jkaluza Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 (edytowane) Witam Wszystkich! Pierwszy raz biore udział w konkursie i postanowiłem wystawić coś Amerykańskiego No to teraz foteczki: Zastanawiam się nad zmianą kół... ale pomysły pewnie przyjdą z czasem.. Pozdrawiam Edytowane 11 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Oho. Widzę, że będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 (edytowane) Witam Ponownie Dzisiaj troche znalazłem czasu na podłubanie...wiec wyciąłem z ramek i zrobiłem pierwsze przymiarki spasowania elementów... Oto zdjątka: Panowie i Panie czy możecie mi podesłać jakieś propozycje zmiany kół... Ja myślę o jakiś 20" kółeczkach żeby ładnie się tarcze fototrawione prezentowały. I kolorek modelu jaki ? ... ja myśle o takim: Z Silnikiem będę próbował osiągnąć coś takiego: No ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie.... Pozdrawiam Edytowane 11 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 A może na kastę perłową czerń z tymi dwoma pasami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Hmm mój jeden z dwóch ulubionych pick-upów , w domu na półeczce leży taki sam. Spasowanie to tragedia, więc rzeźbienia masz trochę. Liczę, że wygrasz tę walkę i pokażesz nam piękny model. A kolor proponowałbym pomarańczowy z wersji Daytona z młodszego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Hmm.... Ten pomarańczowy z Wersji Daytona zaintrygowałeś mnie fliper_nx . Możesz pokazać mi fotke tego koloru wraz z modelem Dodga Rama. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 http://limitemaximo.files.wordpress.com/2008/08/2005-dodge-ram-daytona-ra-1280x960.jpg http://www.dodgeramdaytona.com/featured/images/05ramdaytonabyfbobadillo_1.jpg http://media.photobucket.com/image/ram%20daytona/moneyshot198/Daytona/100_1793.jpg http://www.graftchrysler.com/New%20Cars/Aug-05/MVC-288S.JPG W mieszalni pewnie dostaniesz taki kolor bądź podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Ciekawy Ten kolorek ... Foty: A gdyby tak pomalować w tym pomarańczowym kolorze i przez środek dwa czarne pasy (ewentualnie szary ciemny metalik lub grafitowy metalik) i do tego jakieś kółeczka 20" na niskim profilu. Co wy na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 A gdyby tak pomalować w tym pomarańczowym kolorze i przez środek dwa czarne pasy (ewentualnie szary ciemny metalik lub grafitowy metalik) i do tego jakieś kółeczka 20" na niskim profilu. Co wy na to? Ja jestem za! Ale koniecznie zrób ten spojler z tyłu. Strasznie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Kolorek Rudawo-pomarańczowy, również jestem za stwierdzeniem Praetorian'a, spoilerek nada charakteru nieco starszej bryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Dzięki chłopaki za podpowiedz. A czy moze mi ktoś podpowiedzieć jaką średnice mają kóła z oponami 20" Aoshimy lub Fujimi? Chce być pewien ze wejdą.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Witaj Pomarańczowy kolorek elegancki Co do felunku - w te dziurę spokojnie wejdą 20' (przynajmniej tak mi się wydaje ). Mam trzy propozycje: http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=16539 http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=16541 http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=16542 Do tego mała gleba?? PS Zmierzyłem swoje 19' . Maja 21mm (27mm razem z oponą), czyli po przeliczeniu wyjdzie, że w realu miałyby prawie 20". Średni profil opony waha się od 2 do 3mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 A nie pokusił byś się dać na przedniej osi fele jeden rozmiar mniejsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Bodaj 19" z Aoshimy model Amistad R mają wymiary: -felga 2,2 cm -felga z opona [nisko profilowa] 2,7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 Dziękuje Panowie za podpowiedzi. A czy tarcze hamulcowe fototrawione to się maluje ?? (pierwszy raz będę robił tarcze z foto). A kolorek został wybrany na ten z daytony i pasy szary matalik. Zdjęcia przedstawię wieczorem. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 13 Listopada 2009 Autor Share Napisano 13 Listopada 2009 Witam Serdecznie Trochę aktualizacji, trochę klejenia, wycinania i szlifowania..... Ale zacznę od koloru kasty: I reszta: Gril przed wycinaniem.... I po... Wyciągłem felgi od Mercedesa Maclarena SLR, co sądzicie o rozmiarze i czy pasują do modelu (podobno są 20" ). [/img]http://members.lycos.co.uk/jkaluza/Dodge/P1030868%20%5b640x480%5d.JPG Jeszcze wszystkie elementy Będą Szpachlowane (oj dużo szpachli... )... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Piękne kolorki Nic tylko czekać aż wylądują na budzie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Z tą siateczką wygląda super Co do felg... rozmiarowo wydaje mi się, że mogły by być. Ale według mnie średnio wyglądają tu fele od Merca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Hmm rozmiar przyzwoity, ale pokusiłbym się o 21" ~ 22" , grill idealny, o spasowaniu chyba coś pisałem. Kolorki które zakupiłeś to RAL'e Dodge'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Kolorek wybrałeś super Ale ja bym nie robił spojlera, tylko dwa pasy przez środek w ciemnym kolorze. Nie pasuje mi spojler do takiego samochodu jakoś A czy tarcze hamulcowe fototrawione to się maluje ?? (pierwszy raz będę robił tarcze z foto). Tarcz z fototrawionek jeżeli są w kolorze "stalowopodobnym" to ja osobiście nie maluję. Wolę je przejechać papierem ściernym "na około" i porobić na nich delikatne rysy, żeby wyglądały na używane Podobnie robię ze wszystkimi elementami "blaszanymi" - skoro są blaszane i tak chcę je mieć całkiem podobnym odcieniu, to na cholere malować, skoro mogę np. wypolerować je tylko ?? Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Dziekuje wszystkim za podpowiedz... A co do kolorków to są one z palety dodga .... Pozdrawiam i juz niedługo następna aktualizacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Ładnie ci to idzie kolorki suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Grill konkret. Jednak taka siateczka a zmienia cały wygląd przodu. Super. Kolory trafione moim zdaniem. Już nie mogę się doczekac końca prac Felgi od SLR'a pasują moim zdaniem idealnie. Tylko co dasz w zamian SLR'owi Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkaluza Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Witam Po Długiej Nieobecności....... Wreście znalazłem troche czasu ...... Oto foty: To moje pierwsze elementy fototrawione... Narazie tyle, teraz prace nad modelem troche przyśpieszą.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Czekam cierpliwie na postępy, bo model bardzo interesujący i rzadko spotykany na ulicy a jeszcze rzadziej w modelarstwie, a trawionki wyszły przyjemnie poza lekkimi skrzywieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi