dweler Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Jurgenowi udało się to świetnie a moglbym prosic jakis link do galeri albo warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 http://whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=13&t=23&start=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 1. Jak najbardziej masz rację to kabel do tylnego światła 2. wyjaśnił Jarek 3. Może coś Ci rozjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 witam to co udalo sie to dej pory zrobic: - poprawilem troche km - zmontowalem i podnieszczylem tlumik - wyblaszkowalem zaluzje oraz dorobilem siateczki na wlotach - przerobilem tylna belke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 No no zaczyna nabierać kształtu blaszki żaluzji sam robiłeś czy zestawowe chociaż po kolorze sądząc.. P.S. A może te kaemy na żywiczne wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 C004 z S- modela Uzbrojenie polskie: km Browning, km Hotchkiss, ckm wz.30, Granatnik 46 mm wz.36, karabin ppanc. Ur wz.35 12,40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Ech, 7TP dw, aż mi się łezka w oku kręci. To był mój pierwszy model pancerki, jaki w życiu zrobiłem. Co prawda teraz wstydziłbym się go pokazać, ale co tam... Obserwuję, bo robota fajnie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 siema Myski79 o co chodzi w twoim ostatnim poscie bo nie czaje do czego to? kolejne postepy: - przerobilem mocowanie wydechu oraz dorobilem rure wyjscowa - dorobilem brakujaca belke pod zaluzjami - poskladane wiezyczki (najgorzej spasowany element jak narazie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 Myski79 a juz doszedlem o co chodzi,thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Spoko i co wymieniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Myski79 nie tym razem. a teraz jak patrze na ta przednia plyte wiezyczki to az mi sie przykro robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Myski79 nie tym razem. a teraz jak patrze na ta przednia plyte wiezyczki to az mi sie przykro robi Daj spokój dobrze jest dajesz z ta 7 firulki masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 firulki masz? nie, plastiki rpm. jak by mnie bylo stac na firulki to bym se kupil panterke z dragona a nie robil tego gniota. zartuje oczywiscie postep prac: - poprawilem kominki wentylacyjne(kazdy po 20 nitow) - zaszpachlowalem jednak ta plyte wiezyczek bo nie moglem patrzec na te oblesne szpary. nity do obrobki - dorobiona wajcha mechanizmu napinajacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Dweler za rysunek w sygnaturce masz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 No model jest jaki jest ale to jedyny więc wyboru nie ma ;( no może że od podstaw, gąski RPM... ciężka walka przed Tobą no ale 100 razy lepsze jak te zestawowe, napinacza prawie nie będzie widać ale ja wiem i Ty wiesz że tam jest detal fajny tylko strasznie mnie drażnią e cienkie rurki karabinów Porównanie: http://www.pliki.nets.pl/pics/385274w2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Panzer4 Trojka forewer tylko strasznie mnie drażnią e cienkie rurki karabinów lo matko,nie domyslilem sie ze chodzi co o grubosc, myslalem ze o detal. przeciez moglem naklejic na nie blaszke od piwa i dodatkowo uzyskal bym taki fajny kolenierz na krawedzi. teraz bedzie ciezko ale moze uda sie to poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 lo matko,nie domyslilem sie ze chodzi co o grubosc, myslalem ze o detal Jak chcesz możesz zostawić dla budujących panzery i tak nie będzie różnicy detal też jest lepszy w tych żywicznych no ale te Twoje jeżyki też fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 witam dalej: - skonczylem dorabianie barkujacych nitow na wiezach, lacznie blisko 250 sztuk - dorobilem tulekje pod chorągiewki - dodalem takie dziubki po prawej stonie wiez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Co on takiej faktury nabrał dziwnej czy to zdjęcia przekłamują czy czyms go potraktowałeś? Brakuje jeszcze parę nitów na przedniej pionowej płycie kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 Co on takiej faktury nabrał dziwnej to efekt zbytniego wyostrzenia w programie graficznym ale rowniez po przyszlifowaniu nitow wygladzam je odrobina kleju i gdzie niegdzie mogly powstac minimalne zmiany struktury. po podkaldzie sie okaze czy nie bedzie to zbytnio widoczne. Brakuje jeszcze parę nitów na przedniej pionowej płycie kadłuba no nitow to tu brakuje jeszcze od ..., no wiesz. narazie robie wieze na gotowo dalej: - dorbilem uchwyty na wiezach i to chyba wieze juz na gotowo - zaczalem skladac gaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 No i francja elegancja nabiera smaku ta dwugłowa 7 A jak Ci się składa RPM-owe gąski?? Zerknę w domu na moje "skarby" w tym temacie i jeszcze coś Ci wynajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 A jak Ci się składa RPM-owe gąski?? a taki patent mi niechcacy wyszedl ze gaski tylko wstepnie obrobilem i skladalem fragmentami nie zwracajac uwagi na wszelkie nierownosci i szpary a nastepnie uzylem do klejenia rozpuszczalnika, ktory dosc mocno rozpuścił laczenia i po doscisniecu ogniw do siebie wszystko ladnie sio dopasowalo. zaoszczedzilo to dokladnego i zmudnego obrabiania kazdego ogniwa zosobna. w wyszlo tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Błotniki dajesz "seryjne" ??? może warto zamienić je na blaszane? Dorób jeszcze dwa brakujące otwory na tarcze Słupskiego na jednej z wież. Bardzo mi się podobają te dwa jeżyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Myski79 pewnie ze warto wymienic na blaszane ale model z zalozenia niskobudżetowy, co sie da poprawiam sam. dzieki za przypomnienie o dwoch dodatkowych tulejkach. wogole nie pomyslalem ze moze ich byc kilka i z tad przeoczenie co dzis: - dorobilem dwie dodatkowe tulejki na tarcze - dorobione nity na przedniej i tylnej plycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Elegancko Ci wyszły te nity wyglądają jak by producent wcale o nich nie zapomniał... Jaką techniką i z czego robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi