donalyah00 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Całkiem ładnie to wyszło. Czy to jest kamuflaż MS12mod? Podejrzewam, że tak. Dobrze w tym wypadku byłoby pomalować pokłady nadbudówek oraz dachy wież artyleryjskich tym samym kolorem co pokład główny. Na fotkach z pierwszej strony Twojego wątku nawet górna część aparatów torpedowych była pomalowana tym kolorem (zgodnie ze specyfikacją MS12mod, która zakładała malowanie wszystkich powierzchni okrętu widocznych z góry kolorem Deck Blue 20B). Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Tak, to MS12mod. Jasna sprawa że pokładów i widocznych od góry rzeczy jeszcze nie malowałem na właściwy kolor To zostawiłem sobie na koniec - wspomniałem o tym w poście ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Jasne... Dobrze jest czytać posty, a nie tylko oglądać obrazki... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Super , chyba się trochę radar zgiął od tornada aero ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Super Smile, chyba się trochę radar zgiął od tornada aero ;) A to było tylko preludium nieszczęść radarowych, bo przy przenoszeniu modelu ze stanowiska foto do "stoczni" wieża z radarem odfrunęła i radar się urwał Ale już skleiłem, bez żadnych strat. Dzisiaj już nic nie zrobiłem, jutro pomaluję pokłady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2010 Widzę, że niedługo chrzest bojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Niezła robota. Dopiero teraz zauważyłem ten warsztat i już wiem czemu nic nie robisz w pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Ciekawy model, teraz dopiero widac jak się pięknie blaszki prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 A jednak udało się trochę podłubać. Pomalowałem pokłady i zabrałem się za kalki. Póki co nałożyłem numery i część "chodniczków". Dragon w zestawie dał numer do Livermora, tj. 429. Na szczęście były dwa komplety numerów, więc dziewiątki z zapasowych przerobiłem na zera i udało mi się zmontować cztery sztuki "490". Ułożyłem kalki na pokładzie dziobowym i pierwszych nadbudówkach (nie ma na zdjęciach). Przy złożonej całości było to ciężkie, szczególnie koło działek, ale się udało. Jak nałożę wszędzie to obfotografuję. Póki co zazdrościłem Epheli'emu nowego wpisu w warsztacie i wrzuciłem to co mam Oczywiście na zdjęciach wypatrzyłem kupę paprochów i włókienek wczepionych w farbę, ale przy pomocy pęsety udało mi się wyskubać większość. Na rufie muszę zrobić małą podmalówkę, bo w jednym miejscu czerwony wyszedł nad czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2010 Koledzy, nic nie poczekacie z robotą na pozostałych... dosłownie, nic nie czekacie Ale już niedługo wciągam swojego Aarona na pochylnię - tylko niech no bogini z niej zjedzie - i zaraz spróbuje was jakoś podgonić - może uda mi się gdzieś na prostej was wypatrzeć, bo w meandrach to nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Quick - srick Wcale nie taki Quick - mała przerwa dzięki sesji egzaminacyjnej, potem wyjechałem na ferie do domu (zabrałem tylko warsztacik do klejenia pięknego ciężkiego krążownika - potem wrzucę ). Ale zaraz siadam do washowania bydlaka. Przepraszam za małą głębię ostrości na zdjęciach, ale nie chciało mi się rozkładać statywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2010 Piękny zabrałem tylko warsztacik do klejenia pięknego ciężkiego krążownika - potem wrzucę Nie zaraz tylko JUŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Nieźle, nieźle! Podobają mi się delikatne, 40 mm Boforsy. A co to za krążownik? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Zabrałem się za zabawy z farbami olejnymi. Najpierw biedronka z bieli tytanowej, ultramaryny, umbry ziemnej, a potem wash z brązu van dycke i czerni kostnej. Tak patrzę, że niektóre nadbudówki są za mocno usyfione... Jutro rano postaram się nadmiar ściągnąć jeszcze pędzlem. A co to za krążownik Nie zaraz tylko JUŻ No i już jest ;) viewtopic.php?p=309935#309935 HMS HOOD, mam nadzieję, że mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2010 Zabrałem się za zabawy z farbami olejnymi. Najpierw biedronka z bieli tytanowej, ultramaryny, umbry ziemnej, a potem wash z brązu van dycke i czerni kostnej.Fajnie to wygląda Ja przy Mikasie też próbowałem biedronki ale cała zlazła Wracając do twojego temaciku - świetnie usyfiony i styrany okręcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi