P@wel Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 (edytowane) Hej! Dołączam do konkursu z Korsarzem od Fujimi. Wykorzystam do waloryzacji blaszki Parta. Mam nadzieję, że do kwietnia się wyrobię Pudełko i jego zawartość: Oraz blaszki Parta: A tu widać pierwszą przeszkodę, trzeba będzie szpachlować: Plan jest taki: 1. Galeria Boeinga 737 2. Rozpoczęcie prac nad A-7 Czyli za jakieś dwa, może trzy tygodnie powinienem zacząć. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Cześć! Fotel SJU-8/A uzupełniony blaszkami i psiknięty podkładem. Mam nadzieję, że jutro uda mi się go pomalować. Kokpit też dostał podkład, ale czekają go jeszcze drobne poprawki. Blaszki nie pasują za dobrze gdyż są dedykowane do modelu Italeri i Esci. Musiałem je dopasowywać w kilku miejscach. W modelu jest sporo jamek skurczowych, ale mimo to całość skleja się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 No w końcu coś drgneło. Jedna z ładniejszych dziwnych maszyn USA, oglądam z zaciekawieniem. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Fotel pomalowany i pokryty sidoluxem. Jutro dostanie washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Och jeden z pierwszych moich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Hej! Kokpit został pomalowany czarną farbą i potraktowany suchym pędzlem. Trzeba jeszcze wkleić drążek, film z zegarami (odegnę sobie tylko ten kawałek polistyrenu nad tablicą), wykończyć fragment przed tablicą i będzie można maskować. Szczęśliwego Nowego Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 i o to chodzi. Znakomicie poradziłeś sobie z suchym pedzlem, jestem pod wrażeniem. Oby tak dalej. Obserwuje i kibicuje dalej. Wszystkiego naj w nowym roku. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam. Przepraszam za taką długą przerwę w relacji. Jakoś woooooolnooo mi idą prace nad tym A-7... Czasu było dużo, ale niestety nie udało się skończyć przed wyznaczonym terminem. Trochę podłubałem przez te trzy miesiące. Posklejałem trochę blach: Szlifowałem, szpachlowałem, ryłem linie... ...i tak korsarz się teraz prezentuje. Troszkę jeszcze przy nim posiedzę i będę malował. Ogólnie modelik przyjemny. Jest tylko trochę trudności z wlotem powietrza ale papier ścierny i trochę szpachlówki załatwia sprawę. ;) A, no i łączenie skrzydeł z kadłubem - na to też trzeba zwrócić uwagę. Gratuluję wszystkim uczestnikom konkursu! Jest bardzo dużo świetnych modeli Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Hej. Pocieniowałem, pomalowałem, położyłem kalkomanie i polakierowałem Korsarza. Konieczne będą jeszcze małe poprawki w niektórych miejscach. Próby na czarnym tle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi