Marcin M. Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Ostatni z wesołej gromadki. Jenerał. Tenże i podstawka w podkładzie - zwyczajne motipy z markietu. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 6 Lutego 2018 Motip primer - mega. Teraz tylko siknij go z góry jakimś kremem - co by dostał rumieńców pod resztę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Motip primer - mega. Teraz tylko siknij go z góry jakimś kremem - co by dostał rumieńców pod resztę ;-) Podkład był potrójny - czarny po całości, szary z 45 stopni i biały zenitalnie. Na podstawce i kapelutku pzgrau wymieszany 1:2 z ghost gray. Ozdoby - glorious gold VGC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Duże ziarno masz na zdjeciach. Widzę że będzie dokładna relacja z malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Duże ziarno masz na zdjeciach A kurde mam z tym problem, najważniejsze wyszło jak należy. Widzę że będzie dokładna relacja z malowania. Spróbuję. prosiłeś wszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Moja wetpaleta wygląda tak, w internetach po 30$ się trafiają. Tych kolorów użyłem do kaszkietu: Na mundur dałem mieszankę macragge blue i steel gray, warstwa transparentna,żeby cienie/światła były widoczne - tą razą spróbuję innego sposobu malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Czyli te prześwity to czarno biała baza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 Czyli te prześwity to czarno biała baza? Tak jest, podkład. Miejsca ciemniejsze zaznaczyłem macragge blue, a jaśniejsze steel gray: Daję zawsze czas na przeschnięcie przed dalszymi malunkami, w końcu nie ma co się tu śpieszyć. Dziś tak wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Elegancki ten płaszczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 Elegancki ten płaszczyk. Dziękuję, ale za wcześnie jeszcze na Mieszanką panzergrau pactry i steelgray VGC, dość mocno rozprowadzoną Glaze Medium, pomalowałem całość, aby złagodzić przejścia między kolorami. Wash z Nuln Oil Citadel - po całości. Lepszy byłby jakiś bardziej niebieski, ale na szczęście ten na razie zdaje egzamin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Jest pysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 Jest pysi Dzięki, zaczyna mi się podobać. Bazową mieszanką mocno rozrzedzoną pomalowałem całość, cienie delikatnie podkreśliłem potem macragge blue, a rozjaśnienia najpierw steel gray, a na sam koniec ten sam z odrobiną rotten white poszedł na kanty itp. Mephiston red dałem na wypustki munduru. Na tę chwilę tak wygląda, znów poczekam aż dobrze wyschnie i zobaczę co mu brakuje: Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Jest pysi Dzięki, zaczyna mi się podobać. Najgorsze, że i mi się zaczynają podobać Twoje "pigmeje"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Teraz jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Najgorsze, że i mi się zaczynają podobać Twoje "pigmeje"... Dlaczego zaraz najgorsze? Figurki są takie fajne, miłe w malowaniu i mało miejsca zajmują na półce, no chyba, że szarżę pod Somosierrą planujesz Zrób na początek jedną, przekonasz się! Poza tym warto zawsze czegoś nowego się uczyć, prawda? Teraz jeszcze lepszy. Po dobrym wyschnięciu farby stwierdziłem podobnie. Na wypustki dałem washa i rozjaśniłem je gdzieniegdzie evil sunz scarlet. Guziki i epolety pokryłem glorious gold (naramienniki warstwą transparentną): Old rust na cienie i rotten white na jasności: Glorious gold znowu po całości, wash i suchy pędzel z brązowozłotego gdzieniegdzie: Na spodenki użyłem farb Vallejo - german uniform na ciemniejsze partie, goblin green na jaśniejsze i escorpena green - punktowo. Na mokro z glaze'em. Przy okazji ryngraf - chainmail silver, washowany nuln oil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Lutego 2018 Autor Share Napisano 12 Lutego 2018 Buty i rękawiczki - rdzawe kolory AK. Malowane warstwą kryjącą: Wash, na całość. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Lutego 2018 Autor Share Napisano 13 Lutego 2018 Buty - przemalowałem, bo trochę wieśniacko, jak juniorki wyglądały. Dodałem wstawkę czerwoną, chyba eleganciej teraz? Bronia. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Druga wersja butów lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Lutego 2018 Autor Share Napisano 15 Lutego 2018 Druga wersja butów lepsza. Buzia. Dwa dni zeszły na tym, bo zawsze czekam aż się farba wchłonie, ale to już wiecie. Dwarf skin i cadmium skin 1:1 Dark rust w zagłębienia: Medium rust - rozrzedzona: Cadian fleshtone Citadel. Farba typu layer: Wash: Barwy użyte do końcowego makijażu, mozolne dobieranie odcieni: Oczko, monokl, bokobrody. Potem jeszcze laserunek z medium rust. Efekt będzie widoczny jutro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Lutego 2018 Autor Share Napisano 17 Lutego 2018 Szabla. Nie chciałem mieszać stylów i spróbowałem pomalować po komiksowemu. Nie mam farb NMM, więc nie oczekiwałem cudów. Ale podoba mi się. Kolorowa jest Podstawka. Tylko podkład, rozrzedzone szarości, wash i suchy biały pędzel. Nie dawałem streaking grimes, bo ściemniałaby, a chciałem mocnego kontrastu. No i cóż... gotowy. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Nie, nie zanudziłeś. Świetnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Nie zanudziłeś! Ja czekam na.... następnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Lutego 2018 Autor Share Napisano 18 Lutego 2018 Nie, nie zanudziłeś. Świetnie wyszedł. Nie zanudziłeś! Ja czekam na.... następnego! Dzięki, chłopacy! enten, następny będzie grzeczny. Zapraszam zatem do GALERII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi