Skocz do zawartości

[PBG] USS Quick DD-490, Dragon 1:350

reggy

Rekomendowane odpowiedzi

Całkiem ładnie to wyszło. Czy to jest kamuflaż MS12mod? Podejrzewam, że tak. Dobrze w tym wypadku byłoby pomalować pokłady nadbudówek oraz dachy wież artyleryjskich tym samym kolorem co pokład główny. Na fotkach z pierwszej strony Twojego wątku nawet górna część aparatów torpedowych była pomalowana tym kolorem (zgodnie ze specyfikacją MS12mod, która zakładała malowanie wszystkich powierzchni okrętu widocznych z góry kolorem Deck Blue 20B).

Pozdrawiam,

Marek

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Tak, to MS12mod.

Jasna sprawa że pokładów i widocznych od góry rzeczy jeszcze nie malowałem na właściwy kolor To zostawiłem sobie na koniec - wspomniałem o tym w poście ze zdjęciami

Super Smile, chyba się trochę radar zgiął od tornada aero ;)

A to było tylko preludium nieszczęść radarowych, bo przy przenoszeniu modelu ze stanowiska foto do "stoczni" wieża z radarem odfrunęła i radar się urwał Ale już skleiłem, bez żadnych strat.

Dzisiaj już nic nie zrobiłem, jutro pomaluję pokłady...

A jednak udało się trochę podłubać. Pomalowałem pokłady i zabrałem się za kalki. Póki co nałożyłem numery i część "chodniczków". Dragon w zestawie dał numer do Livermora, tj. 429. Na szczęście były dwa komplety numerów, więc dziewiątki z zapasowych przerobiłem na zera i udało mi się zmontować cztery sztuki "490". Ułożyłem kalki na pokładzie dziobowym i pierwszych nadbudówkach (nie ma na zdjęciach). Przy złożonej całości było to ciężkie, szczególnie koło działek, ale się udało. Jak nałożę wszędzie to obfotografuję. Póki co zazdrościłem Epheli'emu nowego wpisu w warsztacie i wrzuciłem to co mam

quick11%20%281%20of%204%29.jpgquick11%20%282%20of%204%29.jpg

quick11%20%283%20of%204%29.jpg

quick11%20%284%20of%204%29.jpg

Oczywiście na zdjęciach wypatrzyłem kupę paprochów i włókienek wczepionych w farbę, ale przy pomocy pęsety udało mi się wyskubać większość. Na rufie muszę zrobić małą podmalówkę, bo w jednym miejscu czerwony wyszedł nad czarny...

• Super Moderator

Koledzy, nic nie poczekacie z robotą na pozostałych... dosłownie, nic nie czekacie

Ale już niedługo wciągam swojego Aarona na pochylnię - tylko niech no bogini z niej zjedzie - i zaraz spróbuje was jakoś podgonić - może uda mi się gdzieś na prostej was wypatrzeć, bo w meandrach to nie ma szans

• 4 weeks later...

Quick - srick Wcale nie taki Quick - mała przerwa dzięki sesji egzaminacyjnej, potem wyjechałem na ferie do domu (zabrałem tylko warsztacik do klejenia pięknego ciężkiego krążownika - potem wrzucę ).

Ale zaraz siadam do washowania bydlaka.

Przepraszam za małą głębię ostrości na zdjęciach, ale nie chciało mi się rozkładać statywu.

DSC_0194.jpg

DSC_0195.jpg

DSC_0196.jpg

DSC_0201.jpg

DSC_0202.jpg

DSC_0203.jpg

DSC_0204.jpg

DSC_0205.jpg

Zabrałem się za zabawy z farbami olejnymi. Najpierw biedronka z bieli tytanowej, ultramaryny, umbry ziemnej, a potem wash z brązu van dycke i czerni kostnej. Tak patrzę, że niektóre nadbudówki są za mocno usyfione... Jutro rano postaram się nadmiar ściągnąć jeszcze pędzlem.

DSC_0599.jpg

DSC_0601.jpg

DSC_0604.jpg

DSC_0605.jpg

DSC_0606.jpg

DSC_0608.jpg

DSC_0609.jpg

A co to za krążownik

Nie zaraz tylko JUŻ

No i już jest ;)

viewtopic.php?p=309935#309935

HMS HOOD, mam nadzieję, że mi się uda

• Super Moderator
Zabrałem się za zabawy z farbami olejnymi. Najpierw biedronka z bieli tytanowej, ultramaryny, umbry ziemnej, a potem wash z brązu van dycke i czerni kostnej.
Fajnie to wygląda

Ja przy Mikasie też próbowałem biedronki ale cała zlazła

Wracając do twojego temaciku - świetnie usyfiony i styrany okręcik