda elegancko! Czekam na finish. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Wloty są czarne. Na fotce virtuala są czerwone. Popatrz na fotki realnych evo i są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Rozumiem. Widocznie w instrukcji jest błąd, gdyż w niej też wloty są czerwone. Nie ma zaznaczonych ich w innym kolorze niż cała kasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Co do koloru maski to z wlasniego doswiadczenia wiem, a dokladnie to nei wiem czemu ciezko uzyskac ten sam odcien jak sie maluje np na 2 razy czyli kasta osobno i np zderzaki osobno. Moge sie mylic ale ja tak mialem z GTR'Em malowalem kaste i dzien pozniej pomalowalem zderzak i maske i byly 2 rozne odcienie czerwonego, mimo ze ten sam lakier. Uwazaj na to jak grubo kladziesz lakier staraj sie w miare tak samo polozyc jak malowales reszte. Moze to cos pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Karoserię i wszystkie jej elementy maluje się razem, żeby właśnie uniknąć różnych odcieni na poszczególnych częściach modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 A najbardziej jezelli chodzi o czerwony i wszelkiego rodzaju perly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Witam panów! Jako że teraz ja jestem właścicielem togoż modelu to ja będę prowadził tę relację. Moja wizja Miśka różni się od tego co wymyślił poprzedni właściciel ale wydaje mi się że będzie to kawał niezłego wozidełka Mała próbka tego co nas czeka: Evo ma być czymś w rodzaju ulicznej wyścigówki stąd też masywny przedni zderzak i wysoki spoiler. W masce wyciąłem wloty powietrza, tak samo w błotnikach przednich a w tylnym zderzaku obniżyłem dyfuzorki i zrobiłem otwór przez który będzie widać puszkę tłumika. Nadwozie będzie częściowo wygładzone, tzn tylny zderzak bez prostokątnych światełek, klapa bez znaczka i światła stop, tylne drzwi bez klamek a w przednim zderzaku zaszpachlowałem otwory pod tablicę, dodatkowo będzie tylko jedna centralna wycieraczka z przodu i lotka nad tylną szybą. Byłoby na tyle, fotki robione fonem więc szału nie ma ale dzisiaj będę juz miał aparat Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi